Co Się Dzieje Z Naszym Klimatem ?

alus944

Member
Jak myślicie- co się dzieje z naszym klimatem ?? Np. wczoraj-24 lutego u mnie było 25 stopni w słońcu na polu :eek: Jak tak dalej pójdzie to w lecie będziemy miec 45 stopni, jak nie więcej!! A wszystkiemu winni jesteśmy my... ! My psujemy dziure ozonową !! Podobno w 2012 roku na dojść do ponownego przebiegunowania Ziemi ! Tak jak 12 tys. lat temu - to zjawisko widzieli Majowie ! Czy stopia się lodowce i nas zaleje ??!!

A wy co o tym sądzicie ?? Wypowiadajcie się :) :p

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
25 stopni i to jeszcze w polu? Ile wypiłaś xD? Proponuję zmianę termometru.
Dziura ozonowa akurat mało ma do ocieplania klimatu. Przynajmniej według naukowców. Winien jest dwutlenek węgla, który zatrzymuje promienie słoneczne, które odbijają się od powierzchni ziemi co prowadzi do ocieplenia. Tak uczą w szkołach.
Ale moim zdaniem jest to kolejne zlodowacenie/ocieplenie które miało miejsce w historii ziemi wiele razy, i mało my mamy na to wpływu. Czy wiecie, że na wyspach brytyjskich odkryto szczątki zwierząt, które mieszkają teraz w afryce? To chyba o czymś świadczy. Poza tym skoro kiedyś na naszych terenach znajdował się lodowiec to dlaczego teraz jest u nas łagodny klimat? Przecież wtedy ludzie nie emitowali do atmosfery zanieczyszczeń itp.

alus944

Member
Hehe nic wtedy nie piłam :p Mówie serio.... Jakbym wiedziała, że skłonię się do założenia takiego tematu to bym fotke zrobiła :p

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
U mnie też było wczoraj ok 25 stopni ;p. Nie wiem czy to przez dziurę ozonową czy coś, ale sądzę, że jeśli tak dalej pójdzie to jak mówi Scierwojad w lecie może być nawet 50 stopni. Co wtedy robić? Chować się do lodówki? :)P) Jak dla mnie to teraz powinien by śnieg. Co z tego że teraz w lutym wygląda jak w maju, skoro w czerwcu będzie śnieg (nie jestem jasnowidzem, po prostu tak przeczuwam xD).

Pozostaje jeszcze jedna sprawa. A mianowicie topnienie lodowców. Czy może nas 'zalać'? Dobre pytanie. Przeczytałem na tej stronie to co podał Gothic Master Wielki i jeśli tak miałoby być to może 10% ludzi by przeżyło. Chodzi tutaj o pieniądze. Wiadomo że bogacze zabezpieczyli by się itp, Ale co z resztą? No właśnie.. Jeśli miałaby nas zalać fala tsunami o wysokości 3 km, to my byśmy z tym nic nie zrobili. Najwyżej pochowalibyśmy się w piwnicach ;].

Pozdrawiam..

Dark Shadows

Active Member
A wiecie, że w 09.09.09 ma być koniec świata?

Żartuje oczywiście. Według mnie ten rok 2012 to taki sam pic jak rok 2000, 2001, 06.06.2006 [urodziny miałem i z tatkiem Lucyferem wybraliśmy się na spacerek, to nie żartować proszę ;p - GW], czy inne śmieszne i głupie przepowiednie o końcu świata, mega kataklizmie czy wielkim bum. Co roku coś wymyślają.

Co do klimatu. Masz racje, coraz bardziej ludzie go niszczą i przez to nasz klimat zaczyna wariować. U mnie na przykład przez całą zimę śnieg był tylko 2 razy. Nie jest to normalne. Ludzie dalej będą niszczyć klimat, bo taka jest natura człowieka, że nie interesuje się dopóki czegoś nie trafi szlak.

Pozdrawiam.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Nie no co wam nie podobają wam się warunki? xD

A na poważnie to to globalne ocieplenie to pic na wodę fotomontaż ^^. Jak pogadacie z kim starszym od was tak o 20- 30 lat to dowiecie się że to nie pierwsza taka zima w Polsce. Ofc. nie mówię że nie ma dziur ozonowych, ale one jeszcze nie są w stanie na chwilę obecną nam poważnie zaszkodzić. Co do niszczenia natury, z tego co mi wiadomo cały czas pracują nad różnymi technologiami i nowymi paliwami. Niestety nie udało im się jeszcze dojść do niczego konkretnego więc na benzynie i ropie dzięki którym jeżdżą nasze samochody jeszcze pojeździmy. Więc prędzej czy później ale i tak się sami wykończymy.

A artykuł na stronie mnie do śmiechu doprowadza : )

Dark Shadows

Active Member
Tak nieco odbiegając od tematu. Na temat tego artykułu o roku 2012. Zauważyliście, że podali tam stronę dystrybutora tych nietonących łodzi?

TO najzwyklejsza reklama według mnie. :p Widać, jak na dłoni, że ten artykuł ma na celu reklame dystrybutora tych łodzi.

Pozdro.

alus944

Member
Hehe ten sam autor kiedyś napisał (bo on coś tam bada:p), że przeczytał w klendarzu majów, że w 2012 będzie koniec świata...Ale były też tam zapiski, że majowie przewidują swoje pokolenia do roku 9996 chyba :p Nie pamietam dokładnie daty ale coś koło tego :p No tak ale skoro mieliby żyć do 9996 roku to czemu dopiero w 2012 ma byc koniec swiata? (LoL) Patrick (czy jak mu tam) moim zdaniem robi wszystko dla sławy:p Tak w 2012 roku koniec świata ale np. w Chińskim klaendarzu mineło już 4700 lat !:p hehe Naukowcy przewidują wybuchy na słońcu w latach 2011-2012 ... Nostradamus przepowiedział nadejście antychrysta inni jeszcze o kosmitach. Komu wierzyć ? Nikomu ... Żyć dalej chociaż kiedyś i tak będzie koniec :p Ale jeszcze długo i nie przez kosmitów, nie przez antychrysta ale przez nas, bo to my szkodzimy sami sobie... Oparami, benzyną... Np. Jeden lot samolotu puszcza w atmosfere tyle oparów z paliwa ile normalny człowiek zużywa przez 50 lat ...

RobsonAjax

Member
CYTAT
Żydzi: Trzęsienia ziemi powodują geje

Na nic sejsmolodzy, którzy od lat uczą się przewidywać trzęsienia ziemi. Na nic specjalna aparatura, która próbuje odgadnąć zachowania natury. By uspokoić skorupę naszej planety, trzeba, według żydowskiego ortodoksyjnego posła Shlomo Benizriego, odebrać wszelkie prawa gejom.

czytaj dalej...REKLAMA
"Dlaczego zdarzają się trzęsienia ziemi? Jedną z przyczyn jest to, że nasz parlament przyzwala homoseksualistom na zboczone praktyki" - grzmiał w Knessecie, izraelskim parlamencie, Shlomo Benizri z ortodoksyjnej partii Shas.

Polityk domaga się, by parlament natychmiast skasował wszystkie przepisy prawne pozwalające na homoseksualizm, zakazał gejom brać ślub i adoptować dzieci.

Benizri przekonuje, że ma dowody na potwierdzenie swej tezy. Kilka dni po tym, jak prokurator generalny pozwolił gejom adoptować dzieci, w Izraelu zatrzęsła się ziemia.

Ciekawe tylko, kto według posła partii Shas, odpowiada za tajfuny czy powodzie.
http://www.dziennik.pl/swiat/article129542...oduja_geje.html

To może jeszcze odpowiadają [homoseksualiści] za globalne ocieplenie :D. Co nie zmienia faktu, że ładnie pojechał i za m. in. takie wypowiedzi "Żydów da się lubić" ;).

Pozdrawiam.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Bądź co bądź, niszczymy swoją planetę, gazy cieplarniane, dziura ozonowa... To nie bajki i to faktycznie jest. Ale panikowanie że 2012 ma być koniec świata, że woda podniesie się o 3 km? WTF, co za bajkopisarz to wymyślił... Niech sobie policzy objętość lodowców, a potem podzieli ją przez powierzchnię ziemi. Ona trochę ma. Zresztą, nic nie dzieje się nagle, ewolucja i wszelkie inne kształtowania skorupy ziemskiej postępowały na etapie milionów lat.
Człowiek robi źle i to przyśpiesza, owszem. Ale to może oznaczać tylko to, że co roku poziom wody może się podnosić o ileś tam metrów. Ale nie kilometrów i nie na raz!

cesc

Member
Tak dziwnie wyglądał Styczeń gdzie nie raz temperatura był zbyt wysoka. Mamy tak jakby globalne ocieplenie, cokolwiek to znaczy. No i jest to wina ludzi, bo to oni są zachłanni, chciwi i skąpi. Każdy robi dobrze tylko dla siebie, a matkę naturę ma gdzieś.

Co do samego końca świata, to słyszałem o tym 2012 już wiele rzeczy i jakoś w żadne nie wierzę, bo jest to bajka dla naiwnych, po prostu jak wspomniałem ludzie są skąpi, chciwi i chcą na wszystkim wyciągnąć kasę, lub być sławnym i dlatego wymyślają różne głupie bzdury, a naiwni ludzie je kupują.

Jeszcze dodam, że jeżeli ktoś jest osobą wierzącą i uważa że te przepowiednie ludzi są prawdą, to powinien udać się do swojej świątyni na spowiedź, bo takie myślenie jest grzechem.

RobsonAjax

Member
CYTAT
Co do samego końca świata, to słyszałem o tym 2012 już wiele rzeczy i jakoś w żadne nie wierzę, bo jest to bajka dla naiwnych, po prostu jak wspomniałem ludzie są skąpi, chciwi i chcą na wszystkim wyciągnąć kasę, lub być sławnym i dlatego wymyślają różne głupie bzdury, a naiwni ludzie je kupują.

A ja dodam, że nie czytałem tych wszystkich, niezmiernie ciekawych artykułów o roku 2012 [no, chyba że o Euro :p], bo jakoś nie za bardzo mnie to obchodzi...
Ale takie małe sprostowanie: skoro mamy teraz rok 2008, a pamiętać musimy, że jakiś zakonnik wyliczając nasz kalendarz poślizgnął się z datą narodzin Chrystusa o ok. 6-7 lat naprzód, tak więc jeśli w prostym działaniu matematycznym do liczby 2008 dodamy np. 6,5 otrzymamy 2014,5...

2008+6,5=2014,5 dla matematyków :p.

Tak więc ciekawie wyglada nasz świat "po zagładzie" <_<. W sumie fizycznie nie wyginęliśmy, ale upadliśmy niezywkle nisko...

Pozdrawiam.

Phantom Lord

Active Member
RobsonAjax, ja ostatnio słyszałem, że ten mnich skrobnął się w inną stronę tzn. mamy teraz jakieś 2003/2004, a nie 2014,5. Poza tym te bajeczki są raczej wymyślane w oparciu o funkcjonujący kalendarz.

Wiadome jest, że nasz Świat prędzej czy później zniknie. My, ludzie sami się do tego pewnie przyczynimy, lub już się bardzo przyczyniliśmy. Emisja dwutlenku węgla spowodowała efekt szklarniany i pewnie niedługo już nie będzie nadziei na wyjście "na powietrze", bo ilość dwutlenku węgla tak się zwiększy, że pochrzani całkowicie skład powietrza - katastrofa ekologiczna gwarantowana.
Tacy już jesteśmy, dostaliśmy właściwie władzę nad światem i robimy z niego jeden wielki chaos.
Jest 19 marca, a u mnie w mieście pada śnieg. Ludzie, co jest!?

Oczywiście są też fanatycy przemysłu i rozwoju technicznego, którzy zmiany pogodowe przypisują tylko i wyłącznie zmianie pola magnetycznego Ziemi. Moim zdaniem jest to kompletna bujda.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Jest 19 marca, a u mnie w mieście pada śnieg. Ludzie, co jest!?

A co w tym dziwnego? W końcu mamy połowę marca=ZIMA. Te "anomalie" pogodowe to nic dziwnego/nowego. Z opowiadań mojego dziadka wiem, że nie raz śnieg padał w maju. Już nie mówiąc o przymrozkach w połowie czerwca. Takie rzeczy zdarzają się co kilkanaście lat. Gdzieś nawet czytałem, że podobny rok był przykładowo 20 lat temu i będzie za kolejne 20 lat. Czyli, że Co ileś lat pogoda się powtarza. Przechodzi swoisty cykl.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Moim zdaniem gadacie o rzeczach które nas przewyższają, o naturze której tak naprawde nigdy do końca nie pojmiemy. Dajmy jej iść jej własnym trybem nie dorabiając do tego jakichs teorii spiskowych. Phantom, śnieg czasem i w kwietniu pada, wiec nie popadaj w paranoje. Nasz klimat zmienia sie co jakiś czas i trzeba się z tym niestety pogodzić. Ja tam sie ciesze z ocieplenia, mnie klimat angielski, szkocki (gdzie kiedy spadnie 2cm śniegu jest już paraliż miasta) dużo bardziej odpowiada niż nasz.

Z wyrazami szacunku. Godfather

Lares_

Paladyn Wody
Klimat zmieniał się przez tysiące lat. Widziałem nawet taki fajniutki wykresik na ten temat. Ekofaszyści jak zwykle przesadzają :))
A co do Ocieplania. Gówno mnie obchodzi jaką temperature będą mieli niżej bądź wyżej. Mi by odpowiadał taki klimat jaki podał Godfather. Oczywiście, bez deszczu :D

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Bywa że w marcu pada śnieg. Było już tak parę razy. Więc stary czym się martwisz? Wszystko w przyrodzie działa na zasadzie powtarzania się. ; p

tak jakoś krótko mi wyszło, ale dodam jeszcze że jak ktoś chce równie dobrą wyrocznie to polecam wpisać na wikipedii "latający potwór spaghetti", poczytać sobie i na końcu wejść na stronę główną i podziwiać wykres jaki tam umieścili ; p

Phantom Lord

Active Member
CYTAT
Gówno mnie obchodzi jaką temperature będą mieli niżej bądź wyżej.
Niedawno oglądałem taki fajny program, o wzroście temperatury na Ziemii o 6 stopni. Nasza planeta dosłownie zamieniłaby się pustynię.

No dobra, może przesadziłem, ale nie zmienia to faktu, że rok temu było bardzo podobnie, a ostania ZIMA jaką pamiętam, trwała ze trzy lata temu. Potem cały czas śnieg topniał po co najwyżej tygodniu. Teraz było podobnie. W Boże Narodzenie śniegu nie miałem ni krztyny. Dopiero teraz zaczyna padać, rozmrażając się jeszcze przed lądowaniem na glebie.

RaVeN

Admin Site
Weteran
Podniecanie się czymś, co nazywamy "ociepleniem klimatu" jest grubo przesadzone, człowiek ma na to minimalny wpływ (chociaż ma!), są to normalne zmiany klimatyczne. Zmiana biegunów? Pole magnetyczne? A najlepsze, że wszystko w jeden dzień, hah. Pamiętajcie wszyscy, że już od 2000 roku nie żyjemy, bo wtedy miałbyc koniec świata, czym się zatem przejmowac?

Do góry Bottom