Arcania : Gothic 4 Demo Problem Z Uruchomieniem

Status
Zamknięty.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Odinstaluj demo, wyłącz antywirusa i zainstaluj ponownie, po czym spróbuj uruchomić grę. Przez cały ten czas nawet nie próbuj włączać antywirusa.

yrek87

New Member
Witam.
Zainstalowałem demo Gothica 4, a po zainstalowaniu się wyświetla: Wystąpił problem z aplikacją Arcania.exe i zostanie ona zamknięta.". Próbowałem od nowa zainstalować, ale to nic nie dało. Co może być przyczyną?
Stary miałem ten sam problem rozwiązanie które mi pomogło jest banalne okazało się że nie miałem oprogramowania "Realtek HD Audio" pobrałem zainstalowałem i gra śmiga jak szalona spróbuj.

Lateralus

New Member
Witam.
Otóż zainstalowałem demko (z niemieckiego portalu) zadne błedy mi nie wyskoczyły uruchamiam w napieciu gre, a tu pojawia sie okienko na mniej wiecej 3/4 ekranu o szarym tle i info ze program arcania przestał działać i nastepuje wyszukiwanie problemy (windows7)
moja konfiguracja:
Intel pentium dual core T 4200 2.00 GHz :(
4gb Ram
Geforce Gt 120 M 1GB
system Windows 7 64bit

czy to wina slabego procesora?? Czy może jakiegos oprogramowania czy po prostu demko jeszcze nie jest do konca przystosowane do kazdego sprzetu (bo moj to laptop asusa niestety... risen śmigal na maxa gothic 3 też a tutaj nawet odpalic sie nie chce?)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Raczej problemem jest windows 7

aktualizowałeś sterowniki do grafy ?

Zainstaluj najnowszego directx
Windows Instaler i NET Framework.

Lateralus

New Member
zainstalowałem net framework 4.0 najnowszego, direct X jun 2010 a windows instaler 5.0 jest chyba juz w windowsie 7 załączony w każdym razie... nie uruchamia się cały czas to samo... jest nadzieja, że przy pełnej wersji bedzie działać czy moge se już odpuscic G4?

Edit: o pomogła zmiana ustawien jakosci dźwieku w realtek HD audio manager, żeby było zabawniej gra domyślnie sie ustawiła na najwyższe... ale chyba procek tego nie pociagnie wiec obnize na srednie :p

Bart145

New Member
Dzieki Rangiz ;)
Zrobiłem jak radziłes i wszystko dziala
Masz u mnie duży plus :)

kazahdum

New Member
Ja zainstalowalem gre i przy odpalaniu wyskakuje mi
"Nie można uruchomic aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji"
POMOCY !!

EDIT:

Tamten problem juz nie aktualny. Teraz gra mi sie włącza, ale po ładowaniu nic sie nie dzieje. Słysze juz glosy postaci ale caly czas jest ten pierwszy ekran ktory wyswietlia sie przy ładowaniu. Ktoś wie o co chodzi ?

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
Ja zainstalowalem gre i przy odpalaniu wyskakuje mi
"Nie można uruchomic aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji"
POMOCY !!

EDIT:

Tamten problem juz nie aktualny. Teraz gra mi sie włącza, ale po ładowaniu nic sie nie dzieje. Słysze juz glosy postaci ale caly czas jest ten pierwszy ekran ktory wyswietlia sie przy ładowaniu. Ktoś wie o co chodzi ?

Wklej raport DXDIAG.
Brzmi jakbyś miał Radeona 1650 :D

Vender

Member
Kazahdum parametry komputera, wygląda na to że masz za słabą karte graficzną...

Vender

Member
Kazahdum wiem ze w cuda powierzyć można, lecz i one mają swoje granice. Twoja karta graficzna na 100% jest za słaba.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
kazahdum
spokojnie wystarczy, ona jest prawie taka jak GF 8600 więc spokojnie starczy na Gothica 4.

kazahdum

New Member
hehe no to teraz nie iwem jedna odpowiedz mowi kategoryczne NIE, a droga ze jak najbardziej wystarczy. Zamotalem sie :wacko:

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
hehe no to teraz nie iwem jedna odpowiedz mowi kategoryczne NIE, a droga ze jak najbardziej wystarczy. Zamotalem sie :wacko:

Trudno jednoznacznie określić.
Mass Effect chodził świetnie na 8600 a miał problemy na X1900.
Z tego co piszą ludzie są jakieś problemy z demem na kartach ATI z serii X1000.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Radeon X1950 GT ma bardzo dobrą wydajność jako ostatnia karta produkcji ATI/AMD, która nie obsługuje DirectX10, wydajnościowo jest na poziomie 8500/8600 ale nie wiadomo jak kompatybilność z różnymi standardami graficznymi, przede wszystkim, nie obsługuje Shader Model 4.0. x1950GT jest, dla rozjaśnienia konkurentem dla Geforca 7900 GS, który jest mniej więcej tej samej wydajności co 8600 GT, troszeczkę słabszy, ale Radeon jest trochę starszej technologii, wykonany w procesie 80nm, przez co na pewno bardziej się grzeje niż nowsze karty. Ja bym polecał poczekać jeszcze na pełną wersję, może SpellBound wprowadzi jeszcze jakieś usprawnienia.

patro278

New Member
Witam mam problem z odpaleniem gry gothic 4 demo.. Mój problem polega na tym, że po zainstalowaniu gry chce ją włończyć ... patrze przy myszcze działa klepsydra a po chwili ginie i nic się nie włańcza. W czym może być problem pomóźcie mi jak możecie. a do tego wklejam raport Dxdiag

Kod:
Time of this report: 8/7/2010, 20:52:05
       Machine name: MX8PC
   Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.090206-1316)
           Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: VIA Technologies, Inc.
       System Model: KT600-8237
               BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
          Processor: AMD Athlon(tm) XP 2200+,  MMX,  3DNow, ~2.0GHz
             Memory: 2048MB RAM
          Page File: 342MB used, 3600MB available
        Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
     DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Nie podałeś całego raportu... ale widzę że masz procesor athlon 2200+, zapomnij o graniu na nim w Arcanię, on jest za słaby na Gothica 3 (raczej na styk).

patro278

New Member
Nie podałeś całego raportu... ale widzę że masz procesor athlon 2200+, zapomnij o graniu na nim w Arcanię, on jest za słaby na Gothica 3 (raczej na styk).

A jeśli bym zakupił procesor atholn 3000+ lub 2800 czy by mi poszedł a jak nie to sempron 3200 lub 2800?
ale oczywiście pod podkładke socket A ...

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Wiadomo, że na socket A ^^. Poza tym nie wiemy jaką masz kartę graficzną.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom