Czy Dodatek...

Status
Zamknięty.

Matteox

Member
Najpierw zaczne od tego ze jestem tu od niedawna wiec nie wiem czy ten temat był czy nie ale trudno...

No właśnie moi drodzy czy dodatek dostarczył wam radosci?Przedłużył czas gry?A moze do kitu ten dodatek?Starta czasu?
A WY co o tym sądzicie? :mellow:
Dla mnie ten dodatket to dość dobry udany dodatek :p jest pare fajnych bajerów i wogóle Gothic 2 staje się ciut łatwiejszy.
Dlaczego?Jezeli ktos pamięta to na samym początku jak wychodzimy od Xardasa to sa gobliny(Gothic2 bez dodatku)
A z dodatkiem pojawia sie tam Cawalorn B) zawsze miałem z tymi "gnomami" problem...

daria

Szejn
Weteran
Gothic II + NK spelnil moje oczekiwania i przyniosl mi radosc z gry, a tym samym przedluzyl czas mojej gry.....NK uwazam za udany dodatek....
Nie zgadzam sie z Toba w tej kwestii, ze Gothic II NK ulatwil gre:/ Mi sie wydaje, ze dodatek byl trudniejszy od Gothica II bez dodatku i jezeli bys zobaczyl w innych dzialach np. temat o najtrudniejszej czesci, to wiele razy bys przeczytal ze uzytkowniom tego forum najwiecej problemu sprawila wlansie czesc druga + NK....:/ Nie wiem moze dla Ciebie byl latwiekszy, ale...
Jezeli ktos gral we wczesniejsze czesci Gothica(G1,G2) to polecam zagranie w Gothica II+NK...
No coz tu wiecej pisac, poprostu GOTHIC RULEZ!!!!!

Pozdrawiam,xdx

szczurek

Menda serowa
Weteran
Wnioskujesz że NK jest łatwiejsze od g2 tylko dlatego ze na początku nie musisz pokonywc dwoch słabiutkiech goblinow ?? Ciekawe ;]

Dodatek wnosi dużo nowych rzeczy, lokacje, questy. Sprawia że gra staje się troszke trudniejsza, przez co też przyjemniejsza. Bo co za radocha cięgle bez problemów wygrywac.
Szkoda że po pokonaniu Kruka dodatek się kończy. Autorzy mogli wymyślić coś w GD jeszcze.

Wonak

Member
Tak, Noc Kruka dodała troche bajerów...
Ale nie ułatwia gry. Nawet utrudnia. Potwory mają więcej życia i zadają większe obrażenia. A kamienni strażnicy na poziomie mniejszym niż 15 są nie do pokonania. Ale jest więcej zadań, które ciągle są łatwe...

Matteox

Member
No przyznaje przesadziłem troche z tymi goblinami ;]
Ale naprawde miałem z nimi problemy...
Wlasnie mi oto chodziło,o zadania ze sa troche łatwe ale za to jest ich duzo;)
Ogolnie z 2 bez dodatku nie dawalem sobie rady ale z dodatkiem jakos latwiej mi szło.
O ile pamietam to w dodatku było pare nowych profesji ^_^

xenex

Member
Nie tyle co radości tylko trudności. Był trudniejszy na samym początku ale w połowie gry się sprostował gdy miało się szpon Beliara.

CYTAT
A kamienni strażnicy na poziomie mniejszym niż 15 są nie do pokonania.

Oni to jeszcze prosci są ale ile przy quarhodronie(czy innym) było trzeba się namęczyć, Przecież Bezi to nie księga i wszystkiego nie wie a w poszukiwaniu informacji o tym trzeba było się troche nabiegać po świecie.

Osobiście podobało mi się uczenia jężyków żeby można było czytać tabliczki.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Eee... A ja jednak muszę przyznać że dodatek do Gothic II spodobał mi się tylko trochę. Co prawda zostało wprowadzone kilka nowych NPC, mieczy, zbroi, krain etc. Najbardziej spodobał mi się tam Jardekrand, co jest wielkim plusem dla NK. Te pasy wcale nie są fajne. Przynajmniej mi się nie podobają. Dobre są zadania (nie wszystkie). Szczególnie to aby zabić Kruka. Co prawda grafika w małym stopniu została poprawiona i kilka bugów ale to mały szczegół.
Strata czasu to to raczej nie była. Muszę przyznać że nawet mnie wciągnęło. Gdy zacząłem grać - ja wielki fan tej gry.. Dopóki komp mi nie siadł ;/. Później qumpel już płytki nie miał. Czy dostarczyła mi radości.. No raczej tak. Przeszedłem no i się znudziło. Jednak jest nieźle.. Najtrudniejszy to on według mnie nie jest. Banalny ; ). NK oceniam na 6/10..

To moja opinia. Pozdrawiam.

Potak

Member
No cóż :D Wiem, że głupio to zabrzmi ale dla mnie jak dotąd GI i GII wraz z NK nie sprawiły żadnego problemu ... Może z samego początku jak musiałem zajarzyć, ale pierwszą i drugą część przeszedłem ponad i to grubo ponad 20 razy tak więc opatentowałem taka strategię, że zawsze z niej korzystam :D A co do NK ... Wydawałoby się troszku trudniejsze, ale w zakresie atrybutów potrzebnych do mieczy etc ... Reszta bez zmian ... Co to tam dodanych parę pkt. życia potworkom i dodaniu kilku bandytów ... Dla mnie osobiście to pikuś :p Wiem, że jak kozak się teraz wypowiadam, ale taka prawda, iż nigdy nie miałem problemów ... Jednyie z Lance'em bo odpoczywał pod krzakiem :) i tyle ... Oczywiście podoba mi się świat, ten "zaginiony" i klimat w nim panujący, postacie z GI których nie było w zwykłym GII, nowe artefakty i wyposażenie ;] Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony z dodatku mimo, iż nie sprawił mi wielu trudności :) Ale za to przedłużył mi frajdę i emocje wraz z podnieceniem które zawsze mam jak gram w Gothic'a :) Potak out :)

Johnny

Member
Dodatek do II to świetnie odwalona rzecz. Przyjemnie się grało jako pirat czy bandyta. Pięknie zrobiony świat, questy ciekawe, ludzi także. Nowe miecze, zbroje, amulety wszystko fajnie zrobione.

Pozdro !

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
Jak pierwszy raz grałem w NK to miałem wrażenie, że sam Gothic 2 był robiony pod dodatek ;) Nie raz w G2 widywałem ogniska przy których nikt nie siedział, natomiast w dodatku, były tam jakieś osoby. np. pirat na wyspie koło Khorinis (nie pamietam imienia).
Dodatek bardzo mnie zadowolił. Kilka dni dobrego grania. Ogólnie ten motyw z piratami, magami wody spodobał mi się. Dostałem to czego się spodziewałem.

Pozdrawiam

unknown

Debile
Fajnie...
Ale ten... rozdział, po którym idziemy do Vatrasa z zastępstwem (Jarkhendar) jest na siłę wcięty w G2!
Podoba mi się wszystko oprócz tego... Ale Jarkhendar jest dobrze zrobiony. I najlepszy jest garbus na pustyni :p

Ale nie zauważyliście jednego? Można być tylko dobry! Przydałby się taki wybór jak w G3- Innos, Adanos i Beliar.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Dodatek dał mi znowu klimat który G2 stracił w ilościach sporych, a którego było w G1 bardzo ale to bardzo dużo. G2NK jest dla mnie teraz juz nieodłączną częścią gry, Nieprawdą jest że spowodował on spadek poziomu trudności, wręcz go powiększył i to całkiem sporo, juz na początku gry możemy spotkac dzika z którym raczej szans nie mamy. Jednym słowem NK to było to co było potrzebne G2 do przywrócenia tego starego klimatu z jedynki.

Z wyrazami szacunku. Godfather

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Faktem jest, że dodatek urozmaicił G2
dodał sporo nowych questów npctów
ekwipunku klimatu i zawyżył poziom
Szkoda że jest taki króciutki tylko
bo przyjemnie się pogrywało w
nieznanej części wyspy.

zwałaszcza podobało mi się oczyszczanie
razem z piratami okolicznych terenów

axan00

New Member
NK spelnił moje oczekiwania. Przede wszystkim trzeba sie bardziej namęczyć aby zdobyć punkty nauki a co sie z tym wiąże umiejętności i siłę do podniesienia i machnięcia mieczami które maja spore wymagania. Urozmaicony krajobraz, trudniejsze questy, tylko zaintrygowała mnie ta tajemna ścierzka przez góry...czy tu chodzi o portal? chyba że nie.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Co ja sądzę? Sądzę że jest to coś wspaniałego. Dodatek daje wiele nowych możliwości. Znajdują się tam nowe gildie, a co się z tym wiąże nowe questy i nowi NPC (niektórzy starzy, jeśli wiecie o co chodzi :p). Daje wieeele nowych rzeczy, pasy, pierścienie, nowe bronie... Całkiem nowy świat... piękny świat, dość duży i rozbudowany. Przyjemnie się po nim biega. Są również nowe bestie, niektóre całkiem niegroźne, a do niektórych strach się zbliżyć. Dzięki NK można oderwać się od fabuły G2. Czy to mało? Dla mnie miodzio :p

Eskel

Member
Moim bardzo skromnym zdaniem był on całkiem ciekawy i mile przedłużył czas grania . Opowiada ciekawą historię i wyjaśnia kilka kwestji . Jeśli ktoś grał w dwójkę nie grając w Noc Kruka naprawdę wiele stracił . Pozatym podnosi ona poziom trudności przez co gothica trudniej przejść co również dostarcza wiele przyjemnosci . Ogólnie NK rlz !!!!! ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom