Chciał nie chciał, holocaust jest elementem historii naszego kraju, więc trzeba mieć jakieś, chociaż minimalne pojęcie na jego temat. Z pewnością było to zdarzenie, o którym nie można myśleć beznamiętnie i "mieć wywalone".
Hitler był wielkim zbrodniarzem, który dopuścił się wielu okrutnych czynów. Czy byłoby to fair, gdyby nie spotkała go za to wszystko kara? Czy byłoby ok, gdyby po tym wszystkim co zrobił, uciekł sobie gdzieś w góry i hodował bakłażany?
W sumie teoria z ucieczką do Argentyny jest wielce prawdopodobna. Trzeba przypomnieć, że domniemane zwłoki Hitlera i Braun były mocno zwęglone i trudne do identyfikacji. Ostatnio pisano nawet, że badania DNA dowiodły, że szczątki znalezione w ogrodzie kancelarii rzeszy nie należały do Adolfa. Szkoda, że nie da się teraz tego sprawdzić, podejrzewam, że gdyby zwłok nie spalono i nie wyrzucono do rzeki, przy użyciu dzisiejszych technologii bylibyśmy w stanie określić kogo pochowano jako Fuhrera.
Już od dawna mówiło się, że Hitler samolotem, bądź łodzią podwodną uciekł z Berlina do najbardziej sprzyjającego mu i jego polityce kraju, którym niewątpliwie była Argentyna. Teraz sprawa zdaje się mieć ostateczne potwierdzenie w dokumentach FBI.
Zastanawiająca jest jednak jedna rzecz - skodo FBI znało miejsce przebywania Fuhrera, czemu nie wparowali tam i go nie złapali?
Tak samo nie mam ochoty wysłuchiwać już o tym jak to ten był esbek, a ten nie.
Tego zlustrowano, a tego nie. To jest pożywka dla starych wyjadaczy,
którzy już tylko o tym potrafią nadawać. Jestem z pokolenia, które urodziło się już w wolnej Polsce.
Chcę i czuje się zobowiązany do pamięci o wszystkim co się działo,
W wolnej Polsce, którą rządzi stary układ.
W Magdalence nastąpił prosty podział - jedne komuszki poszły na lewo, inne na prawo, a jeszcze inne pozakładały sobie wolne media, żeby monitorować władzę, popierać tych którzy im sprzyjali i przekazywać masom "jedyną słuszną prawdę".
Przez to, że lustracja nie została dokończona, teraz tacy ludzie jak Jaruzelski czy Kiszczak żyją sobie na wolności za nasze pieniądze i jeszcze im podnoszą emerytury. Nie wspominając już o SBkach, którzy obsadzają najwyższe stanowiska w tym kraju.
Burdel na kółkach.