nick: beliar (wiem, niezwykle orginalnie, ale kiedyś dałem sobie taki nick i juz sie przyzwyczailem :X)
klasa: eng z rifle, fieldops
klan: obecnie #kudos-et, kiedys omg, tc, underscroll
mapy: radar, braundorf_b4
skill: med/high
Z doświadczenia wiem, że nie warto grac na jakichś pierwszych-lepszych 60-slotowych publikach z XP-savem ;], więc polecam trenować na tych serwerach:
62.21.96.14:27960 - ICP ET - najlepszy polski pub, czasami można spotkać tam graczy ze ścisłej czołówki - kota, wieśka,
S4rne, Mroza etc. Praktycznie 24h pełny, chociaż czasami są wolne sloty
82.192.78.6:27960 - Telenet 1 - kolejny skillowy server, tym razem holenderski. Czasami można spotkać graczy ze stfo i Heathbreakers
82.192.78.6:27970 - Telenet 2 - to samo co wyżej, niewiele większy ping, 1 slot więcej
213.200.95.51:27964 - *BiO* - drugi, zaraz po Efterlyscie server pod wzgledem skilla. Często można spotkać tam graczy zeroPoint, ale i Polaków z sT
213.115.187.202:27960 - Bredbansbolaget ET #1 (Efterlyst) - Najlepszy pub na świecie, czesto można spotkać graczy cdap-pi, zeroPoint, aMenti, czasem nawet idle. Wadą tego serwera jest wysoki ping.
213.132.125.56:27960 - kolejny dobry pub. Można tam znaleźć kilku dobrych szwedzkich graczy, jak HellGoat, irZ, blaze czy donkey.
82.211.37.183:28009 - SkS ETPro - najlepszy niemiecki pub. Żadko widuje się tam typowych graczy high, jednak ogólnie server ten trzyma wysoki poziom.
Zresztą, i tak najlepiej ćwiczyć skilla grając w klanie, żaden publik tego nie zastąpi :>. Poza tym, polecam każdemu rejestrację w największym serwisie o ET obecnie, czyli www.crossfire.nu (spokojnie, ta strona nie jest zlokalizowana na wyspie Niue
). Niewątpliwą zaletą tego serwisu jest to, że zbiera się tam praktycznie cała społeczność ET z całej Europy, może nawet świata. Oprócz tego, Crossfire to najpewniejsze źródło newsów. Cały strona jest oczywiście po angielsku.
Btw.: Nie zdziwcie się, jeśli nie znajdziecie na Crossfire żadnych artykułów, typu "Jak grać medykiem" itp. Jest to serwis typowo informacyjny, w którym duże znaczenie mają komentarze, journale, wywiady, kolumny, ankiety, a przede wszystkim newsy ze sceny. HF.