Cieniostwór, Najemnik, Tablice

Status
Zamknięty.

oleG

Member
Elo gram najemnikiem i powiedziałem sobie ''będę grać bez zwojów'' i grało się dobrze dopóki nie otrzymałem zadania oczyścić wybrzeże i dowiedziałem się że jaskinię też ( w obozie piratów ).
Mam 62 siły i 48% broni 1-ręcznej nosze piracki kordelas ( 60 siły 65 dmg ) i zaraz będę umiał cały język budowniczych. Żeby zabić cieniostwora to bym musiał mieć więcej siły i broni 1-ręcznej...
I moje pytanie gdzie znajdę tablice siły,broni 1-ręcznej numer 2/3??

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Witam.
Tablice rozmieszczone są w różnych miejscach, nie spamiętałem gdzie je można znaleźć. Można powiedzieć że grając i zwiedzając różne miejsca same się znajdą. :) Co do cieniostwora mogę poradzić jak sobie z nim poradzić. Sam zawsze byłem zbyt słaby aby zabić tego cieniostwora w jaskini. I zawsze radziłem sobie z nim w taki sposób: Zepchnij go pod ścianę i uderzaj bronią od prawej do lewej. Przy dobrych wiatrach nawet Cię nie zrani, choć za pierwszym razem też się pewnie nie uda. Zapewne będziesz musiał kilka razy wczytać grę ale efekt powinien być.

oleG

Member
dzięki spróbuje ;D
Czekając na odpowiedź zdobyłem nowe osiągnięcie xD
Pokonałem bagiennego golema bez zadraśnięcia ;D
EDIT: pamięta ktoś czy na bagnach (nie obóz ) są jakieś tabliczki bo właśnie zwiedzam.

sry za double posta ale mam nowy problem.Teraz nie wiem co by mi się najbardziej przydało. Uczyć się alchemii by zwiększyć życie ( mam 350 około ) zrobić 53% broni 1-ręcznej czy 67 siły. Co by mi najbardziej pomogło?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Najlepiej zrób screenshota i pokaż nam statystyki Twojej postaci, myślę, że wtedy lepiej moglibyśmy stwierdzić, co Ci się przyda.
Niby coś tam o statystykach napisałeś i póki co (na ich podstawie) stawiałbym na siłę, ale lepiej daj tego ss'a.

oleG

Member
statyn.png

+ cały język budowniczych stąd te procenty do innych rzeczy...

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Ja dobiłbym broń jednoręczną do 60%, a następnie ostro przypakował w siłę i ewentualnie w kowalstwo (pod warunkiem, że jesteś czeladnikiem u Harada - można nauczyć się wykuwać naprawdę fajne bronie).

Jeśli gra bez zwojów będzie dla Ciebie za trudna i ledwo będziesz dawał radę to możesz pomyśleć też o kuszach, znacznie mogą ułatwić Ci życie.

Gorn4

Member
ja nigdy nie grałem ze zwojami będąc najemnikiem i przeszedłem nim G2NK bez kodów 2 razy, co do cieniostwora jest go bardzo łatwo pokonać o ile podniesiesz sobie br. jednoręczne do 60% i nauczysz skradania się. Wtedy będziesz mógł sie do niego podkraść kiedy będzie spał i zacząć go nap*erdalać mi się w ten sposób udało i wyszedłem bez zadraśnięcia (miałem wtedy miecz mistrzowski)

oleG

Member
ok wezmę znajdę kamienną 1-ręcznej poziom 3 i będzie dobrze ;D
Tematu nie zamykać bo mogę mieć jeszcze pytania.

oleG

Member
statystyki.png

Do końca dodatku zostały do odnalezienia 2 relikty i tu jest problem.
Musze umieć załatwić 2-3 orków naraz, a nie umiem ;/.
Jakieś porady?
EDIT: Broń zadaje 80 obrażeń i daje 6% do 1-ręcznej i wymaga 70 siły.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Tak jak w poradniku - wykańczaj ich pojedynczo.

Jeszcze co do postaci - broń jednoręczna jest już OK, nie musisz więcej w nią pakować (choć jeśli chcesz to możesz, ale zepchnij to na dalszy plan).
Teraz ostro daj w siłę, będziesz zadawał większe obrażenia i nosił lepsze bronie, a w NK jest to bardzo przydatne.
U kogo jesteś czeladnikiem? Jeśli u Harada to naucz się wykuwać El Bastrado (kurde, nie pamiętam już ile potrzeba na niego siły... ale mieczyk jest konkretny).

Edit:
Już sprawdziłem te El Bastrado - wymagana siła to 110, a zadawane obrażenia to 120. Do tego premia do walki bronią jednoręczną za własnoręczne wykucie.

oleG

Member
Nie jestem u harada :(. Wolałem Bospera bo ostatnio 2k dostałem za zabawę z cienkimistworami i z trolami :D. Moja broń to szpon beliara i ten idiota beliar zabrał 30 punktów trafień...Jestem już w górniczej dolinie siły zaraz będę miał z 92-95.

Gorn4

Member
oleG a skąd ty masz zbroje strażników Kruka? ja jakoś jej nie znalazłem, a żeby nie offtopować to powiem abyś jeszcze nauczył się kradzieży kieszonkowej, bo od tego też leci doświadczenie

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Zbroja ta znajduje się w świątyni w obozie bandytów (można ją zabrać dopiero po zabiciu Bloodwyna, chyba, że korzystasz z bugów to nieco wcześniej).

CYTAT
Wolałem Bospera bo ostatnio 2k dostałem za zabawę z cienkimistworami i z trolami

Cienko, rzekłbym mizernie. U Harada nauczysz się wykuwać dobrą broń, wykujesz ze 30 sztuk i już masz około 20k.

oleG

Member
Po co więcej kasy? Jak potrzeba robię u tego kowala od najemników broń i sprzedaje cipherowi pokonuje go zabieram sprzedaje i mam kasę :p
I następne pytania :
Ulepszać szpona czy nauczyć się kowalstwa w kolonii górniczej?
Jeśli kowalstwo to mogę jeszcze zniszczyć szpona?
Kto mnie nauczy więcej niż 90 siły bo Diego nie chce xD.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
CYTAT
Ulepszać szpona czy nauczyć się kowalstwa w kolonii górniczej?

Raczej narazie ulepszaj szpona, jak już będziesz łowcą smoków to naucz się u Beneta jakieś fajne bronie wykuć
CYTAT
Jeśli kowalstwo to mogę jeszcze zniszczyć szpona?

Nie da sie
CYTAT
Kto mnie nauczy więcej niż 90 siły bo Diego nie chce xD.

Z tego co pamiętam więcej siły możesz się nauczyć dopiero w następnym rozdziale

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Szpon Beliara to kiepska broń, lepiej pakuj w siłę i wykuj sobie coś porządnego. Szkoda, że nie jesteś czeladnikiem u Harada - możesz u niego wykuć Rubinowe Ostrze, które wymaga 90 siły a zadaje 100 obrażeń.
W GD nie nauczysz się wykuwać dobrej broni (o ile dobrze pamiętam). W takim wypadku naprawdę dużo pakuj w siłę, a później zaopatrz się w El Bastrado, Orkową Zgubę lub ciężki młot wojenny.

CYTAT
Nie da sie

Nie da się? A to ciekawe, bo można miecz oddać Saturasowi a on z nim zrobi, co trzeba...

EDIT:

Wyczytałem, że Jarkendarze Rubinowe ostrze można znaleźć pod zawalonym mostem. Przejdź się po niego.

oleG

Member
pod?! Czy za? Jeśli za to znam drogę bo kiedyś przed wszystkim uciekałem i mnie zaatakował trol i skoczyłem ze skałyi bum jestem za mostem xD
EDIT: Rubin ma 100 tak? Szpon mój ma 95 + 22 z piorunów co brać?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom