Begergate

Roni

Member
Chyba każdy z Was już słyszał o tej aferze. Jeżeli nie, to można to zobaczyć TU
PiS poprostu się skopromitował. Lipiński w materiale nagranym przez Beger ukrytą kamerą mówił, że zapłacą Lepperowi za weksle posłów Samoobrony z kasy państwowej. Chyba nikt nie płaci podatków, żeby PiS wykupywał sobie posłów SO. Jeszcze ta gadka o o miejscach na listach wyborczych i oferowanie stołków... żenada.

Do tego PiS uważa, że nagranie rozmów Lipiński-Beger było "potężną prowokacją polityczną" :lol: , wpisującą się w szersze działania mające uniemożliwić stworzenie większości koalicyjnej. Potężna prowokacja polityczna?:blink: Niedługo w Polsce może dojść do podobnej sytuaji jaka jest na Węgrzech, jeżeli sejm nie zostanie rozwiązany.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Ps. Myślałem, że nie wytrzymam jak Jurek mówił o aferze z panią "Begier":lol:
Jestem ciekaw jak Megarion teraz będzie bronił PiS :)

Edit:
Zapomniałem dodać, że jeśli oglądacie "Taśmy Prawdy" z linku przeze mnie podanego, to jest tam słaby dźwięk i trzeba sobie podgłośnić ;)

Edit 2:
Specjalnie dla Ciebie doctor w wyrazie "tu" dałem duże litery ;)

doctor

Wariat
Weteran
wow... serio ? :rolleyes: :rolleyes:

ehhh nie ma jak to podyskutowac na forum o wspolczesnej polityce ktorej kazdy ma po dziurki w nosie :D wiecie co ja proponuje? wybierzcie mnie na prezydenta a ja zarzadze ta Polska jak trzeba i kazdey bedzie mial dobrze!

taaa.. :p

co to samego tematu to ... a skad ja moge wiedziec :D
stary siedzisz przed tv i analizujesz polska polityke ? ja sie gubie juz w pierwszym zdaniu wiadomosci ...
:D

Edit:
Ja linkow nie widze

Garrick

Member
Wiem, że wybór Kaczyńskich jako dwie najważniejsze osoby w naszym słodkim państwie był błędem :) Ogólnie to nie ja na nich głosowałem (bom jest jeszcze młodzian chociaż już aby roczek :p ) ale osobiście byłem za chłopakami z Platformy :)
Wątpie żeby Kaczyńscy ogarnęli ten chaos, który zapanował w naszej polityce. Afera goni aferę i ogólnie myślę, że potrzebne jest rozwiązanie sejmu i nowe wybory :)

Pozdro

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Chyba nikt nie płaci podatków, żeby PiS wykupywał sobie posłów SO.

Każdy płaci podatki, bo musi! Chyba mi nie wmówisz, że twoi rodzice oddawaliby swoje ciężko zarobione pieniądze bezrobotnemu Wiesławowi z Podlasia gdyby nie musieli, a jeśli prawo polskie dopuszcza takie coś to co można poradzić?

Do tego PiS uważa, że nagranie rozmów Lipiński-Beger było "potężną prowokacją polityczną" :lol: , wpisującą się w szersze działania mające uniemożliwić stworzenie większości koalicyjnej. Potężna prowokacja polityczna? :blink: Niedługo w Polsce może dojść do podobnej sytuaji jaka jest na Węgrzech, jeżeli sejm nie zostanie rozwiązany.

To jest prowokacja i ma ona na celu uniemożliwić rządzenie PISowi. W Polsce nie dojdzie do takiej sytuacji jak na Węgrzech, bo nie ma nikogo na tyle odważnego żeby przyznać, że socjalizm wyniszcza pństwa ;) .

Moje zdanie jest takie, każdy walczy żeby ratować swoją dupę i właściwie mnie już nic nie zdziwi, i tak mi to wszystko wisi, bo mój ukochany UPR i tak nie wejdzie do rządu, bo nie wierzę żeby Polacy zgodzili się na zlikwidowanie sasiłków socjalnych itp (mimo, że to by sprawiło, że Polacy by dużo więcej zarabiali i ogólnie poziom życia by się większył). ale może za 20 lat :] .

Pozdrawiam

Roni

Member
Każdy płaci podatki, bo musi! Chyba mi nie wmówisz, że twoi rodzice oddawaliby swoje ciężko zarobione pieniądze bezrobotnemu Wiesławowi z Podlasia gdyby nie musieli, a jeśli prawo polskie dopuszcza takie coś to co można poradzić?

Czy ja napisałem, że nie powinno się płacić podatków? Mi chodziło o to, że nikt nie płaci podatków, żeby później za te pieniądze PiS wykupywał sobie posłów SO.

To jest prowokacja i ma ona na celu uniemożliwić rządzenie PISowi.

Czy prowokacją nazywasz negocjacje z posłami? To były normalne negocjacje jakie PiS prowadzi z posłami SO. Tylko, że cwańsza od PiSu posłanka Beger nagrała to na kamerach.

Polsce nie dojdzie do takiej sytuacji jak na Węgrzech, bo nie ma nikogo na tyle odważnego żeby przyznać, że socjalizm wyniszcza pństwa

Już teraz pod sejmem zbierają się ludzie. Jeżeli sejm nie zostanie rozwiązany to kto wie... może zaczną się manifestacje, które jeśli nie dadzą żadnego skutku, to mogą rozwinąć się w zamieszki.

Moje zdanie jest takie, każdy walczy żeby ratować swoją dupę i właściwie mnie już nic nie zdziwi

Podpisuje się pod tym obiema rękoma ;)

doctor

Wariat
Weteran
bo mój ukochany UPR i tak nie wejdzie do rządu

a nie czasem LPR ?

Czy ja napisałem, że nie powinno się płacić podatków? Mi chodziło o to, że nikt nie płaci podatków, żeby później za te pieniądze PiS wykupywał sobie posłów SO.

no i zaczyna sie popularnie zwana jazda...
no wiec pozostaje czekac na wasze kontrargumenty przeciwko sobie :)
zycze powodzenia w bezsensownym udowadnianiu racji

Sija
doctor.

Lord Bezimienny

Weteran
Weteran
Co do tych podatków to chciałem powiedzieć, ze skoro państwo zmusza mnie do dawania kasy na Renate, samotną makę ze Śląska to dobrze może wykupywać jakieś weksle itp. i skoro pozwala na to prawo to w czym problem?

Ja i LPR? Błagam, nie obrażajcie mnie w taki żenujący sposób :p . Napisąłem UPr i myslałem UPR (Unia Polityki Realnej, jedyna prawicowa partia w Polsce ;) ).

Pozdrawiam

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
stary siedzisz przed tv i analizujesz polska polityke

doc to nie jest tak, wystarczy że włączysz se wiadomości i "Teraz MY" i już coś wiesz...
Ja sie osobiscie interesuje polityką, popieram "PO", przeczytalem dziś o tym w gazecie (leżała w pokoju ;d, pierwszy raz od .... hmmm... hoho zcasu mineło ;d, nie chce mi sie liczyć/przypominać :p)to się roześmiałem. Po 1 PiS zniżył sie do rzenującego poziomu, a po 2 to było głupie zagranie, gdyż Pani Beger jest wierną "kobietą" Leppera, pierwszą damą samoobrony :p.

A widze że rozgorzałą tu dyskusja polityczna... Ja powiem na ten temat tyle, (np.) Bezrobotnych zapisywać na liście jakiejś, jest jakaś praca to pracują, nie będziemy ich utrzymywać, chociarzby jakbyśmy mieli ich utrzymywać, ale zeby coś robiłi, sprzatali ulice, trawniki i inne pierdoły, to samo z więżniami, powinni pracować a nie siedzieć na dupie!!!! To tyle, takie jest moje zdanie. Je**ć Policje i Polityków!!!! ;p

doctor

Wariat
Weteran
hehehe Lord zwracam honor w takim razie :p :p
ale szczerze to pierwszy raz slysze o UPR :p no coz widocznie za malo wiadomosci... (czyt. Faktow) :p

Jodelko - tez jestem za PO :D B)

Z wiezniami sie zgadzam... zobacz co jest w stanach :)
kolesie z kicia kopia na pustyni kanalizacje... albo jak potrzeba wyryc tunel to tez ryja...
albo jak tzreba tame zbudowac to wiezniowie porzadkuja teren i kopia :)

USA z tego zyje :p pomysl ile oszczedza na budzecie

Lares_

Paladyn Wody
UPR musze się przyznać że pierwszy raz słyszłe jeżeli jest jakaś strona głowna to bym prosił.
Sama sprawa jest żenująca i bulewrsująca dla większości Polaków.
Mnie bawi "obrona" PiS'u :)
Chcieli przykryć sprawe tych taśm, sprawą szefa czegoś tam :p w TVN'ie.
Reakcja Pana J. Kwa Kwa była równie żenująca co sama sprawa :)
Najpierw bronił tych Polityków i dopiero po pewnym czasie przeprosił :).
Na dzien dzisiejszy popierał bym PO mimo że ich program nie jest spełnieniem moich marzen :).
Jodełko nie chcemy socjala znowu :) chociaż teraz też jest :p socjal demokracja dokładnie :p
DO PRACY NIE MOŻNA NIKOGO ZMUSZAC !! PRACUJE TEN KTO CHCE.
(btw. w Polsce jest to bardzo wykorzystywane :/ :/ a naprzykład zniesienie zasiłku dla bezrobotnych zagoniło by ich do roboty :p. Oczywiście najpierw trzeba było by zapewnić prace ale to już inna bajka.)
to tyle dziękuje...

E

eMzi

Guest
Moim skromnym zdaniem afera ta została trochę zbyt mocno nagłośniona i zrobionie z niej wielkie halo. Myślę, że w polityce taki "handel stanowiskami" to nic nowego. Polityka nigdy nie była moralna, a stanowiska stanowią jeden z podstawowych towarów zamiennych. W tej kwestii nie uderzałbym tak mocno w PiS.
Uderza mnie za to, to, że PiS prowadzi negocjacje z taką osobą jak Renata Beger, która ma na sobie ciążący zarzut fałszerstwa list wyborczych. Każdy wie, że PiS obiecywał nam odnowę moralną i tzw. IV RP. Gdzie ta IV RP? Jeśli negocjacje z "brudnym" politykiem i "handel stanowiskami" mają stanowić część tej IV RP to ja mówię, że niczym się ona nie różni od III RP. I w tym miejscu PiS leży na łopatkach z ciężkim nokautem...
Kaczory dużo krzyczą, ale za mało robią...

Do góry Bottom