Docinanie

Status
Zamknięty.
B

Belzebub

Guest
Mam problem związany z dziwacznymi przycinkami w trakcie odtwarzania muzyki. Włączam sobie Winampa i puszczam muzykę i co pewien czas widzę jak muza zaczyna przerywać. W tym czasie dysk pracuje aktywniej niż normalnie i ciągle się dogrywa, nie mam pojęcia co to może być i jak się tego pozbyć....reinstal systemu pomoże???

strasznie mnie to denerwuje jak muza zacina...wcześniej tego nie było...grrr

pozdro

doctor

Wariat
Weteran
Hmm... kojarzy mi sie to z moim starym dyskiem ktory wyladowal na smietniku :)
ile lat masz swoj obecny dysk ?

V

Vergil

Guest
Może masz jakiś program, który Ci zakłóca działanie Winampa? Np. mi się tnie jak hói (to nie przekleństwo :p) gdy coś instaluję. Kiedyś miałem jakiś program, bodajże MaxCounter, przy którym muzyka też mi się zacinała.

B

Belzebub

Guest
Dysk mam z 2 lata, a to nie jest wina raczej żadnego programu. Wydaje mi się, że to chyba może być wiatrak na płycie głównej(Dziad się już zacinał więc go co pewien czas czyściłem, chyba tym razem zamulił na tyle, że będę musiał go wymienić.)
Zauważyłem, że jak się zacina w trakcie odtwarzania muzy to także reaguje na to kursor i muli wszystko. Dziwne jest to, że przycina się raz na jakiś czas..a nie cały czas....ale natomiast przy każdym utworze

jak myślicie to może być ten wiatrak????? Wydaje mi się że dysk jest ok...no chyba, że złapałem jakiegoś syfa

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
To sprawdź antywirem czy nie masz robaczka żadnego ;) . No i banał, sprawdź też czy podczas odtwarzania muzyki innym programem też zacina komp. Kupno nowego dysku raczej nie będzie potrzebne, wiatraczek możliwe, chociaż też tak czasem miałem, po formacie wracało do normy.

B

Belzebub

Guest
Sprawdzałem na WMP....i też zacinało....a czy możliwe jest, że jak rozebrałem wiatrak i czyściłem to go zamontowałem złą stroną i cyrkulacja powietrza jest niedobra przez co nie odprowadza ciepła i się nagrzewa za mocno????

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Raczej nie, bo wiatraczki takie chyba zaczep tylko z jednej strony i zamontowanie go odwrotnie jest niemożliwe. A po drugie nawet gdybyś tak zrobił, to komp sam resetował by się po osiągnięciu temperatury ustawionej w biosie, trwało by to z reguły bardzo szybko ;) Więc to nie to.

Kushi

Weteran
Weteran
@feo - Nie koniecznie :), u siebie na starym kompie raz zamontowałem odwrotnie wiatraczek i właściwie nie było różnicy xD. Fakt, że był rzadko używany ( służy tylko do puszczania głośniejszej muzyki ), ale w każdym razie możesz sprawdzić czy jest dobrze ;P.

doctor

Wariat
Weteran
Ale akurat ktora strona iwatraczek zamontowales to zbytnio roznicy nie ma, bo
albo nawiew jest na plyte albo bezposrednie odprowadzanie ciepla na zewnatrz, i tak i tak wentylator dziala...

ale moze faktycznie sie grzeje bo jak juz mowisz czysciles czyli cos w nim nie styka zbytnio...
a nie dokladales czegos ostatnio do kompa np ?

B

Belzebub

Guest
Nic nie dokładałem do kompa ale skoro to miałby być problem z wiatraczkiem to kom spowalniałby do wszystkiego a on zaczyna zwalniać i docinać tylko jak włączę muzykę.....szlag mnie trafi z tym badziewiem...znaczne odkładać na nowy komp bo ten mój to już trup

B

Belzebub

Guest
Dobra udało się rozwiązać sprawę xd. Kupiłem nowy wentylator..oczywiście los jet taki szczęśliwy, że nie mają już z moim wejściem podwójnym tylko jakimś innym potrójnym....Kupiłem ale szedłem do domu z przekonaniem, że będę musiał przerabiać to gówienko...ale szczęśliwie okazało się że kabel jest na tyle długi, że mogłem podłączyć pod Syst Fan i sięgało do Chipsetu płyty głównej....no bla bla....jednym słowem udało się dzia za pomoc

pozdrawiam

KUr..... i za szybko się cieszyłem.....gówno co to dało..muza i tak dalej zacina....czy to może być problem
jak podczas instalacji DIrectax wyskoczyły mi błędy...oże to przez to tak mi działa muza

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Wedlug mnie to się nie pier... i rob format. Wiecej nerwow bedziesz mial z szukaniem powodu a tak 1,5 godziny i będziesz miał dobrze

B

Belzebub

Guest
Jest tu problem natury technicznej....140gb danych..mam puścić z dymem o_O Nie mam na co tego zrzucić.....a usuwać mi żal
liczyłem że jak jeszcze ras pyknę DirectX to mi pomoże. ściągam najnowszą wersję zobaczymy....jak nie to to tracę koncepcję. Już nawet grzebałem w pluginach winampa i coś się poprawiło ale nadal muli tylko że rzadziej....ech

szczurek

Menda serowa
Weteran
Weź Uruchom --> dxdiag --> Dwięki/muzyka --> testuj modul DirectSound

Jak testowanie sie uda to wina nie leży chyba w sterach i oprogramowaniu...

B

Belzebub

Guest
Rozsądna propozycja dlatego zrobiłem to zanim jeszcze zaproponowałeś. test poszedł ok a muza i tak swoje. Mam wrażenie, że to jednak dysk coś się wali, chyba bez formata się nie obejdzie. Kur...... tyle danych......

Geezer

Member
Na jakiej partycji masz zainstalowanego windowsa? Tam gdzie masz 140 GB? Jak wszystkie twoje dane to 140 Giga, to rób formata, po prostu wyczyści ci pliki na dysku na ktorym miales wina, wiec nie ma problemu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom