Duze Magiczne Ostrze Na Smoki

Status
Zamknięty.

Demola

Member
Gram w Gothica 2 PL bez dodatku. Jestem paladynem. Jaka bron jest najlepsza ktora moge dzierzyc i jak ja zdobyc? Innymi slowy- gdzie moge zdobyc Duze magiczne ostrze ktore podobno ma 110 ataku :) Jestem w V akcie i walcze Smocza Zguba.

Poza tym mozecie tez wrzucic informacje gdzie moge znalezc inne lepsze bronie, takie jak:

Gniew Innosa

Topór berserkera

Miecz Zakonu

Magiczne ostrze na smoki

Ciężkie magiczne ostrze bojowe

Święty Kat

Duże magiczne ostrze na smoki

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Powiem Ci coś o tych które pamiętam.

Topór berserkera - jeśli jesteś w 5 rozdziale to możesz kupić u Khaleba który stoi obok Lee. Nie pamiętam jednak czy trzeba być najemnikiem czy kimś innym. Gdy weźmiesz Benneta na statek możesz od niego kupić. I jeszcze w komnacie na dworze Irdorath.

Gniew Innosa - kupujesz od Harada miecz z rudy i konsekrujesz go w klasztorze. Wtedy zmieni się właśnie w Gniew Innosa.

Miecz Zakonu - Kupujesz u Harada miecz z rudy. Musisz go konsekrować w klasztorze i wtedy stanie się mieczem zakonu ; )

Magiczne ostrze na smoki - Gdy przeczytasz almanach w podziemiach klasztoru będziesz mógł go wykuć. O ile się nie mylę może Cię tego nauczyć też Bennet.

Duże Magiczne Ostrze na Smoki - To samo co z magicznym ostrzem na smoki.

Święty Kat - gdy konsekrujesz miecz zakonu łzami Innosa, zmieni swoje właściwości i nazwę na święty kat.

Ciężkie magiczne ostrze bojowe - Jeśli byłbyś łowcą smoków to mógłbyś samodzielnie wykuć. Uczy tego Bennet. Ale jesteś paladynem, więc tego nie zdobędziesz.

Pomogłem? :)

Pandrodor

Member
Dodam, że duże magiczne ostrze i w ogóle magiczne ostrza od Benneta mogą mieć tylko najemnicy. Dla palka najlepszy jest święty kat.
Pozdro

Demola

Member
Gram w Gothica 2 BEZ DODATKU, czyli z tego co wiem to nie ma tam Martina.

CYTAT
Gniew Innosa - kupujesz od Harada miecz z rudy i konsekrujesz go w klasztorze. Wtedy zmieni się właśnie w Gniew Innosa.

Miecz Zakonu - Kupujesz u Harada miecz z rudy. Musisz go konsekrować w klasztorze i wtedy stanie się mieczem zakonu ; )

Gniew Innosa powstaje tak samo jak Miecz Zakonu? Nie rozumiem.

Pandrodor

Member
Miecz zakonu to miecz RAZ konsekrowany (chyba 3 rozdział), a św. kat to miecz 2 raz konsekrowany po wizycie w podziemiach klasztoru (5 rozdział). Obydwa dla paladyna.

Pandrodor

Member
Gniew Innosa? Z tego co pamiętam, jest to miecz jednoręczny dwukrotnie konsekrowany. W 3 rozdziale wybierasz, czy chcesz miecz 1-ręczny czy dwu. Jeśli wybierzesz jednoręczny, w 5 rozdziale stanie się gniewem innosa, a gdy wybierzesz dwuręczny stanie się św. katem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom