Bug?

Status
Zamknięty.

Schlunz

New Member
Witam. Mam pytanko.Dostalem od Gorna quest by przyprowadzic Oscha z powrotem do chyba Gothy.Jednak gdy znalazlem go w swiatyni kolo Trelis, dowiaduje sie od niego, ze porwano "jakiegos" maga ognia, uwieziono go a ja mam go najpierw uratowac.Domyslilem sie ze chodzi o Miltena w samym Trelis.Jednak gdy go odnajduje (po wybiciu kilku orkow strzegacych wejscia do podziemia) , on nie chce ze mna rozmawiac, nadal zajety studiowaniem tajemniczych ksiag.Gdy wracam do Oscha to samo - nie chce ze mna mowic.Sprawdzilem w solucji i wiem ze w tym momencie powinno mi sie pojawic zadanie typu "uratuj Miltena" jednak ja go w dzienniku zadan nie mam.Co robic?
Dodam tylko, ze zainstalowalem patche 1089 pl i fanowski 2.12.
Z gory dzieki za pomoc

tomisakis

Whiskas
VIP
No niestety wygląda to na perfidnego bug'a. Gra jest cała zbugowona także ciężko jest pomóc w takiej sytuacji. Spróbj wczytać save'a z wcześniejszego momentu w fabule(jeśli takowy posiadasz) to może uda się gre uratować.

No więc to jest po prostu błąd gry. Nic już z tym nie zrobisz ale polecam ci filmiki opisujące przejście tej gry na YouTube. Tu masz do tego linka http://www.youtube.com/watch?v=Hnw9iRFsgzc&feature=related. Rób po prostu jak na filmiku a na pewno przejdziesz.

Analizer

Member
Nie powinieneś przypadkiem instalować każdego patcha po kolei aż do 2.12? Podobno 2.12 wymaga wcześniejszej wersji, która jest 2.1 - 2.12 jest fanowskim rozszerzeniem. Poczytaj jeszcze w Googlach czy jakiś z tych patchów (2.12) wymaga poprzedniej wersji do poprawnego działania...

Ew. możesz pominąć to zadanie - chyba nie jest oznaczone jako zadanie główne? Na przykład tak jak w G3, zadanie pt. "Znajdź Xardasa" czy jakoś tak..

Poza tym może jeszcze czegoś nie zrobiłeś? Czytałeś solucje lub walkthrough na necie?

Schlunz

New Member
Niestety to zadanie jest niezbednego do zakonczenia watku glownego, tak przeczytalem w solucji do gry :-(

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom