CYTAT
CYTAT
bluźnisz człowieku.....Tybet regionem gospodarczym xD.....taaa....co najwyżej wypasają lamy xD
Dla mnie to mogą i misie polarne tam wypasać. Regionem gospodarczym napewno są. W mniejszym czy większym stopniu. Napewno, Tybet jest regionem geograficznym o dużym znaczeniu. Bo jest, ogromny. Kilka krotnie większy od Polski.
CYTAT
jeśli uwolnienie tybetu ma być uderzeniem w gospodarkę to ja sie śmieje..żeś teorie spiskowa wymyślił.
Za Tybetem inne regiony. NIe to nie ja wymyśliłem. Osłabienie terytorialne(i to tak znaczące 1/8Chin to Tybet) jest osłabieniem gospodarczym kraju. Nawet jak w tym regionie wypasają Lamy.
CYTAT
Łatwo jest sie wypowiadać, gdy jest się daleko...wątpię, żebyś mówił tak samo, gdybyś był Tybetańczykiem.
No masz rację. Łatwo. Jakbyłbym Tybetańczykiem to bym, dziękował Komuszkom że, nie muszę zapierdzielać na Mnicha jak mój dziadek. Yeed. TAm był Feudualizm. Lamowie, Wieśniacy.
CYTAT
To zwykłe represje w starym komuchowskim stylu. Boja się, że za tybetem podążą inne regiony, które nie do końca są zadowolone z chińskiej dominacji np. Hong Kong.
To zwykłe bunty w typowo bandyckim stylu. A co kur** mają robić? Grzecznie oddać im region w który, wpakowali kupe hajsu?W którym widzą przyszłość, a ludzie wkońcu żyją jak ludzie? Słyszałeś o linii kolejowej, która tam powstała? O planowanym rozwoju gospodarczym?
Powiem Ci jak jest. Dostali od Chinioli kupe hajsu. Zbudowali im i postawili na nogi kraj, to teraz chcą go odzyskać. Spiskowcy właśnie. Na ulice nie wyłaziły całe miasta tylko kilkaset ludzi. A nie kilkaset tysięcy.
Hong Kong z tego co wiem, jest wolny. Bez ingerencji Chin.
Dobra. Yeed myślałem, że potrafisz sam myśleć. A nie, powtarzać Co Ci w TVN'ie powiedzą. wink.gif
Dziwne, że tybet był wolnym państwem a to Chiny go zniewoliły....więc...zasada uszczęśliwiania na siłę......i myślenia na poziomie Średniowiecza....i pięknych idei...przynosimy wam chrześcijaństwo niewierni.. a Chińczycy wspaniałomyślnie stwierdzili.przynosimy wam rozwój gospodarczy niewierni....tylko czy ktoś w tybecie tego chciał....NIe....więc to była czysta agresja i ubezwłasnowolnienie.....zresztą na placu Tien an men też Chiny odkrywają swoje oblicze....gdy pacyfistyczne demonstracji i żądanie demokratycznych przemian rozbili siłą zabijając wielu niewinnych ludzi...sory ale pod pięknym płaszczykiem nie da sie ukryć łamania praw człowieka i rąk we krwi niewinnych ludzi..już nie mówię tu o samym tybecie....zobacz sobie raport UNICEFU albo WHO....ile ludzi umiera w Chinach z głodu i ubóstwa...też mi kraj...perspektyw