Stary miałem ten sam problem rozwiązanie które mi pomogło jest banalne okazało się że nie miałem oprogramowania "Realtek HD Audio" pobrałem zainstalowałem i gra śmiga jak szalona spróbuj.Witam.
Zainstalowałem demo Gothica 4, a po zainstalowaniu się wyświetla: Wystąpił problem z aplikacją Arcania.exe i zostanie ona zamknięta.". Próbowałem od nowa zainstalować, ale to nic nie dało. Co może być przyczyną?
Ja zainstalowalem gre i przy odpalaniu wyskakuje mi
"Nie można uruchomic aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji"
POMOCY !!
EDIT:
Tamten problem juz nie aktualny. Teraz gra mi sie włącza, ale po ładowaniu nic sie nie dzieje. Słysze juz glosy postaci ale caly czas jest ten pierwszy ekran ktory wyswietlia sie przy ładowaniu. Ktoś wie o co chodzi ?
hehe no to teraz nie iwem jedna odpowiedz mowi kategoryczne NIE, a droga ze jak najbardziej wystarczy. Zamotalem sie :wacko:
Time of this report: 8/7/2010, 20:52:05
Machine name: MX8PC
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.090206-1316)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: VIA Technologies, Inc.
System Model: KT600-8237
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) XP 2200+, MMX, 3DNow, ~2.0GHz
Memory: 2048MB RAM
Page File: 342MB used, 3600MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
Nie podałeś całego raportu... ale widzę że masz procesor athlon 2200+, zapomnij o graniu na nim w Arcanię, on jest za słaby na Gothica 3 (raczej na styk).