A Może By Tak I Zlot Userów Gup?

Status
Zamknięty.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Świetnie- wizja wspólnego wyjazdu zaczyna nabierać kształtów... Wakacje się zbliżają i zobaczymy jak wielu z nas się zjawi i czy wyjazd się odbędzie. Kto wie może się jeszcze powtórzy taka akcja. Pozostaje tylko się dam dostać :D

szczurek

Menda serowa
Weteran
No właśnie tak o tym myślałem i żeby dostać się bezpośrednio na miejsce będzie trzeba się chyba w przesiadki bawić. Jeśli z waszej miejscowości PKSem dojedziecie do Miastka to już będzie z górki, bo wątpie żeby PKS z południa miał połączenie z Koczałą ;p Można tez próbować dojechać do Bytowa albo Chojnic czy Człuchowa, bo wiem że z tamtąd połączenia do Miastka i Koczały są.
Z pociągiem też może być problem, bo najbliższa stacja jest kilka km od miejsca docelowego :D
Dlatego tak bardzo zależy mi na prawku, żeby mieć możliwość zebrania ludzi do kupy :D

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Prawdopodobnie pojadę autem..więc jakby co przyjadę jakoś wcześniej xD i pomogę ci szczur potem ludzi odebrać
Liczyłem cios około 4 godzin jazdy...więc wyjadę wczesnym rankiem i będzie sie na miejscu dość wcześniej

Morgahard

Weteran
Może ktoś rypnąć posta w którym bedzie cała wiedza o tym zjeździe bo szukać trzeba i latać po tematach...

data-
miejsce-
zakwaterowanie-
koszt-

z góry thx pozdro

szczurek

Menda serowa
Weteran
Data: 24.07 - 26.07 ( na razie ta jest oficjalna ;p )
Miejsce: Koczała
Zakwaterowanie: Namioty, pokoje
Koszt:

CYTAT
No więc tak, zakładając że wszyscy którzy pojadą będą mieli ponad 15 lat ( nikogo legitymować nie będziemy, ale wiek jest ważny podczas ustalania ceny ) za 3 doby rozstawienia namiotu i pobytowego zapłacimy 36 zł.
Co do pokoju ( bo też słyszałem jakieś jęki że ktoś w pokoju chce xD ) wychodzi 32 zł za dobe !! Czyli za 3 doby bez wyżywienia zapłaci taka osoba 96 zł. A lepiej sobie na wyżywienie zostawić. Do tego pokoj trzeba troche wczesniej zarezerwować, a pole namiotowe dostajemy właściwie od ręki jeśli zajdzie taka potrzeba.
Kwestie wyzywienia trzeba będzie ustalić, ja proponuje wykupić tylko obiady ( chyba ze ktos chce na konserwach jechać ) a śniadania i kolacje jakoś sobie zorganizujemy ( ognisko, grill ).
Jak macie jakieś pytania to pisać, bo mogłem o czymś zapomniec ;p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
(96 zł to nie jest nazbyt dużo, więc jednak skłania się nad pokojem....bo to nie taki znowu majątek....
a to jest za dobę od osoby czy za wynajęcie domku na 4 osoby??

Największa kicha jest z dojazdem....za chiny ludowe nie wiem jak tam pkesami dojechać dlatego mam przeogromną nadzieję pojechać autem

Gothi

Pain Donkey
Weteran
No właśnie, Szczurek, może napisz z jakich większych miejscowości dookoła, można tam się jakimś połączeniem bezpośrednio dostać.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Miastko, Bytów, Chojnice, Człuchów, ewentualnie Koszalin i Słupsk ale to już troche dalej. No ale z tego co wiem z tamtch miast połączenie z Koczałą istnieje ;p
Jest jeszcze kolejka do Szczecinka, ale więcej na ten temat nie wiem.

I taka ciekawostka, dogrzebałem się do strony Koczały, możecie sobie poczytać :p

CYTAT
Sporty wodne: Nad jeziorem Dymno istnieje możliwość uprawiania żeglarstwa,
windsurfingu, nurkowania,
Tenis: korty tenisowe :
- w Koczale przy Zespole Kształcenia i Wychowania
- na Dyminie przy ośrodku wypoczynkowym „BOBO”

Szlaki turystyczne:
Piesze: brak
Rowerowe:
Szlak rowerowy Ziemi Człuchowskiej trasa nr 4 „Jelenia” - Koczała
- Załęże - Zapadłe - Stara Brda -Lipczynek - Nowa Wieś - Sąpolno Człuchowskie
- Przechlewo (35,5 km);
Szlak rowerowy Ziemi Człuchowskie trasa nr 3 „Cisowa”
- biegnący na terenie gminy przez miejscowości Płocicz i Koczała;
Szlak rowerowy „Greenway – Naszyjnik Północy” - biegnący na terenie
gminy przez miejscowości Płocicz i Koczała; całość trasy biegnie przez następujące
miejscowości: Debrzno - Myśligoszcz - Stare Gronowo - Kamień Krajeński - Obkas
- Dąbrówka - Drożdżenica - Krajenki - Kęsowo - Tuchołka - Bladowo - Tuchola
- Gołąbek - Woziwoda - Biała - Rzepiczna - Legbąd - Czersk - Łubna - Gotelp
- Odry - Karsin - Wiele - Lubnia - Leśno - Rolbik - Laska - Parszczenica
- Swornegacie - Babilon - Konarzyny - Polnica - Czarnoszyce - Człuchów - Krępsk
- Gwieździn - Pakotulsko - Suszka - Płocicz - Koczała - Grabowo - Brzeźnica
- Biały Bór - Sępółno Wielkie - Cybuli - Gołogóra - Żydowo - Chocimiono - Wietrzno
- Wielin - Polanów - Górawino - Stare Borne - Drzewiany - Porost - Drężno
- Stępień - Spore - Trzcinno - Gałowo - Bugno - Szczecinek - Parsęcko - Radomyśl
- Nowy Chwalim - Knyki - Stary Chwalim - Ostrowąsy - Sulikowo - Barwice
- Parchlino - Kocury - Ogartówko - Połczyn Zdrój - Zajączkowo - Toporzyk
- Ostrowice - Dołgie - Przytoń - Rydzewo - Rożnowo Łobeskie - Zajezierze
- Zagozd - Drawsko Pomorskie - Janikowo - Mielenko Drawskie - Konotop
- Poźrzadło Wielkie - Pomierzyn - Jasnopole - Dębsko - Biały Zdrój - Kalisz Pomorski
- Giżyno - Stara Studnica - Sienica - Żabinek - Wierzchowo - Osiek Drawski
- Złocieniec - Cieszyno - Rzepowo - Piaseczno - Siemczyno - Łąka - Kaleńsko
- Czaplinek - Stare Drawsko - Komorze - Rakowo - Łubowo - Liszkowo - Starowice
- Borne Sulinowo - Kłomino - Sypniewo - Ciosaniec - Pniewo - Jastrowie - Górzna
- Błękwit - Złotów - Święta - Zakrzewo - Wersk - Wielki Buczek - Osowo
- Mały Buczek - Lipka - Debrzno
„Szafirowy Szlak” - Koczała - Dymin - Dźwierzno - Starzno - Ostrówek
- Koczała (około 20 km);

Kajakowe: Spływ kajakowy rzeką Brdą rozpoczynający się od Jeziora Głębokiego
- Trzyniec - Wilkowo - Stara Brda Pilska - Żołna
Konne: brak

Więcej info tutaj

A jeszcze pytanie yeeda, 96 zł na 3 dni dla jednej osoby, kolejne osoby dopłacają już tylko za pobytowe ( 7 zł za dobe ) z tego co mi wiadomo.

RobsonAjax

Member
CYTAT
Jest jeszcze kolejka do Szczecinka, ale więcej na ten temat nie wiem.

Hmmm... Jak będę w okolicach PKPu lub PKSu (no co, to miasto to prawdziwa metropolia :D), to mogę się podowiadywać.

Swoją drogą... dlaczego wydawało mi się, że mówiłeś Szczurek, że zjazd jest gdzieś na południu :eek:. Chyba coś uszło mojej uwadze...

Pozdrawiam.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja sobie nie przypominam żebym mówił coś o połodniu, ale może mam jakieś problemy ze sobą ;p

Morgahard

Weteran
Eee to może zbierzemy się dzień wcześciej naszą armią w Koszalinie i jednym autokarem pojedziem ;/ coś się boję że trafię do jakiejś neodżungli albo na kaukaz xD

szczurek

Menda serowa
Weteran
Najważniejsze żeby do Koczały trafić, bo potem można nawet te 2 km z buta przejść xD

Kacperex

KacŚpioszek
CYTAT(Morgahard @ 29-04-2008, 07:15) index.php?act=findpost&pid=179575
Eee to może zbierzemy się dzień wcześciej naszą armią w Koszalinie i jednym autokarem pojedziem ;/ coś się boję że trafię do jakiejś neodżungli albo na kaukaz xD

Tak by chyba było najrozsądniej zebrać się ekipą, gdzieś w jakiejś większej miejscowości i dopiero uderzać na koczałę. Przynajmiej się nie zgubimy.

E

Electric_Dragon

Guest
ja mogę dojechać do Kielc, Krakowa, ew Warszawa.

Jay_Kay

Magister vitae
Morgi dobry pomysł, z Wrocławia jest na pewno pociąg do Koszalina jakiś, więc damy radę ;) Ja jestem za.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Ja z halkiem myśleliśmy, by do poznańskiej ekipy dołączyć.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
CYTAT
ja mogę dojechać do Kielc, Krakowa, ew Warszawa.

Jeśli dasz radę do Krakowa, to mógłbyś się zabrać ze mną i Kushim, oczywiście o ile pojedziemy. Ja niestety dalej nie mam pewności.

E

Electric_Dragon

Guest
Dadex dałbym, porozmawiamy na gg. Ja cały czas obserwuję PKS'y szukając dogodnej trasy.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja to się rozglądam za swoim pontonem, bo chciałbym po jeziorze popływać, a ceny wynajmu sprzętu wodnego podobno wzrosły tak że bardziej już chyba sie nie da xD

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
cóż myślę że znowu mogę się zainteresować projektem : ) chwilowo się zapowiada miśki że będę mógł pojechać, albo inaczej termin mi zaczął pasować

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom