Czarny Ekran

Status
Zamknięty.

xehezu

New Member
Witam ,dziś postanowiłem po długiej przerwie zainstalować Gothica I ,jednak od razu pojawiły się problemy. Otóż po instalacji i uruchomieniu gry pojawiło się intro z reklamą Piranha Bytes ,a następnie ekran "zgasł" ,muzyka w tle ,ale obrazu nie było... .Zacząłem szukać po stronach ,po forach jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Zainstalowałem grę u kolegi i u niego działa bez zarzutów ,zmieniłem sterowniki, jednak bez powodzenia. Następnie zainstalowałem nowego directa X ,lecz z podobnym skutkiem. Nie pomogła również zmiana rozdzielczości ,zgodności(windows 95/98/NT/00) ,ani zmiany w pliku gothic.ini (zVidResFullscreen,scaleVideos).Wcześniej na tym samym sprzęcie i tym samym oprogramowaniu G1 działał bez zarzutów.Próbwałem też użyć innego monitor-u ,ale to też nic nie dało. Chciałbym uniknąć formatowania.A teraz coś o sprzęcie

System:
Windows XP (SP2)
Procesor:
Celeron 2.93GHz
Ram:
512MB
Karta Graficzna:
ATI Radeon 9550 (sterownik Omega 3.8.442)

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Baal Cadar

Obywatel
1. Spróbuj Reinstalke zrobić.
2. Wrzucam ci pliczek Gothic.ini, może podmiana coś da http://rapidshare.com/files/282686540/Gothic.ini.html
3. Próbowałeś zgodności "Uruchom w rozdzielczości 620x480" ?

xehezu

New Member
Co do reinstalacji robiłem ją 2-3 razy. Niestety Twój .ini niestety nie pomógł ,tak próbowałem. Dodam jeszcze ,że po intro Pihranes gra przełącza się na chwile do "gry w oknie". Wersja Gothica to 1.08k (nie wiem czy to robi różnice). Czekam na dalsze pomysły.

Baal Cadar

Obywatel
Może wyłączenie reklam coś da.
Edytuj plic Gothic.ini, znajdź parametr: "playLogoVideos=1" i zmień "1" na "0".
Mam nadzieje że pomoże.

xehezu

New Member
Niestety dalej nic :( . Czy istnieją może jakieś patche lub łatki do G1 ?To by mogło pomóc.

Baal Cadar

Obywatel
Wszystkie Gothic 1 w Polsce są spatchowane, no chyba jeśli masz piracką wersje niemiecką która została przerobiona Polską.
Nic więcej nie przychodzi mi na myśl, może spróbuj Defragmentacji Dysku, lub przeskanuj go z wirusów.

xehezu

New Member
Mam prośbę do osób posiadających kartę Graficzną ATI Radeon 9550 o podanie sterowników ,wiem że cienżko będzie u kogoś znaleźć tak starą kartę ,ale może ktoś się trafi.Defragmentacja nie pomogła.

Baal Cadar

Obywatel
Do tej karty wyśmienite są stery Omegi ;D
http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

xehezu

New Member
Strona ,którą podałeś niestety nie działa.Chodzi mi sterowniki "starsze",bo jak widać najnowsze omegi nie działają mi z G1 i jak przed chwilą sprawdzałem z G2 również.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Po długiej przerwie powiadasz.. Płytka mogła się porysować, zakurzyć, przeczyść porządnie, zrób reinstalkę.
Skoro kiedyś działało, teraz też powinno.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom