Witam wszystkich forumowiczów Chce dziś podzielić się z wami zapowiedzią mojej modyfikacji pt. Gothic II: Zapomniana Droga. Tworze ją sam od 2014 roku. I myślę że można już to i owo zaprezentować.
Zapraszam na oficjalną stronę modyfikacji: zapomnianadroga.cba.pl
Modyfikacja przeznaczona do Gothic II: Nocy Kruka.
Zapraszam również na oficjalny fanpage: https://www.facebook.com/GIINK-Zapomniana-Droga-Mod-841469229318511/
Fabuła:
Toczy się zaraz po zniszczeniu bariery przez Bezimiennego. Skazaniec z Kolonia Karnej gdy tylko bariera upadła postanowił tym szybciej wydostać się z Górniczej Doliny. Wyruszył najkrótszą mu znaną drogą. Starym szybem górniczym ponieważ myślał że prowadził on ku upragnionej wolności, tam gdzie dotychczas nie było możliwe przejść. Po kilkunastu metrach błąkając się w ciemnym i wilgotnym pełnym pajęczyn szybie zaczął dostrzegać wyłaniające się z mroków światło. Gdy w tej samej chwili wszystko zaczęło się walić była to jedyna droga ucieczki...
Co wprowadza modyfikacja:
Zupełnie nowe światy stworzone od podstaw!
Nowa fabuła oraz zadania poboczne
Nowa gildia: Bractwo Wojowników Białego Niedźwiedzia
Nowego bohatera
Nowi NPC
Nowi bossowie
Nowi przeciwnicy
Nowa animacja wody
Nowe modele 3D
Nowe przedmioty
Nowe bronie
Nowe zbroje
Nowe textury
Nowa grafika menu i ekwipunku
Nowe oświetlenie pomieszczeń, jaskiń i tp
Planowany Polski dubbing PL
(myślę że nabór ogłoszę w swoim czasie)
Screenshoty:
Alternatywny link jak by screeny na górze wygasły:
zapomnianadroga.cba.pl
Fabuła:
Toczy się zaraz po zniszczeniu bariery przez Bezimiennego. Skazaniec z Kolonia Karnej gdy tylko bariera upadła postanowił tym szybciej wydostać się z Górniczej Doliny. Wyruszył najkrótszą mu znaną drogą. Starym szybem górniczym ponieważ myślał że prowadził on ku upragnionej wolności, tam gdzie dotychczas nie było możliwe przejść. Po kilkunastu metrach błąkając się w ciemnym i wilgotnym pełnym pajęczyn szybie zaczął dostrzegać wyłaniające się z mroków światło. Gdy w tej samej chwili wszystko zaczęło się walić była to jedyna droga ucieczki...
Co wprowadza modyfikacja:
Zupełnie nowe światy stworzone od podstaw!
Nowa fabuła oraz zadania poboczne
Nowa gildia: Bractwo Wojowników Białego Niedźwiedzia
Nowego bohatera
Nowi NPC
Nowi bossowie
Nowi przeciwnicy
Nowa animacja wody
Nowe modele 3D
Nowe przedmioty
Nowe bronie
Nowe zbroje
Nowe textury