[film]transformers

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT
Kinowa wersja opowieści o Transformersach, zaawansowanych technologicznie robotach które przybywają z odległej galaktyki na ziemię i prowadzą na niej prywatną wojnę.

Co myślicie o tej produkcji, której reżyserem jest sam Spilberg :)

Jak dla mnie film może okazać się hitem, na miare Matrixa.
Efekty i wykonanie będa stały na wysokim poziomie, będąc w kinie ostatnio widziałem zapowiedź produkcji i już mi sie spodobało :)
Jak według was film może okazac się hitem?

http://www.youtube.com/watch?v=s7uXvqfQvNI

Dark Shadows

Active Member
Trailer faktycznie bardzo dobry. Mam nadzieje tylko, że cały film tak będzie wyglądać, a nie tylko momenty. Jak film okaże się hitem to pewnie się wybiorę do kina.

Jedno mi nie pasuje. Główny aktor wygląda jak chłopak (może o to chodzi), ale ja tego aktora kojarzę raczej ze śmiesznymi i czasami głupimi filmami i dziwnymi minami wiec nieco mi nie pasuje do tego filmu. Ale zobaczymy.

Pozdro.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Trailer mnie cholernie rozbawił. Znaczy najpierw w ogóle osłupiałem z myślą "o żesz w pytę, co za debile to wymyślili?", po czym jak się zaczęły wyciskacze, to zwyczajnie straciłem kontrolę nad swoją przeponą. Takich głupot na taką skale dawno nie było... Nie, jednak były. Pyraty 3. Racja.

Kiła, kiła, kiła.
Nie wierzę, że będzie inaczej =]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Moim zdaniem transformery to marne kino......oglądałem je jak miałem 10 lat
kreskówki leciały w telewizji często i między innymi to.....moim zdaniem....to raczej nic
szczególnego a film będzie tak płytki i przejrzysty jak kreskówka.....producenci
chwytają się każdego tematu na którym można zarobić........mnie to nie rusza

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(yeed @ 05-07-2007, 09:51) [snapback]147888[/snapback]
Moim zdaniem transformery to marne kino......oglądałem je jak miałem 10 lat
kreskówki leciały w telewizji często i między innymi to.....moim zdaniem....to raczej nic
szczególnego a film będzie tak płytki i przejrzysty jak kreskówka.....producenci
chwytają się każdego tematu na którym można zarobić........mnie to nie rusza

Bajka była płytka - może i tak, lecz przez bajke nie można przekreślac filmu.
Stwierdzenie, że film będzie płytki itd jest nie na miejscu, po czym to oceniasz po bajce z przed 10 lat?
Gratz.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Wątpię by spodobała mi się tego typu produkcja, film zapewne będzie nastawiony głównie na efekty, ciekawe jak będzie to wyglądało od innej strony. Trailer nie jest zły, ale ile to razy bywało, że po znakomitym trailerze nadchodził wyjątkowy gniot. Do kina zapewne się nie wybiorę choć kto wie. Z pewnością nie wymagam od tego filmu niczego wyjątkowego.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Wiecie co? Widziałam ten trailer wczoraj, brach mi pokazywał "wypasiony zwiastun". Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, albo raczej w uszy to kawałek LP What I have done na samym początku, totalnie tam nie pasuje. Potem jest jeszcze gorzej, ten żółty wóz zmienia się w tego mecha... ale na litość boską, czy nie uważacie, że ten transformers jest odrobine za duży? Jak z takiego autka powstał taki kolos-_- I gdzie ten cały złom mieścił, w bagażniku? Chyba moda na adaptacje komiksów nadal jest na topie, chociaż już raczej mało co im zostało do ekranizacji.
Film jak film, furory zbytniej nie zrobi, komuś się pewnie spodoba, a innym nie. Kwestia gustu. Pare ujęć z trailera przypomina lekko Matrixa, przykładowo jak ten mech wyskakuje z wydmy na żołnierzy. Na dodatek zobacznie nazwisko producenta: Spilberg. Zobzczymy co z tego wyniknie, może film nie okaże się jednak gniotem?
W innej wersji trailera na koncu filmiku ten synek mówi do tego niebieskiego transformersa, żeby się nie pokazywał, bo starzy go zabiją. :p

szczurek

Menda serowa
Weteran
Obejrzymy zobaczymy. Na pewno nie będzie to jakas porywająca produkcja i już widać że w niktórych kwestiach troche ludziska przesadzili, ale może będzie sie to dało oglądać :)
Przyznam ze w młodosci bardzo lubiłem te robociki i chocby dlatego film chcę zobaczyć :)

Cisu

Member
Ciekawe...
Nie ma to jak próbować zrobić coś na siłę - wtedy najlepiej wychodzi, co nie? ;)
Bajka była okropnie płytka i totalnie mi się nie podobała, a po obejrzeniu tego mam mieszane uczucia. Już widać, że będzie dużo dramatyzmu i chłopak okaże się wybawcą świata ^^. Nie, nie chcę być tutaj jakimś pesymistą, po prostu zapowiedź mi się nie spodobała i mnie nie przekonuje. Widać tam też robota, który unika pocisków lepiej niż Neo (no, ale nie bierzcie pod uwagę tego, że potem je już po prostu zatrzymywał xD). No cóż, jak będę miał okazję, to film obejrzę, ale do kina napewno nie pójdę.

QUOTE(Kacperex)
Jak dla mnie film może okazać się hitem, na miare Matrixa.

Oj, mocne słowa ;).

QUOTE(Kacperex)
Efekty i wykonanie będa stały na wysokim poziomie...

Efekty może i tak, ale co do wykonania to bym się tak nie spieszył. To powinno się chyba oceniać po obejrzeniu całego filmu :).

Aha, odpowiadając na pytanie zadane na początku, to odpowiadam, że moim zdaniem film nie okaże się hitem, a i nie zdziwiłbym się, gdyby okazał się gniotem ;). (rany, jakie fajne określenie to "gniot" xD)

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Sprostuje Twą wypowiedź, Cisu. Ten film będzie gniotem, więc zostanie okrzyknięty hitem... Tak to ostatnio już jest.

Cisu

Member
W sumie trafne stwierdzenie, Gothi :).
Ale nie zapominajmy, że są różne rodzaje ludzi. Niektórzy w każdym filmie tego typu widzą totalny badziew, a są i też tacy, którym się to bardzo podoba i okrzykują takie filmy hitami :). A wszystko sprowadza się do gustów i tego się nie zmieni. Widać dużo wybuchów i fajne efekty specjalne robią swoje ;).

BTW, sorry za offtop. Jak ktoś gorliwy chce, to może mi odliczyć tego posta od licznika x).

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Gothi @ 05-07-2007, 21:31) [snapback]147907[/snapback]
Sprostuje Twą wypowiedź, Cisu. Ten film będzie gniotem, więc zostanie okrzyknięty hitem... Tak to ostatnio już jest.

Nostradamus nam rosnie ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
Bajka była płytka - może i tak, lecz przez bajke nie można przekreślać filmu.
Stwierdzenie, że film będzie płytki itd jest nie na miejscu, po czym to oceniasz po bajce z przed 10 lat?
Gratz.

Jeśli nie widzisz subtelnego podobieństwa.....no cóż nie widzisz.....to twoja sprawa
dla mnie samochodziki zmieniające się w mechy...to mało mówiąc żal do kwadratu
czego to nie odświeża się by zarobić kasę......yeah...chyba kupie sobie transformera

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Może krytykiem filmowym nie jestem i nie mam dobrze wykształconego gustu filmowego, ale nie mniej jednak dobrze jest od czasu do czasu obejrzeć tego typu film. Mi osobiście bardzo on sie spodobał i obejrzę go jeszcze raz jeśli znajdę czasu trochę. Filmy tego typu są kręcone tylko i wyłącznie dla kasy - to prawda, ale to nie zmienia faktu ze nie mogą sie podobać jakiejś tam części kinomaniakow.

Kacperex

KacŚpioszek
Miałem napisac już dawno, byłem w kinie i jestem pozytywnie zaskoczony.
fabuła jest fajna dobrze pomyślane i wykonane.
jak na film takiej produkcji jest masa humoru - gdy samochód przełacza stacje radiowe i nuta odpowiednia do sytuacji.
Kiedy to transformersy niszczą ogródek ojca głownego bohatera :)
Bardzo mi się podobał film i podobnie jak kolega wyżej także jeszcze raz go oglądnę .

pepon

Member
Film obejrzałem i muszę stwierdzić, że wyszło całkiem fajnie. Oczywiście są niedoróbki, jak np. Sam biega z Sześcianem jak z kartonowym pudełkiem i tego podobne, ale na prawdę nie jest źle. Zdecydowałem się obejrzeć z nastawieniem " a, co mi tam, pośmieję się z kiczu", jednak film dobrze zrobiony, zmontowany blablabla... Głupie tylko było, jak szczątki deceptykonów do cieśniny gibraltarskiej wrzucili xD, bo normalnie czegoś takiego by nie zrobili. Co prawda nie jest to mój ulubiony rodzaj filmów, ale wyszło nieźle, bo nie dość, że nie zrobili z tego chłamu, to jeszcze jest w miarę.

Pozdrawiam.

Kushi

Weteran
Weteran
Oglądałem kilka dni temu i powiem tak, kiczowata mieszanka, raz widzimy sceny żołnierzyków niczym Black Hawk Down, dym, trzęsąca się kamera, Bagdad w ogóle, a zaraz potem bijące się w środku miasta roboty ( swoją drogą nie wiem jak te ich siłowniki są w stanie poruszać na tyle szybko, że ja nie widzę czy to megatron czy optimus biggrin.gif ). Nie wspomnę o banałach wygłaszanych przez Optimusa o tym, że każda rasa zasługuje na wolność. Imho mogliby sobie je z powodzeniem darować. Oczywiście by nie być takim sceptykiem powiem, że były też momenty po prostu śmieszne. Autoboty w ogórdku <3.

Te kilka złociszy radzę zainwestować w komiks :p.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Transformers - toż to cudowny film jest. Produkował Szpilberg więc jest dobre K*RWA!! :p Dobre brzdąkanie, special efekty, pomysł, scenariusz i ten lachon co się pokazał w filmie, nie panowie, nie chodzi mi o Optimusa -,- Jeśli chodzi o swoisty klimacik to ten film jest pod tym względem numero uno. Zajedwabiście było patrzeć jak grupa autobotów stoi sobie na skarpie, Optimus gada: ''Jestem Optimus Prime i gapię się ryjem w przestrzeń''(czy coś podobnego); podczas tego aktywuje się muzyczka Linkin Park'u waląc w powietzre ''What I've Done''.

doctor

Wariat
Weteran
CYTAT
( swoją drogą nie wiem jak te ich siłowniki są w stanie poruszać na tyle szybko, że ja nie widzę czy to megatron czy optimus biggrin.gif ). Nie wspomnę o banałach wygłaszanych przez Optimusa o tym, że każda rasa zasługuje na wolność. Imho mogliby sobie je z powodzeniem darować.

Akurat jesli chodzi o te silowniki to nie wiesz na jakim stopniu technologicznym byly autoboty a byly na wysokim, jak bylo pokazane, kto wie moze ich technologia byla tak zaawansowana ze nie mieli z szybkim poruszaniem sie problemow.
Co do optimusa to chyba nigdy nie widziales bajki transformers :) jakby Optimus tak nie gadal to po porstu nie bylby Optimusem :)
Bo Optimus naczelny zawsze taki byl :)

Wszystko jest kwestia gustu, tobie sie np. podoba batman (przykładowo) to ja moge powiedziec ze co w nim takiego ciekawego przeciez uszyl sobie byle jaki hrabia pare czarnych łaszek i biega po ulicy i niby zabija przestepcow, na to samo wychodzi
czyli krytyka z tego co do gustu nie pasuje, krytykowac mozna wszystko :)

Mnie osobiscie film sie podobal :) Dosyc dlugo na niego czekalem ale sie doczekalem i powem ze wszytsko byloby dla mnie super TYLKO, z checia bym zobaczyl jakis sequel ale jak wiadomo raczej go nie bedzie bo przeciez wrogowie zostali calkowicie zniszczeni... podobal mi sie natomiast fakt ze ktos z tych superbohaterow zginal (konkretnie moj ulubiony Jazz :( )i wogole byli wszyscy poranieni, a nie jak w niektorych filmach ze cala grupa przyjaciol wychodzi calo z opresji bez szwanku i kazdy zyje :)

Film polecam Fanom :)

E

Electric_Dragon

Guest
Moja ocena podobna do do doctora i pepona. Obejrzałem niestety na kompie go, w kinie takie efekty o wiele lepiej wychodzą. Pośmiałem się kilka razy, raz z humory a raz z banalności sytuacji. Np na końcu tekst optimusa że bdą żyć w ukryciu pośród ludzi- jak gdyby tej miniwojny wq mieście ludzi nie zauważyli. Film dla dzieci był przeznaczony, ani jednej kropli krwi nie uświadczy się w tym filmie. Pod tym względem plusa mają u mnie. Dobry motyw z tym telefonem (Nokia bodajże) był w zamianę w autobota :D . Nawiążę jeszcze do tego topienia szczątków maszyn w Oceanie Spokojnym, mówię Wam napewno głębiej czekały łodzie podwodne z chwytaczami :p. USandA nigdy nie pozbyło by się takiej technologii(chyba że powyciągali wnętrzności i wrzucili samą "maskę". Nie wiem tylko co się stało z tym autobotem przemienionym z automatu z zimnymi napojami. Jakoś go więcej nie widziałem, ani żeby go rozwalili czy gdzieś uciekł. Dla efektów warto, dla humoru też, fani komiksu nie poczują się zawiedzeni. Dla mnie film do obejrzenia tylko raz.

Do góry Bottom