Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na forum. Wczoraj zakupiłem oryginalną gre Arcania: Gothic 4. Mam pewien problem z odpaleniem tejże gry. Chciałbym zaznaczyć, że u kolegi gra instalowana z tej samej płyty działa na jego PC. Do rzeczy - instalacja przebiega powoli, jednak pomyślnie, folder z grą zajmuje 4,1 gb na dysku twardym (o ile mi wiadomo powinien zajmować znacznie więcej). Po zainstalowaniu gry na pulpicie pojawiają się ikony. Jednak po próbie włączenia gry z tychże ikon pojawia się błąd informujący o tym, iż nie można wyszukac pliku Arcania.exe. Przeszukałem wszystko i nigdzie nie moge znaleźć tego pliku, jak i kilku innych, które powinny być zainstalowane. Odpalając gre z płytki również nic nie daje. Robiłem reinstall ogólnie 5 razy. Próbowałem instalować na różnych dyskach po wcześniejszym i dokładnym usunięciu każdego pliku gry. Instalowałem na systemie windows 7, jednak pomyślałem iż w tym tkwi problem, dlatego też dzisiaj rano zainstalowałem Windows XP - gra również nie działa tak jak na W7. Nie wiem już co mam robić, próbowałem wszystkiego, może Wy będziecie mi w stanie pomóc.
Konfig kompa:
AMD Athlon X2 4200 +
Gainward GeForce 9600 GT Golden Sample
3 GB RAM DDR2
Windows XP
Chciałbym zaznaczyć, że demo instalowane 3 dni temu działało zadowalająco (dla mnie) na średnich detalach w rozdzielczości 1920 x 1080.
Konfig kompa:
AMD Athlon X2 4200 +
Gainward GeForce 9600 GT Golden Sample
3 GB RAM DDR2
Windows XP
Chciałbym zaznaczyć, że demo instalowane 3 dni temu działało zadowalająco (dla mnie) na średnich detalach w rozdzielczości 1920 x 1080.