świątynia Opatrzności Bożej

Status
Zamknięty.

glakus

Member
tak więc czy wiecie o tym fakcie? jak to nasz "moherowy rząd" postępuje z pieniędzmi? 20mln złotych idzie na jakiś kościół...gdzie łatanie dróg gdzie zupa dla dzieci w szkole gdzie nowe mieszkania gdzie zaklady pracy pytam
dry.gif
wdl. mnie naszym krajem rządzi kościół (T. Rydzyk i jego stacje dzieki ktorym Kaczynski wygral) co o tym sądzicie???

ozi

Athlete
Weteran
WTF?! :| Co kurw*?! Że niby mohery na takie gówn* wydają hajs? Nasz?! Naszych staruszków?! O w dup*! Nie no... Mada faka. Wkurzyli mnie dobrze! Durne, stare, bezmózgie pruchno rozdaje kase "państwa" na kolejny kościół! Może teraz przy Katowickim Spodku? Jest już przy Tesco czy coś, to czemu nie koło Spodka? Przecież tam tak ludzie grzeszą, alkohol, sex, narkotyki! Potrzeba im trochę... BOGA -.-'
Po kiego one nam - te kościoły?! I tak coraz mniej ludzi tam chodzi :p Zamiast, jak powiedziałeś, załatać tą kasą dziury na drogach po tej zimie, zamiast fundować posiłki dzieciom, dawać dach nad głową bezdomnym i potrzebującym to te se taką szopke robią. Uhh...!
No, ale skoro Kaczyński (zajebisty i wogóle prezyden, prawda?) daje takim starym dup* kase na kościół to widać, że i na takie shit nasze władze znajdą forse! Skoro mają na kościoły, Radio Ma-Ryja, to czemu nie mają mieć dla nas?! Na obiekty sportowe, na konserwacje szkół, HALI TARGOWYCH!!!, jakiś ważnieszych miejsc?(ale się uniosłem :pPP).

"Życie tutaj to komiedio-dramat..."

Megarion

El Presidente
Jeżeli w twoim kraju rządzi jakiś Rydzyk, to powiedz gdzie mieszkasz. Bo w Polsce on na pewno nie panuje.

QUOTE tak więc czy wiecie o tym fakcie?

Tak, ja wiem od kilku (?) miesięcy. Budowa świątyni to jest na pewno szczytny cel i ja jestem za tym całkowicie. Co nie oznacza, że powinno przekazywać się na to 20 mln z ratownictwa. Jako katolik byłbym może za, jednak raczej nie powinna tego robić władza. Ciekawe jakby tak zaproponować większe cięcia w kancelariach i podobnych instytucjach (nie mówię o dietach poselskich, one tak strasznie wysokie nie są).

QUOTE (T. Rydzyk i jego stacje dzieki ktorym Kaczynski wygral)

Na pewno nie tylko dzięki niemu. Rydzyk nie ma we władaniu 20 milionów obywateli Polski.

QUOTE wdl. mnie naszym krajem rządzi kościół

Jeżeli ma rządzić SLD to wole całkowicie, aby rządził Kościół.

QUOTE Po kiego one nam - te kościoły?! I tak coraz mniej ludzi tam chodzi
tongue.gif

Większość kościołów zbudowano dawno temu, więc nie mów, że teraz powstaje ich zbyt dużo. Zresztą, za okres PRL Kościołowi należą się odszkodowania, w tym Fundusz Kościelny.

Ps. Ozi, jesteś modem, trochę panuj nad sobą
dry.gif
.

Wybacz, czasem musze... dobitnie powiedzieć co czuję ;P - Oz.

Gelo

Member
to jest poprostu porażka
dry.gif
. po co komu kolejny kościół jakby ich mało było. teraz wiadomo czego rząd na nic nie ma pieniędzy: Bo wszystko idzie na Świątynie Opatrzności
mad.gif
. moim zdaniem bardziej przyda się remont dróg budowa obiektów sportowych (kiedy w końcu doczekam się basenu w moim mieście?) . poza tym wiele zabytkowych kościołów i budynków niszczeje bo nie ma pieniędzy na ich renowację.

glakus

Member
QUOTE Na pewno nie tylko dzięki niemu. Rydzyk nie ma we władaniu 20 milionów obywateli Polski.
nie mowie ze TYLKO dzieki RM ale w wiekszosci bo taka stara babcia co tylko siedzi na chacie i nie ma nic innego do roboty jak tylko sluchac RM

QUOTE Jeżeli w twoim kraju rządzi jakiś Rydzyk, to powiedz gdzie mieszkasz. Bo w Polsce on na pewno nie panuje.

o tak on ma wladze i chyba nie wiesz nawet jaka pomysl taki stary czlowiek ma prawo glosu a jezeli taki Rydzyk nadaje glosujcie na Kaczynskiego (nie mowie ze on mowi tak wprost) to co ten stary czlowiek robi glosuje bo mowi mu tak jego duchpasterz zeby zobaczyc "wladze" Ojca dyrektora nad ludzmi radze obejzec film "Fenomen Ojca Rydzyka" jak to najezdzal na zydow tel. TVP1 i TVN od "smierdzochow"/Masonow...

PS: nie pisze z przecinkami i znakami polskimi...prosze mi nie wypominac bo o tym wiem
rolleyes.gif

doctor

Wariat
Weteran
Ej no nie macie oczym gadac?

Kazdy wie ze w polsce jest rzad do du*y i ze jest mafia pokroju Ojczulka Rydzyka :/
ale co my mozemy ?
tak wogole ja proponuje ich wyciac i dac nowych
tongue.gif

a co do RM & Samoobrony to wg mnie to zawazylo na wynikach glosowania...
kaczor przejal te glosy ktore odrzucil Donald :/

Ozi
laugh.gif

No co...? ;P

G

Gray_Fox

Guest
Młaaa ...

Więc lests go....

QUOTE tak więc czy wiecie o tym fakcie?

Tak. I to już od dawna. Świątynia Opatrznosci Bożej jest szczególna. Nie musze tego tłumaczyć, sama nazwa wskazuje...

QUOTE duchpasterz

laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
... bez komentarza...

QUOTE Ojca dyrektora nad ludzmi radze obejzec film "Fenomen Ojca Rydzyka" jak to najezdzal na zydow tel. TVP1 i TVN od "smierdzochow"/Masonow...

Miał do tego powód.

QUOTE teraz wiadomo czego rząd na nic nie ma pieniędzy: Bo wszystko idzie na Świątynie Opatrzności

Śmieszne, naprawde śmieszne. Wszyscy czepiają sie moherów, rydzyka że biję kasę ale nikt nie wspomniał Pana Oleksego który jeździł furą taką że hoho, (senatora czy marszałka) a on marszałkiem nie był! Świątynie Opatrznosci? Buahha 20 milinoów to cały budżet Polskiego państwa?

QUOTE bo taka stara babcia co tylko siedzi na chacie i nie ma nic innego do roboty jak tylko sluchac RM

Big LOL , może jej sie podoba? To tak samo jak ty z komputerem. Długo bo lubie.

QUOTE "moherowy rząd"

Mohery rlz ja ich lubię przynajmniej jest beka i sieczka z lewicą i ludzmi o poglądach liberalnych (PO , masoneria etc...)

Jak wam sie nie podoba to wyjedzcie do afryki gdzie niema chrzescijanstwa i bedzie NICE!

Poza tym zgadzam sie z 100 % z Mergarionem...

Oziego nie skomentuję
tongue.gif
(tylko jedno mnie zastanawia : już niedlugo bierzmowanie a ty chcesz isć do niego z takim stosunkiem?
tongue.gif
)

Pozdr00

glakus

Member
Ok teraz tylko prosze spkokojnie żeby nie doszło do kłutni
smile.gif

QUOTE Ojca dyrektora nad ludzmi radze obejzec film "Fenomen Ojca Rydzyka" jak to najezdzal na zydow tel. TVP1 i TVN od "smierdzochow"/Masonow...

Miał do tego powód.

Taaaaaa miał powód po 1 jaki po 2 czy kościół nie wyznaje nauk Chrystusa? "Miłuj bliżniego swego jak siebie samego"

QUOTE Śmieszne, naprawde śmieszne. Wszyscy czepiają sie moherów, rydzyka że biję kasę ale nikt nie wspomniał Pana Oleksego który jeździł furą taką że hoho, (senatora czy marszałka) a on marszałkiem nie był!

nie rozmawiamy o Oleksym
dry.gif

QUOTE Buahha 20 milinoów to cały budżet Polskiego państwa?

nie nie jest to całośc ale za takie pieniądze mogliby utrzymać ponad 15 użych szkół przez cały rok

Big LOL , może jej sie podoba? To tak samo jak ty z komputerem. Długo bo lubie.
hmmm a co ty byś robił po 70-tce (zakładając że jesteś w przyszłości) jak nie siedzenie przed komputerem bo właściwie to JEDYNA zdrowa rozrywka jaką możesz "robić
tongue.gif
"

Megarion

El Presidente
QUOTE nie nie jest to całośc ale za takie pieniądze mogliby utrzymać ponad 15 użych szkół przez cały rok

Albo dać naszym kochanym urzędnikom.

QUOTE hmmm a co ty byś robił po 70-tce (zakładając że jesteś w przyszłości) jak nie siedzenie przed komputerem bo właściwie to JEDYNA zdrowa rozrywka jaką możesz "robić "

Nie widzę nic złego w tym, ze po 70 pójdę w dzień powszedni do kościoła. Wg mnie jest to jedna z najlepszych rzeczy, jaką moge wtedy, bez większych sił witalnych, zrobić.

EdGaR

Member
QUOTE QUOTE Ojca dyrektora nad ludzmi radze obejzec film "Fenomen Ojca Rydzyka" jak to najezdzal na zydow tel. TVP1 i TVN od "smierdzochow"/Masonow...

Miał do tego powód.

Powiedz jaki, bo moim zdaniem tylko najbardziej prymitywni obywatele naszego państawa tak się wyrażają ;/ Ja tego nie rozumiem, czemu ludzie się na żydów uwzięli, w czym są gorsi, sa TACY sami jak my ;/

A co do tematu, to rzeczywiście nie powinni tego budować, na początek niech załatają drogi, dadzą obiady etc. a potem niech zaczną takie "lukratywne" sprawy ;/

A i jeszcze nie rozumiem wypowiedzi niektórych osób, niektórzy, aż za bardzo najeżdżają na Kościół, bo ktoś inny powiedział, że to źle, to oni chcą się przypodobać i totalnie jeżdżą ;/

No i co do tego, że Oleksy ma super car'a ;/ no bo chyba ma tam jakąś swoją dietę poselską 10 tys. złotych, ale tacy jak on napewno dorabiają na boku ;/

Mafia Pruszkowska powinna się tym zająć i pokazać kto tu rządzi
tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif
lol <[jestem z Pruszkowa]>
tongue.gif

Pozdrawiam

G

Gray_Fox

Guest
rotfl ...

QUOTE Taaaaaa miał powód po 1 jaki

Sam go zapytaj.

QUOTE po 2 czy kościół nie wyznaje nauk Chrystusa? "Miłuj bliżniego swego jak siebie samego"

Wyznaje, ale widać że niewiesz kim lub czym jest Masoneria czy Liberalizm. Sa to doktryny przeciwne nauce koscioła. To jest to samo jakby cie dziewczyna zdradziła w objęciach najlepszego przyjaciela bądź brata jeżeli posiadasz, i teraz musiałbyś mu wybaczyć od tak. Byś to zrobił?

Wątpie...

QUOTE nie rozmawiamy o Oleksym

Ale temat tyczy po częsci polityki... tak samo jakby "Rozmawiamy o Świątyni Opatrzności" a nie o Kaczyńskim, moherach i Ks. Rydzyku.

QUOTE hmmm a co ty byś robił po 70-tce (zakładając że jesteś w przyszłości) jak nie siedzenie przed komputerem

Muaha
laugh.gif
laugh.gif
gdyby mi było dane, dalej bym żył jak żyję. JEszcze bardziej zastrroszczył bym sie o zbawienie po śmierci, tym bardziej bym słuchaj RM bo naprawdę wiele rzeczy jest ciekawych...;]

;]

QUOTE A ciekawe jak Ty pójdziesz z takim stosunkiem:/ Wg Ciebie żyd jest gorszy?

Wskaż mi gdzie tak napisałem. Że uważam ze żyd jest gorszy odemnie.

Blizna

Member
QUOTE Śmieszne, naprawde śmieszne. Wszyscy czepiają sie moherów, rydzyka że biję kasę ale nikt nie wspomniał Pana Oleksego który jeździł furą taką że hoho, (senatora czy marszałka) a on marszałkiem nie był!
Mniejsza o Oleksego ale czy to normalne że "święty" i dobry Ojciec dyrektor jezdzi maibachem jak największe gwaizdy w Holywood??

Ogólnie sram na moherów kościół sie ich wyrzekł i jest git zostali tylko fanatycy których trzeba gnoić.

QUOTE Oziego nie skomentuję (tylko jedno mnie zastanawia : już niedlugo bierzmowanie a ty chcesz isć do niego z takim stosunkiem?)
A ciekawe jak Ty pójdziesz z takim stosunkiem:/ Wg Ciebie żyd jest gorszy?

btw Madonna ma maibacha;]

glakus

Member
QUOTE Sam go zapytaj.

mówisz najpierw że miał powód a potem że nie wiesz jaki...lol

QUOTE a on marszałkiem nie był

ależ zapewniam cie że był choć teraz jest ministrem sprawiedliwości. a co do jego samochodu...miał prawo a Rydzyk nie bo Księża mają sie kojażyć z ubustwem.

QUOTE Ale temat tyczy po częsci polityki... tak samo jakby "Rozmawiamy o Świątyni Opatrzności" a nie o Kaczyńskim, moherach i Ks. Rydzyku.

a czy Oleksy Rozporządzał budżetem...nie

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
QUOTE Sam go zapytaj.
To skąd wiesz, ze miał powód?

QUOTE Albo dać naszym kochanym urzędnikom.
Skoro już nie zainwestowali w siebie, a w ŚO to mogliby by te pieniądze inaczej przenaczyć

QUOTE Rydzyk nie ma we władaniu 20 milionów obywateli Polski.

Grubo pomyliłeś w obliczeniach, co najmniej o 10mln.

QUOTE Wyznaje, ale widać że niewiesz kim lub czym jest Masoneria czy Liberalizm. Sa to doktryny przeciwne nauce koscioła.
Tylko, że ten właśnie libelarizm odnosi sie do państwa, a nie do Kościoła.

Nie wiem jak ty, ale ja nie słyszałem o samochodzie, którego zakup i utrzymanie na nie tak długi okres kosztowało by 20mln PLN.

Zaczne od tego, że dla mnie to debilizm, aby władze państwowe wspomagały władze kościelne i na odwrót, bo w koncu nie każdy w Polsce jest katolikiem, a po kiego grzyba ateista ma płacić na taką świątynie?

G

Gray_Fox

Guest
mówisz najpierw że miał powód a potem że nie wiesz jaki...lol

Wszystko ma swoją przyczynę

ależ zapewniam cie że był choć teraz jest ministrem sprawiedliwości.

laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Halo tu ziemia. Ja cie zapewniam że ministrem sprawiedliwosci nie jest pan Oleksy tylko pan Ziobro...

QUOTE miał prawo a Rydzyk nie bo Księża mają sie kojażyć z ubustwem.

OMG a Papież? Papież też powinen żyć w ubustwie a jeździł papa mobile etc.., a dlaczego? Bo jest "szefem" kościoła. A dlaczego Rydzyk ma maybacha whatever? Bo jest dyrektorem Radia Maryja. Gdyby Rydzyk był zły, drań szatan whatever to Jan Paweł II nie błogosławiłby mu i jego radiu...

Pozdrawiam
tongue.gif

EdGaR

Member
QUOTE Albo dać naszym kochanym urzędnikom.

LoL tu pokazałeś swoją intelgencję
laugh.gif
Urzenicy jak ci się wydaje to nie to samo co posłowie, moja mama jest urzędnikiem, i NAPEWNO wiem coś o tym trochę więcej od ciebie...

QUOTE Wszystko ma swoją przyczynę

LoL, kto na to forum wchodzi, powinni dać ogranicznik IQ... A tak to Rydzyk to ćwok, który podburza starsze babcie,a one tak sie do tego garną, bo jak wszyscy wiemy w PRL Kościół był gnębiony, i on teraz jak patrzą na Rm to myślą, że to "odrodzenie" Kościoła w Polsce.

Pozdrawiam

PS. Zapewniam was, że ta dieta poselska (10 tys. zł) to wcale nie tak dużo...

glakus

Member
QUOTE Halo tu ziemia. Ja cie zapewniam że ministrem sprawiedliwosci nie jest pan Oleksy tylko pan Ziobro...

pomyliłem sie BYŁ a nie jest sorry

QUOTE Wszystko ma swoją przyczynę

więc jaką wytłumacz mi to logicznie

QUOTE OMG a Papież? Papież też powinen żyć w ubustwie a jeździł papa mobile etc.., a dlaczego? Bo jest "szefem" kościoła. A dlaczego Rydzyk ma maybacha whatever? Bo jest dyrektorem Radia Maryja. Gdyby Rydzyk był zły, drań szatan whatever to Jan Paweł II nie błogosławiłby mu i jego radiu...

były takie chwile że Tadeuszek nie zgadzał sie z papieżem...Papież a Ksiądz to 2 różne sprawy pozatym na papieża był zamach i MUSIAŁ jeżdzić takim sprzętem

G

Gray_Fox

Guest
QUOTE pomyliłem sie BYŁ a nie jest sorry

dooprawdy?

QUOTE były takie chwile że Tadeuszek nie zgadzał sie z papieżem.

Podaj zdarzenie, dzień, godzinę, przyczyne whatever...

QUOTE Papież a Ksiądz to 2 różne sprawy pozatym na papieża był zamach i MUSIAŁ jeżdzić takim sprzętem

Tak 2 rózne sprawy, ale są oni kapłanami i nimi pozostaną do końca życia. Ale nie rozumiesz że Rydzyk jest dyrektorem radia, i ma dużo kasy na którą przeznacza kolejne rozgłosnie? Martwi mnie tylko to jak dużo polskiego społeczeństwa przekłada wiele istotnych i waznych spraw, na monetę i patrzy z tego pkt widzenia?? Proponuję zamknąc temat gdyż zrobiła sie tu sieczka Fanatycy Tuska kontra Mohery Rydzyka
tongue.gif
tongue.gif
tongue.gif

Peace and LoVe.

glakus

Member
QUOTE dooprawdy?

otoz to

QUOTE Podaj zdarzenie, dzień, godzinę, przyczyne whatever...

a jednak nie jestes obeznany w internecie jest tego DUŻO

QUOTE Tak 2 rózne sprawy, ale są oni kapłanami i nimi pozostaną do końca życia

"Piotrek wchodzi na drzewo a Romek ma Tenisówki"

QUOTE Ale nie rozumiesz że Rydzyk jest dyrektorem radia, i ma dużo kasy na którą przeznacza kolejne rozgłosnie

ale nie rozumiesz że Rydzyk jeździ samochodem na ktorego mało kogo stać?

QUOTE Proponuję zamknąc temat gdyż zrobiła sie tu sieczka Fanatycy Tuska kontra Mohery Rydzyka

Proponujesz zamknąć ten temat bo przegrywasz sprawe i brakuje ci argumentów

G

Gray_Fox

Guest
QUOTE ale nie rozumiesz że Rydzyk jeździ samochodem na ktorego mało kogo stać?

No ale co ztego? Czy to ci przeszkadza? Zazdrony jesteś? Politycy też jeżdzą furami, kradna omg ile było afer...

QUOTE "Piotrek wchodzi na drzewo a Romek ma Tenisówki"

bez komentarza.

QUOTE Proponujesz zamknąć ten temat bo przegrywasz sprawe i brakuje ci argumentów

Tu się mylisz, mam jeszcze dużo asów w rękawie, ale na zdrową logikę czy warto podejmować sie takich dyskusji ? Nic przez to nie osiągniesz ani ty ani ja. Zamiast gadać o pierdołach typu "Rydzyk ma nowego majbacha!" zajmijcie sie sobą. Dobra rada dla wszystkich.

Apeluję, skończmy bo sie jeszcze pokłucimy o babcie "która ma ładniejszego mohera" ^^

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom