Blog Pewnej Różowej Misiaczki Xd

• Thread starter Gray_Fox
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
G

Gray_Fox

Guest
Witam, znalazłem na necie pewien blog. Dość nietypowy, bo jak typiara daje nową notkę to zaraz ma z 300 komentarzy o treści wszelakiej
biggrin.gif
Krzywdzi ona ojczysty nasz język jak i J.Angielski. Jakby prof.Miodek zobacyzł to , to niewiem chyba by dostał zawału. Tylko dziwi mnie postawa internautow, oni ja tam bluzgaja whatever, a moim zdaniem to czysta prowokacja [moge sie mylic] choc niektore komenty sa jakze zabawne ;D Zwykla analfabetka coz wiecej dodac [ale to jakas dziwna odmiana]

http://www.lady-jewel.mylog.pl/

Wniosek : takim blogom i ich wlascicielom "muwimy" stop!

Zalozylem ten temat by poznac wasze zdanie na takie "rozowe sprawy" ^^

Pozdro ;]

Skoro chcesz pogadać o "różowych sprawach" a nie zareklamować stronkę wydaje mi się, że powinieneś ten topic zamieścić w "Hobby" ;P Przenosze ;] - Oz.

Efremz

Member
Ten blog robił furorę w necie jakiś rok temu...

A co do samej treści- jak chcą to niech piszą te swoje "cukierkofe" blogi. Jest kilka rodzajów stron w sieci, które od zawsze omijam szerokim łukiem (jednymi z nich są z pewnością właśnie blogi, bo kogo niby interesuje czyjeś życie...). Właściwie nie mam nic przeciwko nim, bo nikt przecież Cie nie zmusza byś wchodził na takie witryny.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
0.o Wypali oczy od tego różu i słodkości...
Kto takie coś prowadzi? Zawartoś merytoryczna powala na kolana swoim rozmachem i bogactwem słownictwa ( "słit"
wacko.gif
). Nie wiem, może właścicielka myśli, że prowadząc w taki sposób bloga, wiecej ludzi bedzie go odwiedzać (poczytajcie komenty xD ). Porażka z tym czymś.
QUOTE Krzywdzi ona ojczysty nasz język jak i J.Angielski. Jak TO zobaczyłam, to myślałam, że się załamię. Do szkoły pannico a nie blogi prowadzić !!!

edit.
Co to Winx ?????
blink.gif

omg...

doctor

Wariat
Weteran
blink.gif

WOW...
slyszalem o jezyku pokemonow ale takiego czegos nie widzialem! masakra!
co to jest za jezyk ?!
biggrin.gif
to ja nie robie takiej ortografi i literowek (a co do pokemosowskiego jezyka to nie uzywam) !
biggrin.gif

nieznosze takiego czegos... jak np. koffany ;D

ale to jest orginal
biggrin.gif

QUOTE Krzywdzi ona ojczysty nasz język jak i J.Angielski.

o_O Krzywdzi?? KRZYWDZI?? toż to skaranie boskie. Za cos podobnego powinno się karać.

Jak patrze na wpisy autorki tego bloga(ska) to dochodze do wnoisku, że ona nie ma innej przyszłości jak tylko zasilić armię różowych milusich i koffanych sympatyków Paris Hilton.
wacko.gif

PS. Pytanie do adminów. Czemu nie ma w uśmieszkach "żygającej twarzyczki"?? Bardzo by się przydała. Może rozważycie dodanie jej??

Jay_Kay

Magister vitae
No cóż... Moim zdaniem jest to prowokacja, a nie blog prowadzony przez kogoś "na serio". Dlaczego tak sądzę? Do tego bloga znalazłem link na TEJstronie... IMO służy on jako przykład, jak NIE pisać w internecie...
tongue.gif

Ponadto moja wiara w ludzi jest duża, więc nie wierzę, żeby ktoś mogł być aż tak głupi i niedouczony...:/ Jeśli to nie jest prowokacja (mam nadzieję, że jednak jest
smile.gif
) to ta osoba powinna iść poczytać słownik ortograficzny, a nie net zaśmiecać "sŁŁiT koFFanYmi BlOgaSSkami"
dry.gif
. Przecież to jest żałosne
wacko.gif
.
Pozdro.

Maniak89

Member
huh.gif

Bez żartów !!! Nie uwierze że ktoś prowadzi ten blog na poważnie. To jest tragedia.
Takie strony powinne być dozwolone od lat 18 żeby nie ogłupiać polskiej młodzieży!!!
Ostatnio dużo takich panien (mój znajomy nazywa to kultem różowych lub seledynowuych sweterków) wymyśla sobie rózne słowka typu "koffać" ale bez przesady. To niestety świadczy o poziomie intekigencji polskich nastolatek ale naszczęście nie wszystkich.
P.S. Od tego różu chce się wymiotować !!!!!!

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
O feee
tongue.gif
Jakie to różowe ...i jak się świeci..Pomijając obleśne kolorki i szkaradne tanadetne obrazki (do nich nie można się przyczepić bo nie jest przestępstwem bycie wieśniakiem) ale faktycznie pisownia jest dość ekhmm nazwijmy ją orginlną. Wydaje mi się że ów właściciel tego bloga pisze szybciej niż myśli - wynikiem tego jest właśnie powstawanie takich błędów które śmiszą nawet nas - ludzi dość często sadzących błędy-mam tu na myśłi np. siebie( jeśli kogoś uraziłem to przepraszam).

mogget

forumowy obibok
VIP
Ja wogole nie badm co to jest.Jesli ktos potrafi to wszystko bezblednie przeczytac i przelozyc na polski badz angielski to poklony bic trzeba przed nim.
Jesli chodzi o moje zdanie to jakas albo chora albo znudzona nasyolatka ktora nie ma co robic oprocz robienia z siebie debila(ja tak przynajmniej uwazam.

Nie mam ochoty czytac tego wszystkiego bo od tego oczoje*nego pinku az cos mi sie robi(poza tym nosze okulary I moze mi zaszkodzic) a juz po pierwszych paru linijkach nic z tego nie badalem jakby to nie wcale nie mialo tresci

pozdro mogget

Archimonde

Member
Uważam, że ten blog to albo jeden wielki żart, albo pisze go jakaś totalnie zjeba... no, tego... stuknięta nastolatka. Ten piękny kolor, te prze-słodkie obrazki, piękny język... nie, to jest po prostu żenada. Ja jestem chyba bardziej wyczulony na błędy niż inni, więc ku.. mnie trafia, jak widzę takie coś.
No, ale podjąłem się wyzwania i przeczytałem całą jedną notkę.
biggrin.gif

"Psh ypominam she moje słiit GG to 2725450 Pishcie lasencje i inne sk8ciki :*"

To chyba ma być "przypominam, że moje słodkie GG to 2725450. Piszcie lasencje i inne... eee... jeśli ktoś wie, co znaczy sk8ciki niech pisze."

To sam początek. Z notki dowiedziałem się że ta jak-jej-tam chce dodać nową notkę, ale nie ma czasu i obiecuje, że doda notkę o szkole. Poczytałem również komentarze i myślę, że niektórzy ludzie, którzy tam się wypowiadali, są głupi. A ten komentarz rządzi:
laugh.gif

QUOTE wodoglowie daje o sobie znac jak widze takie dzielo jakis kutasów ktorzy sobie trzepia ogladajac komenty flustratów to zaluje ze mieszkam w tym kraju.Ogólnie apel do popierdolonych twórcow tego pokemon center idzcie do szkoly albo do pracy i rozpocznijcie rehabilitację bo jest z wami zle.

Z autorem też jest nie za dobrze.
laugh.gif

Moja ocena bloga: 0/10(000)
Gdyby był pisany normalnym językiem, to dałbym 1/10, a dlatego, "rze bL00gasky t0 iedn@ wj3lk@ gło0p0T@"
biggrin.gif

Ps. Chyba żaden mod nie da mi warna za nieocenzurowany cytat?
tongue.gif

QUOTE "słit blogaskoof" (poprawcie mnie jeśli źle napisałem)

Pisze się "sŁiIiT bL0g@sSsKo0fF"
biggrin.gif

Pozdrawiam.

Mordimer

Member
Widziałem "to coś" (a jak można to inaczej nazwać?) już jakiś czas temu... Przeglądałem to coś z nudów, sam nie wiem dlaczego, ale napewno nie był to czas spedzony dobrze... Uświadomiłem sobie wtedy, jak takie "SłIt K0ffane MiSiAcKi"
dry.gif
kaleczą jezyk polski... Dobrze, że jeszcze są jacyś ludzie, którzy chcą dbać o nasz język ojczysty, i tworza takie akcje, jak na przykład "Bykom - STOP" i inne podobne. Gdyby nie one, to dziś już cały internet byłby już takimi "sŁiT bL00gAsKaMy" zasrany...
dry.gif
dry.gif

O kutfa!!! Taki blog to jeszcze nic... połowa dziewczyn z mojej klasy zalicza sie do tych "słit blogaskoof" (poprawcie mnie jeśli źle napisałem
tongue.gif
) to jest dopiero masakra, jak przez 7 godzin dziennie słychać ten dziwny, niezrozumiały język
wacko.gif
I chyba ten blog nie jest niestety dla jaj... Tak naprawdę to żal mi takich ludzi.

Pozdrawiam.

freak_man

Member
O Boże!!!!
O nie. dostałem ataku serca jak to przeczytałem. To jest totalna żenada. Takie coś to tylko tępić albo oduczać tego "słiiiitu"
blink.gif
. Bleeeh. Nie da sie tego czytać. Krew zalewa jak widze jakieś "koffane" czy "qoorcze". Nie no przesada.
mad.gif

Ten blog mnie naprawdę rozwalił. A jeszcze ta muza jak się wejdzie w komentarze.
O NIE!!!!!!!!!!!!
Jeśli takie coś się rozprzestrzeni to nie wiem co będzie z tą Polską. Chociaż już jest i tak nieźle (Rydzo i kompania mocherowych beretów
biggrin.gif
).
Nie, to mnie dobiło. A jeszcze jaki zawirusowany ten blog. Antywirus mi wykrył z dziesięć wirusów jak włączyłem komentarze. Jeśli nie macie dobrego antywira to lepiej nie wchodźcie na tą stronkę.
Pozdro

<INOS>

Member
Czy to są jaja...?!
dry.gif

Jestem zszokowany i nie wiem co napisać... Szkoda, że forum nie ma "ŻYGÓW" bo to byłoby najlepsze określenie jak przed chwilą się czułem. Chłopaki i dziewczyny to przecież paranoja. Kaleczenie naszego języka. Wszyscy ludzie którzy walczyli za Polskę, kiedy była pod zaborami po prostu nie poświęcała by się dla takich "POLAKÓW" jak niektórzy właściciele tych blogów i osoby mówiące podobnie.
Rozumiem powiedzieć "spoko, nara, Yo, Elo" ale nie mówić po Polsku tylko każdy wyraz przekręcać to jest chore...

Brak MI słów.

<ŻYGI>

sad.gif
szok

sir frugo

Member
No nie! Aż mnie oczy bolą! Jak można tak pisać?! Wiem, że nasz język na przestrzeni lat zmienił się (np. nie mówimy "Gerwazy, ubierz ino te kierbce bo ci kulasy zamarzną!"). Są nowoczesne słowa jak "siema", albo "nara", ale "Okejaski bejbaski"???? Poprostu żałosne.

PS. Przyłączam się do <INOS>'a.
<ŻYGI> <ŻYGI> <ŻYGI> <ŻYGI> <ŻYGI> <ŻYGI>!!!

Aha zapomniałbym... PaPaThKi KoFfFaNe KfFiAtUsHkI!!!

Roni

Member
A mi się zdaje, że aż tak kaleczyć języka polskiego i angielskiego to się nie da. Nawet chyba wiem jakim sposobem osoba prowadząca tego bloga tak piszę. Kiedyś na Maxiorze natknąłem się na program, w którym wpisywało się tekst, a później wybierało poziom zidiocenia tekstu. I w taki sposób powstał beznadziejny tekst. A tak poza tym to nie wiem jak można czytać takie coś.

A teraz dam wam próbkę tego programu. Tekst zidiocony znajduje się u góry. Stopień zidiocenia 5/5:

QUOTE ..:::A MMmMMY sjEm zdayE, sheEe Ash thAq QAlETsHyć jenZYqa polsqJego i angggjElSQjEEGo ThO sjEm njE da. NNNNNafeT FfybA FfjEeM JaQJm sposObeMmMM OsOba prowADzoNca THego BLOga ThaAaq pJsheN. KJeDYś Na MAxjoSH NATHqNonłEm sjEM Nnnna pROgram,,, Ff QThOorYYyyM wpJsyfFałO sJEm theQstH,,, a późźnjey wybjerAaaUo pOsJOm ZJDjoCeNnNNJa THeeeEeqSThoOoo. I fFf thAQ spOsoOOb poFsThaAaaAuA bESnnadzJeYny TeeEeEqStH. A THaq posa ThYM Tho nje ffJem jaQ moShna tshYThać TAQjeeeE Coś. :::..

Pozdro

darth_bq

New Member
QUOTE Kiedyś na Maxiorze natknąłem się na program, w którym wpisywało się tekst, a później wybierało poziom zidiocenia tekstu. I w taki sposób powstała beznadziejny tekst
Ta wypowiedź, to moim zdaniem, najbardziej logiczne wytłumaczenie tego bełkotu. Chociaż mozliwe jest też, autorka była na tyle "ambitna"i inteligentna, że sama mógła to napisac. Pozdro

Sługa Kruka

Member
Przeczytałem kawałek tego tekstu i jestem wstrząśnięty (nie mieszany
biggrin.gif
). To coś, czym posługuje się autorka to nawet nie jest już język. To przesadnie słodki, zbyt różowy bełkot. Ostatnio zauważyłem, że większość dziewczyn zaczyna się tym...porozumiewać
smile.gif
. Nawet statusy na GG są tym przesiąknięte np. "Pozdroffionka dla...", "Koffana..." itp. Nie wiem, skąd to się bierze, ale jest wręcz ohydne. Od razu na myśl przychodzi mi wstrętny różowy kolor, małe, "słodziusie" przczółki i tak dalej. Aż ciarki człowieka przechodzą.

Ps. Również jestem za wprowadzeniem wymiotującej buźki. Pozdro!

darkrider

Debile
JEZU!
Ze tacy ludzie istnieją.
biggrin.gif

Jak można tak kaleczyć. Trzeba być na serio pojechany, np.

QUOTE Nagle do mojego nosa doshedł niesvykły zapah, jak gnojoovka jednak niezvykle dobrej jakości - zoopełnie tak jak mooviono nam na matematyce.

lub

QUOTE Ziomki moje koffane. Napraffte hcem dodac niu nocie, ale jestem taka sabiegana, nie mam chasoo navet vypastovać moih shpilko-glanoov i słoohać płytki blog27. Ale obiecooje rze shybko dodam nocie o mej SQL. Okejaski bejbaski. To jeste$my joosh QL. Pozdro4ALL :* Vhocćie na mooj kloobik:

Jeśli ta kolesiówa czyta to forum to zadze jej stronkę. A kiedy już nauczy się polskiego to . Nie rozumiem ludzi którzy dają na neta tyle błędów (i jeszcze swoje GG)
wacko.gif
.
Myślę że na blogach powinny być jakieś poprawiacze błędów.

Pozdro darkrider

darth_bq

New Member
Po przeczytani komentarzy do tego bloga(?) stwierdziłem, że ta słittt koffana dzieffcynka została dostatecznie pojechana i nie trzeba juz nic dopisywac. Jednak liczba komentów jest imponująca. Czy tak zdobywa się popularnosc?
ohmy.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom