Siegheiler88
Member
QUOTE QUOTE (Siegheiler88 @ 10-11-2005, 22:29)
Boże.
Michał wystarczy
Też Michał jestem...
QUOTE Mam wrażenie, że zapominacie o czymś takim co sie policja nazywa.
Ludzie płacą podatki. Te podatki też ida na bezpieczeństwo, skoro ludzie płacą za bezpieczeństwo to czemu mają jeszcze sami o nie dbać?
1) Zarobki Policji nie sa takie jak byc powinny - powinni dostawac wiecej pieniedzy, zeby ryzyko korupcji było mniejsze.
2)Podstawą bezpeiczeństwa jest zapewnie go sobie samemu. A policja reaguje rozmiaice - wystarczy przypomniec, jak w tej wiosce, gdzie zabito morderce samemu, bo nie przyjechala...
3)W wypadku naruszenia posesji jest stanowczo za malo czasu, aby dzwonic i czekać na przyjazd policji.
QUOTE Przypuśćmy, że zabijesz gnoja, ale co potem? Nie raz sie słyszy o przypadkach, kiedy ludzi mają problemy, gdyż się bronili.
Raz w necie takie coś widziałem.
Cały ten wymysł "granic obrony koniecznej" jes lewicowy - czyli wiadomo jaki.
Gdyby rządziła prawica zapewne zostal by znieiony równolegle z wprowadzenie prawa do broni.
A nawet PiS pod tym wzgledem mi sie podoba.
QUOTE I to odrazu musi oznaczac odbieranie życia
Oczywisce, że nie.
Sam fakt posiadania broni w każdym/wiekszości domow radykalnie zmiejszy przestępczość.
Kto by chcial sie stać celem dla uzbrojonej dzielnicy - a jezeli by kogos zabił i tak by kare śmierci dostal?
QUOTE Bo jeżeli ktoś ma do wyboru śmierć głodową lub np. kradzież czy rabunek to jest oczywistym że wybierze opcje która pozwoli mu przetrwać.
I wtedy musi się liczyc z tym, że ktos bedzie chcial swojej własności bronić.
Jeżeli człowiek jest skazany na smierć głodowa to zapewne i tak nie ma co ukraść.
Bo jego bieda jest wyłacznie JEGO winą i nikogo innego.
Zaraz posypia sie gromy - że bezrobocie, droga zywnośc itp.
Ja jeszcze jako niepełnoletni pracowalem na budowie - mimo tego, ze kierownik dawał ogłoszenia o prace nikt się nie zgłaszał... I w jednej firmie juz od kilku lat pracuje w wakacje i mimo braku wyksztalcenia w tym kierunku. na tyle sie staram i wysilam ze dostaje 5,50 za godzinę + za jakies 90% dni roboczych 2,20 dodatku do godziny za prace na wysokości.
Czyli jeżeli ktos jest jakims nierobem może sie w ten sposob tłkumaczyć.
Ja na swoje ciezko zapracowałem i zamierzam bonic tego na tyle ile mnie stac.
I nic mnie nie obchodzi, ze jest głodny brudna i ma HIV - to jego wina...
QUOTE No tak. Ktoś przyszedł w odwiedziny do sąsiada i pomylił domy po ciemku. To od razu rozwalić mu łeb za to co ?
To moja wina, że mu sie pomyliło i weszedl na mój teren?
I nie usłuchał ostrzeżenia?
TYLKO JEGO WINA...
QUOTE Po twoim ogólnym zachowaniu można doskonale stwierdzić jakim człowiekiem
jesteś
Milo mi.
Szkoda, że przez internet innych moich zalet nie widać
Boże.
Michał wystarczy
Też Michał jestem...
QUOTE Mam wrażenie, że zapominacie o czymś takim co sie policja nazywa.
Ludzie płacą podatki. Te podatki też ida na bezpieczeństwo, skoro ludzie płacą za bezpieczeństwo to czemu mają jeszcze sami o nie dbać?
1) Zarobki Policji nie sa takie jak byc powinny - powinni dostawac wiecej pieniedzy, zeby ryzyko korupcji było mniejsze.
2)Podstawą bezpeiczeństwa jest zapewnie go sobie samemu. A policja reaguje rozmiaice - wystarczy przypomniec, jak w tej wiosce, gdzie zabito morderce samemu, bo nie przyjechala...
3)W wypadku naruszenia posesji jest stanowczo za malo czasu, aby dzwonic i czekać na przyjazd policji.
QUOTE Przypuśćmy, że zabijesz gnoja, ale co potem? Nie raz sie słyszy o przypadkach, kiedy ludzi mają problemy, gdyż się bronili.
Raz w necie takie coś widziałem.
Cały ten wymysł "granic obrony koniecznej" jes lewicowy - czyli wiadomo jaki.
Gdyby rządziła prawica zapewne zostal by znieiony równolegle z wprowadzenie prawa do broni.
A nawet PiS pod tym wzgledem mi sie podoba.
QUOTE I to odrazu musi oznaczac odbieranie życia
Oczywisce, że nie.
Sam fakt posiadania broni w każdym/wiekszości domow radykalnie zmiejszy przestępczość.
Kto by chcial sie stać celem dla uzbrojonej dzielnicy - a jezeli by kogos zabił i tak by kare śmierci dostal?
QUOTE Bo jeżeli ktoś ma do wyboru śmierć głodową lub np. kradzież czy rabunek to jest oczywistym że wybierze opcje która pozwoli mu przetrwać.
I wtedy musi się liczyc z tym, że ktos bedzie chcial swojej własności bronić.
Jeżeli człowiek jest skazany na smierć głodowa to zapewne i tak nie ma co ukraść.
Bo jego bieda jest wyłacznie JEGO winą i nikogo innego.
Zaraz posypia sie gromy - że bezrobocie, droga zywnośc itp.
Ja jeszcze jako niepełnoletni pracowalem na budowie - mimo tego, ze kierownik dawał ogłoszenia o prace nikt się nie zgłaszał... I w jednej firmie juz od kilku lat pracuje w wakacje i mimo braku wyksztalcenia w tym kierunku. na tyle sie staram i wysilam ze dostaje 5,50 za godzinę + za jakies 90% dni roboczych 2,20 dodatku do godziny za prace na wysokości.
Czyli jeżeli ktos jest jakims nierobem może sie w ten sposob tłkumaczyć.
Ja na swoje ciezko zapracowałem i zamierzam bonic tego na tyle ile mnie stac.
I nic mnie nie obchodzi, ze jest głodny brudna i ma HIV - to jego wina...
QUOTE No tak. Ktoś przyszedł w odwiedziny do sąsiada i pomylił domy po ciemku. To od razu rozwalić mu łeb za to co ?
To moja wina, że mu sie pomyliło i weszedl na mój teren?
I nie usłuchał ostrzeżenia?
TYLKO JEGO WINA...
QUOTE Po twoim ogólnym zachowaniu można doskonale stwierdzić jakim człowiekiem
jesteś
Milo mi.
Szkoda, że przez internet innych moich zalet nie widać