Cieniostwór, Najemnik, Tablice

Status
Zamknięty.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Właśnie z tym mostem do końca nie wiem, bo tak wyczytałem. Może są dwa zawalone mosty, nie pamiętam (kiedy ja ostatnio NK przechodziłem?).
Hmm, przyznam szczerze, że Twój szpon jest silniejszy niż myślałem ;)
Myślę, że powinieneś sam o tym zadecydować. Przy 49 lvlu szpon zadaje obrażenia 120 i ma 50% szans na trzepnięcie błyskawicą i poza siłą możesz inaczej spożytkować PN. Inne zaś bronie zadają więcej obrażeń, ale musiałbyś więcej postawić na siłę. Myślę, że jeżeli jesteś początkujący to weź szpon i pakuj w kuszę, jeśli jednak jesteś zaawansowanym graczem stawiaj na siłę.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
CYTAT
Nie da się? A to ciekawe, bo można miecz oddać Saturasowi a on z nim zrobi, co trzeba..

Saturas po tym jak zabijesz Kruka pyta się ciebie czy chcesz sobie zostawić szpon, czy chcesz mu go oddać, a on z nim
zrobi co trzeba. Jak go sobie weźmiesz to już go nie możesz oddać.

oleG

Member
A jak będę ulepszał szpona to odejmie mi coś zaś? xD Bo następne 30 punktów trafień nie przeżyje ;d.
EDIT: i tak i tak jadę ciągle w siłę bo mam problem bo nikt nie chce mnie nauczyć robić mikstury życia bo riordian tylko do tej 2 mikstury ta zielarka tak samo... Może w klasztorze?

Dzyl

El Principe
Każde ulepszenie szpona kosztuje ileś tam punktów trafień.A miksturę życia może kupisz w Zurisa w mieście.On ma pełno różnych mikstur.Jeżeli szkoda ci punktów trafień na szpon beliara to po prostu noś inną broń i pakuj ciągle siłę.W NK jest trudniej bo bronie wymagają dużo więcej sił niż w samym G2 ale jeżeli ma się chęci do nabijania poziomów to nie będzie wcale tak trudno ;)

Silden

RPG'owiec
VIP
Chwilowo opłaca się używać Szpona.Pakuj trochę w siłę, bo pózniej zdobędziesz Gniew Innosa, jedną z najpotężniejszych broni 1H, a ona wymaga ponad sto siły.Jeśli chcesz zdobyć expa to przejdz się w okolicach piramidy w Khorinis.Jest w pobliżu jaskinia, w której są szkielety i golemy.Jeśli mi się nie zdaje to jest tam też Orkowa Zguba.Zbroję masz dobrą, tylko trzeba dobrą kuszę mieć.Gdzieś w GD chyba facet sprzedawał.I jeszcze, co do expa.Szukaj jaskiń.W jaskiniach są pełzacze, szkielety i inne plugastwa.W Górniczej możesz też wykorzystać bug z orkami i taranem.Dużo jest miejsc, gdzie znajdziesz wytłumaczenie tegoż błędu.Jeśli potrzebujesz więcej rad, to pisz.

oleG

Member
Orkową zgubę z piramidy już dawno temu zabrałem :p.
Właśnie pokonałem bagiennego smoka i poszedłem już na kamiennego i w połowie drogi do gorna przypomniało mi się o doładowaniu oka... Teraz wracając wybije orków koło palisady. Jeszcze coś co to za broń w jaskini jak się idzie do słonecznego kręgu. W jaskini są szkielety i ci wojownicy co nie umiem pokonać :p.

Dzyl

El Principe
Ta broń to chyba smocza zguba jak dobrze pamiętam.Zadaje chyba coś ponad 160 obrażeń.

oleG

Member
u handlarza widziałem. Jest 2-ręczna wymaga 160 siły dmg 190. Najlepsza broń jednoręczna to chyba orkowa zguba lub szpon beliara... Chyba jednak dam troszkę w kusze :p

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
Najlepsza broń jednoręczna to chyba orkowa zguba lub szpon beliara...

Są lepsze miecze jednoręczne:

Gniew Innosa (dostępny tylko dla paladyna): wymagana siła 100, obrażenia 140
Magiczne ostrze na smoki (dostępny tylko dla Łowcy Smoków): wymagana siła 140, obrażenia 160.

Jeżeli pozostaniesz przy szponie (i oczywiście będziesz go regularnie ulepszał) oraz wyćwiczysz sobie trochę kuszę to będziesz miał w miarę silną postać.
O niezłą kuszę chyba nie będzie trudno, więc do roboty ;)

oleG

Member
Przed wymaxowaniem kuszy mam pytanie może ona zadać krytyka jak broń? Bo noszę ze sobą magiczną kuszę którą użyje na ostatniego smoka. Aha i jest może jakaś inna kapliczka beliara w GD oprócz tej koło obozu paladynów w starej kopalni?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
jest jeszcze kapliczka tam gdzie kamienny smok i w wieży demonów (w wieży gdzie był xardas w G1) a kuszę magiczną na ostatniego smoka ci się nie opyla bo malutko mu obrażeń zadasz jest mało bełtów. kup se gdzieś kuszę łowcy smoków (160obrażeń)

oleG

Member
A magiczna ma 210 xD
Na łowcy smoków za mało siły mam :(
I pytanie czy kusze jak zwiększę do 30% to będę walił krytyki?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
do 30chyba nie ale walnąć 20razy kuszą 210 a walnąć ile wlezie 160 kuszą to chyba różnica :)

oleG

Member
Dokładnie mam 10 bełtów xD ( będzie na któregoś smoczka z GD )
ok dam w kuszę ile się da.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
CYTAT
Przed wymaxowaniem kuszy mam pytanie może ona zadać krytyka jak broń?

Kusze nie zadają trafienia krytycznego, przynajmniej tak sądze ale dawno nie grałem.

Dzyl

El Principe
Zadają.Myślę że 60% w kusznictwie i będziesz mógł zadać krytyka.Ale nie jestem pewien.

oleG

Member
ok na razie jest tak:
53 % kusznika
3 smoki pokonane
brak mikstur

Jutro pokonam ostatniego smoka i powrócę do jankendaru ;]
EDIT: Do czego czarna ruda bo mam 2.??

Dzyl

El Principe
Ona chyba do niczego nie służy.Jak jej użyjesz to tracisz trochę życia :p

oleG

Member
Przyda się na ostatniego smoka w GD. Jak użyłem kiedyś to we mnie piorun walnął ale nic mi się nie stało i byłem jak po narkotyku xD.
OK dalej:
Jak dostać się na świątynie (kanion) w jankendarze?
Jak dostać się za palisadę orków?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom