Antywirus

Status
Zamknięty.

EdGaR

Member
Otóż mam Kasperskiego i byłem zadowolony, a teraz zaczyna on wariować ;/ Na początku często wykrywał ataki sieciowe, było ich dużo, a teraz ich wogóle nie ma, czy to dobrze ? Tak samo, coraz częściej pisze, że antywirusowe bazy danych są uszkodzone i musi je wgrywać jeszcze raz, może mi to ktoś wyjaśnić, czy z tym antywirusem dzieje się coś złego ? Ponieważ nie wiem, czy ściągać nowego ;/ czy zostawić tego ;/ A jeśli on jest rozwalony to polećcie mi jakiegoś innego ;/

Pozdrawiam

PS. O odpowiedź proszę głównie użytkowników Kasperskiego, ale inni którzy się na tym znają też oczywiście mogą odpowiedzieć.

Avaneger

Member
Miałem kasperskiego i wiem co sie stało że niewykrywa ci ataków na sieć wogóle . Miałem ten sam problem i udało mi sie go rozwiązać . Kumple mi mówili , że wirus zatakował mi pliki z kasperskiego , musiałem poprostu go odinstalować i jeszcze raz zainstalować , lub może być tak że on działa poprawnie tylko nie informuje cię o tym o żadnych wirusach .

Najlepiej zrobisz jak reinstalniesz .

chery

Member
Zrób to co radzi ci mój przedmówca. Reinstal i będzie OK. Lecz nie zgadzam się z waszymi opiniami o Kasperskym. Moim zdaniem to jeden z najlepszych antwywiró jaki obecie są. A te błędy mogą być również spowodowane starą bazą danych o wirusach. Sam używam Norton Internet Security 2005 i bardzo dobrze mi się sprawdza.

EdGaR

Member
Odinstalowałem i ciągle źle, chyba na format się zapowiada ;/ Bo cały komputer chrzani, no cuż, ale dzięki za rady
wink.gif
A moglibyście jeszcze polecić jakieś darmowe dobre antywireusy, tylko odrazu z linkami bym prosił.
Z góry thx.

Pozdrawiam

Geezer

Member
No więc tak, ja mam Nortona Internet Security 2005, firewalla Zone Alarm Pro (wcale nie taki shit
biggrin.gif
) i Ad-Aware... żaden wir nie ma szans
biggrin.gif
ale największa zasługa tego ostatniego programu, zanim go ściągnąłem było cienko, ciagle miałem wiry, a jak już zaopatrzyłem się w niego, to zacząłem nowe życie
biggrin.gif
chyba najlepszy anty-spyware...

Geezer

Member
o_o
OMG ja nie mam KILKU antywirów, mam jednego, ale do tego dodatkowe zabezpieczenia, czyli firewall i anty-spyware... i niby jak to mi nie działa, jak mam zero virów na kompie
biggrin.gif

doctor

Wariat
Weteran
ja mialem kasperskiego i bylem bardzo niezadowolony... nie wykrywal wirusow ktore wchodzliy "tylnymi drzwiami" i ogolnie cos z nim bylo nie tak...
jesli chodzi o antywirusa to polecam ci pakiet NSW czyli Norton System Works
ktory zawiera Utitlesa i Antywirusa... ja mam wersje z roku 2003 i jestem bardzo zadowolony doskonaly antywirus nortona
smile.gif

darkrider

Debile
Edgar polecam ci Norton Antivirus 2006. Jest serio dobry (myslalem ze format musze zrobic a on mi zaprawil
biggrin.gif
[pliki TOOL skrzaniłem w folderze WINDOWS]) Jak coś to daj znać na GG (QUOTE - Forum nie promuję piractwa, a wszelkie tematy odnoście „cracków” do gier, i ściągania nielegalnych plików z Internetu, będą zamykane i kasowane. ) więc nie mogę. Mój numer jak coś to 2374298.

Pozdrawiam darkrider

P.S.: Jestem często na GG to możesz pisać

saviol

Member
Ja mam avasta i jestem z niego bardzo zadowolony, Szczególnie z opcji skanu przed uruchomieniem Windowsa bo niektóre wirusy potrafią się po włączeniu systemu dobrze się maskować a tak to przed uruchomieniem je wyłapie.
Dlatego go polecam

pozdro

darkrider

Debile
Ja uważam, że avast nie jest dobry. Nie blokuje wielu wirusów, np.kiedyś wszedłem na jakąś stronę, na której był wirus i przez avasta popsół mi się plik Tool4 (jeden z najwarzniejszych plików) i jeszcze kilka podobnych przypadków. Więc avasta nie polecam. Edgar zgłos się do mnie to ja ci powiem skąd wziąć Nortona 2006.

Pozdro darkrider

Jedi

Caporegime
VIP
Na początku powinieneś pomyśleć o AKTUALIZACJI programu, ja mam Kacpersky'ego już ponad rok i jestem badzo zadowolony, co prawda spowalnia mi komputer ale wykrywa non stop ataki z sieci... ale miałem podobny problem jak ty, reinstalowałem i nic, ale zrobiłem aktualizację (ponad 80MB mi wyszło) i znowu jest ok.

Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom