Co Was Najbardziej Denerwuje!

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Witajcie. Powiedzcie co was najbardziej denerwuje we wszystkich częściach tej wspaniałej gry jaką jest Gothic? Ja powiem tak:
Błędy, błędy, błędy i jeszcze raz błędy. W Gothicu jest tyle bugów i niedociągnięć że h** ! Nieraz gry nie można przejść przez jakiegoś wstrętnego buga . Jest to jedna z największych wad w całej sadze gothic. Nieraz jest tak że ide pogadać z gościem a gdy otwiera się okno dialogowe, za chwile znika i nic się nie da zrobić. Trzeba wciskać CTRL+ALT+DELTE , lub resetować na guziku. Jest to bardzo denerwujące, a szczególnie dla nerwowych graczy. Ja np. przez to rozwaliłem klawiaturę... By zrobili grę raz a porządnie i byłoby dobrze...

Pozdrawiam, AS.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Co mnie wkurza... Wspomniane już błędy, momentami naprawde psują zabawę. Jeden taki błąd może spartolić kilka godzin gry a od nowa rzadko chce się grać.
Jak już się w gre wkręcimy to strasznie szybko się ona kończy. Nawet jak odwiedze każdy zakamarek mapy, wykonam każdą misję to wydaje się tego strasznie mało.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Nieraz jest tak że ide pogadać z gościem a gdy otwiera się okno dialogowe, za chwile znika i nic się nie da zrobić

Mam to samo... Nadgorliwość aniołku... Nie kilkaj jak pojeb**y ;].
Mnie denerwują błedy, wysokie wymagania i to że na moim kompie na wysokich detalach tnie nie miłosiernie (czyli wymagania :).
Pozatym szkoda, że nie da się gry zciepać na pasek.
Ale najbardziej denerwuje mnie w Gothicu, brak Multiplayera! A z nim, bylo by wiele ciekawych rozwiazań i wiecej gry.

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
to jest własnie fenomen gothica... mimo tego ze są błędy (czasem śmieszne ,czasem męczące) mimo tego że klniemy na niego i walimy ręką o monitor, to zawsze do niego wracamy, czy dzis, czy jutro ale prędzej czy później zechcemy zrobić jeszcze raz to co nam sie nie udało. Oczywiście to sie odnosi do grania bez kodów... bo na kodach jest nudno. A dlaczego? Bo wszystko jest pięknie, bez problemów, bez emocji, bez krzyku - idziemy sobie i wszystkich wycinamy, a jak wyskoczy ktos niesmiertelny to z uśmiechniętą twarzą wpisujemy w konsoli "kill" patrząc na jego imię.... Dlatego nie gram na kodach, bo właśnie te błędy cechują Gothica...

xenex

Member
CYTAT
Ale najbardziej denerwuje mnie w Gothicu, brak Multiplayera! A z nim, bylo by wiele ciekawych rozwiazań i wiecej gry.

Zgadzam się z tym userem . Z Multiplayerem było by lepiej jak i fajniej .Było by więcej możliwości i zabawy (Ale podobno jacyś zapaleńcy tworzą Multiplayera).
Ale tak na prawde to błędy i błędy i jeszcze raz błędy. Szczególnie takie jak przenikanie przez różnego typu sciany i kamienie . I nagłe spadanie z nieba .
Są też często zacięcia lub resety co jest bardzo wkurzające . Ale rzecz biorąc gra ma więcej plusów niż minusów .

Robharr

Debile
Mnie denerwują błędy graficzne najmniej ich chyba było w gothicu 2.
W gothicu 1 wszystko było takie kańciaste a w gothicu 3 (wkarzdym bąć razie u mnie)
wszystko jest "zamazane" oczywiście w cudzysłowiu.

bredpl

Member
Mnie denerwują błedy takie jak np:
Ludzie nie myślą i są słabi i nie umią walczyć choćby taki świerwojad zaatakował by gościa, to ten gościu by sobie nie poradził z nim. :angry:
często ludzie gdzieś sobie idą jak są potrzebni. :angry:
niemożna nauczyć się niektórych umiejętności :angry:

Czasami to jest takie denerwujące :angry: ale mimo to gra jest super! :)

Pozdrawiam ;)

Potak

Member
Powtórze jak więszkość z Was ;/ Błędy i Bugi, które psują grę, a zarazem mnie spieniają ... Saga Gothic'a to gra którą ubóstwiam i zawsze będę w nia grał <!> Jednak błędy i bugi mnie dobijają i czasem zniechęcają na jakąś chwile :p Denerwują nie również wymagania, tyczy się to w zasadzie GIII bo mój średniak nie daje czasem rady tak jak dziś w jaskini koło Montery przy złodziejcach zboża ... Po wybiciu połowy szitu błą where is guru :( Doprawdy mam 512 ramu ale nie powinno być aż tak tragicznie aby wywalało z gry ... Ale cóż nie ma rzeczy doskonałcyh - tak to sobie zawsze tłumaczę <_<

daria

Szejn
Weteran
W Gothicu 1 i 2 najbardziej wkurzaja mnie takie rzeczy jak:
-troll(jesli go nie zmniejszymy) jest o wiele silniejszy od smoka:/
-w G1 jest troche slaba grafika!
A w G3:
-bledy,bledy i jeszcze raz bugi hehe!!!:p:p

BraveHeart

Member
CYTAT(Anioł Stróż @ 01-03-2007, 15:21) [snapback]135238[/snapback]
Nieraz jest tak że ide pogadać z gościem a gdy otwiera się okno dialogowe, za chwile znika i nic się nie da zrobić.

to samo :)

CYTAT
to jest własnie fenomen gothica... mimo tego ze są błędy (czasem śmieszne ,czasem męczące) mimo tego że klniemy na niego i walimy ręką o monitor, to zawsze do niego wracamy, czy dzis, czy jutro

piękne słowa :rolleyes:

switek17

Member
Jak wszystkich wkurw*** mnie bugi, od cholery jest ich więc nie będę o nich pisał - inni już napisali, a jak nie to ktoś napisze :)
Dalej, wysoki wymagania w G3.
I niektóre misje, np. w G1: Cmentarzysko orków.
Niedopracowanie świata Gothic - tępi NPC i zwierzęta.

Ale więcej ofc przemawia za niż przeciw.

pavi24

New Member
Standardowo bugi :) . Ale mnie w "dwójce" denerwował taki tekst jak byłeś daleko od przedmiotu a chciałeś go użyć "to za daleko". To niech se k****a podejdzie! :angry:

Matteox

Member
Jak wieksza czesc pisze Błędy,Bugi itd.
Chociaż nie miałem problemów ze Gothickem 1,2,3 zazwyczaj problemy byly z 1 bo mnie zawsze wywalado do okienka i lipa.
I trzea było sekwencje zrobic..CTR+ALT+DEL :)

Johnny

Member
Chyba jak wszyscy Bugi, bugi i bugi. Szczególnie dużo ich w najnowszym GOTHICU. W 1 niebyło prawie żadnego błędu (Przynajmniej nie zauważyłem). A w 3... błąd na błędzie...

Pozdro

Vullin

Feainewedd
Ja nie będę zbyt oryginalny i powiem, że najbardziej denerwują mnie bugi :p
Chyba najbardziej denerwujące są błedy, że save się psują oraz wyłączające się okno rozmowy, czy znikające rzeczy w ekwipunku. Można znaleźc dużo rzeczy, które wskazują na to, że twórcom zabrakło czasu, jak naprzykład niedokończone zadania, z których autorzy gry musieli poprostu zrezygnowac. Ale mimo to wszyscy kochają Gothica :) a jak nie to.....(^*@&) :D

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
1.Solidne wzloty i upadki klimatu..jak się zacznie robić ciekawie to potem zaraz robi się nudno
2.Monotonia zadań
3.Mało mieczy, łuków, kusz, tarcz!!!!!!!!!!!!!
4.Wygląd ludzi w świecie G3
5.Npc-ty mają ułamek inteligencji..niestety
6.Na medium jest banalny poziom trudności(nie wiem jak na hard)
7.Prawie identyczne ataki większości zwierząt
8.Prosta walka sprowadzająca się do milionowego kliknięcia LPM i PPM
9.Za mało dużych pobocznych wątków
10.Mało ciekawych, oryginalnych, klimatycznych miejsc
11. za mała współpraca z Npc-tami
12. BUGOSTRADA

wymieniać dalej????
lepiej nie

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Mnie wkurza to, że jak wciskam ESC, a potem "odciskam" to czasami odlatuję do tyłu. Raz w G2 (konkretnie GD) uciekałem przed orkami (cała chmara za mną). No i wciskam dany przycisk, potem "odciskam" i prosto w łapska orków
dry.gif
. Jeszcze poza bugami wkurzają mnie NPC. W G1 podczas odbijania kopalni zabiłem strażnika po czym Gorn rzucił się na mnie. Była jeszcze taka akcja, że jak szedłem z nim do ruin klasztoru on spadł z pnia....

Cisu

Member
Buehehehe seria Gothic jest tak pełna różnorakich błędów jak nasze drogi dziur.
Ale i tak ją kocham.
Co do tego co mnie wkurza...cóż w GI były to tylko te błędy, przez które mi się save psuł, ale nauczyłem się robić zapasowe i tym samym jakoś się do tego przyzwyczaiłem...ale niektóre zachowania NPC też dawały sporo do życzenia.
W Gothic 2 właściwie to nie było nic konkretnego...tak od sobie tylko kilka małych błędów, jakoś nie miałem większych problemów i inteligencja poprawiona itp.
Za to G3 to już dla mnie porażka pod tym względem. Błąd na błędzie, błędem poganiany. System walki jest po prostu żałosny (mam na myśli naprzykład parowanie ciosów) chociaż i ma swoje dobre strony. Potwory atakujące z szybkością karabinu maszynowego -_-. Sztuczna Inteligencja też pokazuje pewne niedociągnięcia. Ale cóż...niestety najbardziej w G3 denerwuje mnie klimat, a raczej rzekłbym, że już jego zanik. Chodzę od miasta do miasta i w ogóle nie czuję, że gram w Gothica (po gwizdek zmienili wygląd bezimiennego?).

Kruk35224

Member
hmmm mnie denerwują 2 rzeczy otóż zobaczcie wszystkie gothiciki mają masę ale to masę błędów nie ma gothica w którym nie byłoby błędów.I 2 rzecz już 1 ma spore wymagania ale 3 jest kosmiczna to prawda jest świetną grą ale wymagania to wysokie progi dla komputerów więcej niż 3 lata niestety.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Bugi, Bugi bugi, la la la la la bugi bugi bugi.

Ta krótka piosnka odzwierciedla moje uczucia. Ja miałem takiego koszmarnego buga. Doszłem do momentu gdzie Xardi prosi o artefakty. Więc ide na pustynię a tam co...

Nic. Nie mam tego zadania w dzienniku więc nie mogę gadać o artefaktach i trzeba było reinstalke Gothica.

Do góry Bottom