Nie wiedziałem jak nazwać temat, więc dla pewności wyjaśnie. Chce byście opisali swoje wzory na postacie, które tworzycie w cRPG(oglnie). Za każdym razem tworzycie inna, czy zawsze jest ona podobna do tej z innej gry? Lubicie, czarowac, leczyć, wlczyć, czy krasc? i wasze ulubione charaktery...
Zaczne od siebie(żeby nie było spamersko
)
Ja uwielbiam postacie posługujace się magia mistyczną(BG, IWD, NWN itp.), są wynalazcami(Wizardry 8), bądź wyborowymi strzelcami(Fallout). Nie zamierzam odstwaiać żadnego cRPG na półke jezeli nie przejde go którąś z tych postaci. To na początek, kolejna ważna rzecza jest to, że uwielbiam tworzyc postacie charyzmatyczne, podczas kreowania bohatera do BG-maga, minimalnymi współczyninkami, miało byc: inteligencja, zrecznośc, charyzma 18, kondyja 16, siła 10. W NWN tez mam max charyzmy, gdyż preferuje bardziej czarowników. Rasa.....hmmmm, tutaj ludzie badź gnomy, choc zdarzaja sie tez u mnie elfy. Sprawa charakteru pozostawia mi mało do roboty, albo chaotyczny neutralny, albo praworzadny zły. Zs co do wyboru głosów to najbardziej lubie marudzących powazniaków(do BG sam sobie robiłem głos
). Zs co do odgrywania.. zawsze bierze jak największa nagrode, jaką może, zawsze diałsa sobie na reke, nie ma konfliktów z prawem, gdyż to mu nie daje zysku, do tego ma honor, zawsze dotrzymuje danego słowa Tak tworzonymi postaciami najbardziej lubie grać.
A tak przy okazji wój wykres najbardziej lubianych klas w cRPG
1. czarownik bądź jak niedostępny to mag specjalista-mistrz inwokacji/przywołań
2. mnich, jak niedostępny to druid
3. kapłan
No to chyba ode mnie tyle. Opiszcze jakie wy najbardziej lubicie postacie w cRPGach.
Oczywiscie mam na uwadze, że medatorzy, amdin lub junior admin uznaja temat za zbędny
Zaczne od siebie(żeby nie było spamersko
Ja uwielbiam postacie posługujace się magia mistyczną(BG, IWD, NWN itp.), są wynalazcami(Wizardry 8), bądź wyborowymi strzelcami(Fallout). Nie zamierzam odstwaiać żadnego cRPG na półke jezeli nie przejde go którąś z tych postaci. To na początek, kolejna ważna rzecza jest to, że uwielbiam tworzyc postacie charyzmatyczne, podczas kreowania bohatera do BG-maga, minimalnymi współczyninkami, miało byc: inteligencja, zrecznośc, charyzma 18, kondyja 16, siła 10. W NWN tez mam max charyzmy, gdyż preferuje bardziej czarowników. Rasa.....hmmmm, tutaj ludzie badź gnomy, choc zdarzaja sie tez u mnie elfy. Sprawa charakteru pozostawia mi mało do roboty, albo chaotyczny neutralny, albo praworzadny zły. Zs co do wyboru głosów to najbardziej lubie marudzących powazniaków(do BG sam sobie robiłem głos
A tak przy okazji wój wykres najbardziej lubianych klas w cRPG
1. czarownik bądź jak niedostępny to mag specjalista-mistrz inwokacji/przywołań
2. mnich, jak niedostępny to druid
3. kapłan
No to chyba ode mnie tyle. Opiszcze jakie wy najbardziej lubicie postacie w cRPGach.
Oczywiscie mam na uwadze, że medatorzy, amdin lub junior admin uznaja temat za zbędny