Bardzo Ciekawa Informacja

Status
Zamknięty.

Dark Shadows

Active Member
Przytocze tutaj fragment newsu z portalu Gothic Site:

Świat: 10/10
Plusy: 3 ogromne obszary, 3 frakcje, ogrom misji, mnóstwo sekretów, [SIZE=12pt]możliwość powtórnej gry i odkrywania.[/SIZE]

Czyżby istniała możliwość grania dalej nawet po pokonaniu/wykonaniu głównego toru fabuły i być może zabiciu bossa? Według mnie z tego jasno wynika, że gra nie kończy się po wykonaniu głównej osi fabuły jak to było w poprzednich Gothicach i na wzór min Obliviona mamy możliwość grania bez końca. :)

Ja uważam osobiście, że z jednej strony to wspaniała rzecz, bo można robić co się chce, kiedy się chce i ile się chce. A z drugiej strony będzie brakować tego uczucia zwycięstwa i ostatecznego końca historii. ;)

Co wy o tym myślicie.

Kan

Member
„Powtórnej gry” a nie „Dalszej”. To akurat robi całkiem sporą różnice. Biorąc pod uwagę początek zdania autor mógł mieć na myśli to że grę można przechodzić kilka razy i za każdym razem odkryć coś nowego (aby zobaczyć choćby trzy różne zakończenia). I mam nadzieje że nie zrobią czegoś takiego jak otwarte zakończenie. To by nie pasowało do całej serii.

Dark Shadows

Active Member
Wiem, że pisze powtórnej gry ale zinterpretowałem to tak ponieważ przecież każdą gre można zacząć od nowa i odkryć coś nowego. Wiec myslałem, że może taka opcja się pojawić, że będziemy grali dalej.

Masz racje, że nie pasowałoby do serii ale jest napisane "możliwość" czyli MAM nadzieje jak ktoś nie będzie chciał kontynuować gry to nie będzie musiał. :)

doctor

Wariat
Weteran
a ja to zrozumialem tak ze za kazdym razem jak bedziemy gre przechodzic to bedzie cos inaczej
"możliwość powtórnej gry i odkrywania." czyli ze np ktos bedzie musial szukac jakiegos klejnotu w gorach a ktos inny na pustyni :p po prostu do jakiejs jednej kwestii(lub wiecej) nagraja 2 opcje albo troszeczke wiecej zeby kazdy mial tam cos inaczej :p

rex

Member
Mi by sie to bardzo podobało tylko po jakimś czasie takiego chodzenia samemu bądz z najemnikami wynajetymi to by mi sie znudziło ale zawsze jest to gra wzbogacona o tę opcje naprzykład jak sie chcemy dowiedzeć co naprawde sie stało. Dajmy gothic 1 po pokonaniu śniącego ja bym sobie chciał wyjść z pod tych kamieni i nie po 2 tygodniach czy ile tam było tylko po 3 min xD A śniący niech sobie siedzi i czeka do Gothic 3. A ja bym poszedł do magów Saturasa Xardasa Miltena i by ich zamurowało i bym miał władze jakiej nikt nigdy w Gothic 1 nie miał. Chciałbym aby wtedy obozy sie odrodziły i były pogodzone.
ps. Sory za mały offtopic

Bor@

Member
a ja to zrozumialem tak ze za kazdym razem jak bedziemy gre przechodzic to bedzie cos inaczej
"możliwość powtórnej gry i odkrywania."

Myślę tak samo jak doctor. Tu chyba chodzi raczej o to że jak grę przechodzisz magiem to masz inne zadania, a jak najemnikiem to masz inne itp.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom