Łańcuszki Glupoty

Nie przepadam za łańcuszkami, ale podaję tu dwa przykłady łańcuszków, które mi się spodobały i nawet je chyba komuś wysłałem:

1. Przesylajac ta wiadomosc pozbawiasz Tokio Hotel Jednego Posilku, a przesylajac ta wiadomosc do wszystkich ludzi na liscie pozbawiasz ich 25$. Albo Zaglodzimy Sku*wieli albo wpie*dolimy ich w nedze
Podpisz sie pod ta petycja

2. Wiesiek umiera.
Jego życie kończy się w straszliwych męczarniach, których nawet
on sam nie jest w stanie opisać. Wiesiek choruje na ostrą odmianę
egzotycznej choroby zwanej przez specjalistów KAC
(K*rewska Abrakadabra Czachy).
Znajomi oraz pani Halinka, sprzątaczka z bloku Wieśka i jednocześnie
przyjaciółka rodziny twierdzą, że w obecnej sytuacji niewiele już można
zrobić - Wiesiek jest skazany na śmierć. Pomyśl, jak straszne musi być
życie z wyrokiem. A wszystko zacęło się tak niewinnie na imieninach u
szwagra Wieśka, niejakiego Czesława Dż. ... Ale jest jeszcze szansa! Możemy pomóc Wieśkowi!
Firma WDUPEX s.a. z Rozworowa Podlaskiego, producent czopków
przeciwgrzybicznych "Solaris", zgodziła się sponsorować kampanię
ratowania Wieśka. Za każde przesłanie tej wiadomości nowej osobie, firma
WDUPEX wpłaca na konto Wieśka 2 ruble białoruskie. Uzbieraliśmy
już 374764687098176523,5 rubli, co jest równowartością około 26
groszy. Jeżeli uzbieramy 1,50 zł mama Wieśka będzie mogła kupić mu mineralkę
w osiedlowym sklepie spożywczym i jej syn będzie uratowany (być może
wystarczny nawet na regeneracyjną zupkę chińską). Tak więc nie czekaj!
Los Wieśka leży w twoich rękach! W tak łatwy sposób możemy mu pomóc... (O właśnie znowu rzyga)

Ale tych nieśmiesznych nie toleruję.

Pozdrawiam.

Kolega Xardasa

New Member
No nie mów poważnie.
dry.gif
Szkoda że nie ma takich programów, które wykrywają nadchodzący SPAM albo łańcuszek... Taki program przydałby się każdemu
tongue.gif

mogget

forumowy obibok
VIP
Mnie interesuje bardzo kto wymislil te beznadziejne lanczuszki. Wie ktos?
A tak ogolnie to ja chyba mam farta bo mi jak na razie nikt nie przyslal zadnego lanczuszka i mam nadzieja ze tak pozostanie
tongue.gif
. Wspolczuje tym naiwniakom co robia to poniewaz wierza ze cos jednak robia dobrego(moze czasem tak jest-nie wiem).

P.S. a tak ogolnie to czy wy casem tez tworzycie takie lancuszki?
bo ja nie
tongue.gif
biggrin.gif

EdGaR

Member
Wow, kolego xardasa, tyle bez sensownych postów ?
A wracając do łańcuszków, to jeśli jakiekolwiek dostawałem to, albo od dziewaczyn (najczęściej miłosne, ale te inne też się zdarzały) i od osób, które mają krótko net (to już łańcuszki wszelkiego rodzaju. A i jeszcze coś, dostałem kiedyć takie coś :
QUOTE Cześć
Widziałam twoją fotkę na fotki.pl (czy jakoś tak ;p ;p), tu jest moja www.fgafwwafa.pl (oczywiście to nie jest tamten adres
tongue.gif
tongue.gif
) może się spotkamy?
Ja swoich fotek nie zamieszczałem w necie więc o_O ale otworzyłem link z ciekawości, a tam 5 wirusów ;p (kto ma kasperskiego wie co to za kwik ;p).

Pozdrawiam

Megarion

El Presidente
QUOTE (EdGaR @ 27-02-2006, 14:10) Wow, kolego xardasa, tyle bez sensownych postów ?
A wracając do łańcuszków, to jeśli jakiekolwiek dostawałem to, albo od dziewaczyn (najczęściej miłosne, ale te inne też się zdarzały) i od osób, które mają krótko net (to już łańcuszki wszelkiego rodzaju. A i jeszcze coś, dostałem kiedyć takie coś :
QUOTE Cześć
Widziałam twoją fotkę na fotki.pl (czy jakoś tak ;p ;p), tu jest moja www.fgafwwafa.pl (oczywiście to nie jest tamten adres
tongue.gif
tongue.gif
) może się spotkamy?
Ja swoich fotek nie zamieszczałem w necie więc o_O ale otworzyłem link z ciekawości, a tam 5 wirusów ;p (kto ma kasperskiego wie co to za kwik ;p).

Pozdrawiam
Nom, ja dostej tego syfu dość dużo
dry.gif
. Nawet klnąć mi się na nich nie chce.

Wysłałem kiedys jeden łańcuszek i sumienie mnie dzisiaj ściga
wink.gif
. Było to o papieżu, musiałem być w dość uległym nastroju i pewnie odruchowo
biggrin.gif
.

Na maila nie dostaje tego świństwa, ale od koleżanek na gg
dry.gif
Mógłbym napisać tym książkę.

Blokować ich się nie da. Musiałbym prawie całą listę bloknąć.

chery

Member
QUOTE Wysłałem kiedys jeden łańcuszek i sumienie mnie dzisiaj ściga wink.gif. Było to o papieżu, musiałem być w dość uległym nastroju i pewnie odruchowo biggrin.gif.
Ciekawe do kogo ten łańcuszek polazł co???
tongue.gif

A apropos to zauważyłem że często dostaje się takie łańcuszki jak ktoś tam opisał:

Cześć
Widziałam twoją fotkę na fotki.pl (czy jakoś tak ;p ;p), tu jest moja www.fgafwwafa.pl (oczywiście to nie jest tamten adres tongue.gif tongue.gif) może się spotkamy?

Ja też raz taki dostałm. Najzabawniejsze jest to, że podobno panna (pani???) która mi to przysłała widziała moją fotkę. Ciekawe.....

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
Ależ ja bardzo chętnie wam wytłumaczę, dlaczego dostajecie te łańcuszki. Osobiście nie dostałem żadnego od bodaj 2 lat.

Po raz: Ludzie uwielbiają się wpisywać we wszelkich katalogach, podawać dane, wymiary (no to akurat żart jest) itp. Zatem ktoś kto rozsyła te bzdury wpisze sobie w 'wyszukiwarce' 'Maciek' i już ma listę komu co rozesłać.
Po dwa: Idiotyczne opisy z waszej strony. Typu: "miałem posrany dzień | kocham cie | yee!" lub "Jestem w WC" i tak dalej i tak dalej... Jesteście na GG? Nic tylko coś wam posłać!
Po trzy: 24/7 na dostępnym. 99% czasu na GG jestem na niewidocznym. I rzadko ktokolwiek coś do mnie pisze.

Spróbujcie darować sobie punkty 1, 2 i 3 a brak łańcuszków gwarantowany.

Ps. Za łańcuszki daję bloki, nieważne od kogo.

CAT

Member
Łańcuszki.... Ciekawa jestem kto wymyślił te głupoty :/. To jest po prostu CHORE! Kiedyś jak dostałam taki łańcuszek odsyłałam nadawcy. Jednak w zeszłym roku to się stawało coraz bardziej irytujące
ph34r.gif
dry.gif
mad.gif
!! Wchodzę na gg -/powiedzmy/ 20 wiadomości w tym ok. 15 to pie******e łańcuszki!! W końcu się wkurzyłam i napisałam do każdego maniaka łańcuszków, że jeżeli zobacze choc jeden taki sh*t to BLOK. No i to mi wyszło na dobre. Nikt mi juz nie wysyła
tongue.gif
.

Najgorsze to były typu "Wyślij to w ciągu 8 min. Jeśli tego nie zrobisz nie zaznasz miłości przez najbliższe 50 lat"
blink.gif
albo " Tu mama Karoliny...." :/ Co to w ogóle jest!

Tyle

Pozdro
smile.gif

Sługa Kruka

Member
Wypowiadałem się tutaj, ale zrobię to jeszcze raz. Dzisiaj dostałem kolejny łańcuszek, tym razem jednak o jakimś "pobijaniu rekordu". Oto jego treść, skopiowana wprost z GG:

"UWAGA W NIEDZIELĘ O GODZINIE 21.00 PROSIMY WSZYSTKICH O BYCIE NA GG BĘDZIEMY POBIJAĆ POLSKI REKORD ŻÓŁTYCH SŁONECZEK CZY NIE CHCESZ ZOBACZYĆ JAK TWOJE GG MA SAME ŻÓŁTE SŁONECZKA NO PEWNIE ŻE CHCESZ MACIE BYĆ ROZEŚLIJ TO DO WSZYSTKICH KTÓRYCH MASZ NA GG podaj dalej"

Propo słoneczek: dostałem kiedyś też łańcuszek o powstaniu zielonego słonecza, które miało oznaczać "jestem, ale nie chcę z nikim gadać!". Słonko miało być wprowadzone, jeśli ileśtam osób poda dalej łańcuszek. To lekko mnie irytuje...

Pozdro!

Laska

Active Member
Ja łańcuszki owszem, lubię, ale tylko naprawde śmieszne i byłyskotliwe...
Jak mówią na stronie http://zanim.napiszesz.prv.pl/ (UWAGA: oryginalna strona zawiera treści niecenzuralne!):

# ŁAŃCUSZKI. Punkt niezwykle ważny, jeżeli nie najważniejszy. Nie toleruję żadnych, ale to k...a ŻADNYCH tasiemców o albańskich wirusach, żydowskich terrorystach, komórkowych hakerach, umierających dzieciakach, czy pie....lonych testach na szczęście (oczywiście zaliczają się to tego również LINKI o podobnej tematyce). Przesłanie mi takiej wiadomości jest równoznaczne z totalnym brakiem szacunku do mojej osoby (patrz pkt. nr 4). Nie bądźmy bezmózgowcami i nie posyłajmy nikomu tych bzdur! Jeżeli jednak masz siano zamiast mózgu i wyślesz do mnie taką wiadomość, oznacza to, że jesteś bezmyślnym kretynem, który dał się zrobić w ciula przez innego ciula, żerującego na naiwności takich kretynów jak Ty. Masz zamiar wysłać łańcuszek - wyp.....alaj... tak szybko jak tylko potrafisz!

Ta strona powinna być obowiązkowa dla wszystkich nowych (i niektórych starych) użytkowników GG...

AVE

PS: jak nie chcecie dostawać łańcuszków zainstalujcie sobie PowerGG. Jest tam zawarty programik TextFilter, który dość skutecznie filtruje łańcuszki...

cichy

Member
QUOTE A wracając do łańcuszków, to jeśli jakiekolwiek dostawałem to, albo od dziewaczyn (najczęściej miłosne, ale te inne też się zdarzały) i od osób, które mają krótko net (to już łańcuszki wszelkiego rodzaju. A i jeszcze coś, dostałem kiedyć takie coś :

Cześć
Widziałam twoją fotkę na fotki.pl (czy jakoś tak ;p ;p), tu jest moja www.fgafwwafa.pl (oczywiście to nie jest tamten adres ) może się spotkamy?

No coś o tym wiem EdGaR ;d dostałem to samo i zachowałem się jak debil wchodząc w to dziadostwo, a tam Kaspersky (kwik!) zawału można dostać ;]

Co do łańcuszków to prawda są one nieznośne, nie dostaje ich może dużo, ale jak już dostane to wysyłam je do Jodełki
tongue.gif
wkurza się lolek o to strasznie
biggrin.gif

Ostatnio nie dostaje tego gówna wogóle i mam nadzieje, że tak już pozostanie...

Yezo

Active Member
a ja już niedostaje, troche cierpliwości i każdego idzie nauczyc zeby tego czegos nie wysyłał...no ale jak się ma liste zablokowanych +40 osób to efekty są widoczne...
Polecam to metode bo działa, a łańcuszki i sapm to największa i najbardziej wkurzajaca rzecz krążaca po sieci ;/

Boba Fett

Member
Hmm... widzę, ze temat się przyjął, i rozmowy są mniej więcej o tym, o czy powinny być.
Tekst JEST przepisany z CDA (30 min i bolący kark do konca dnia), ale to nie rpzeszkadza chyba nikomu? Nawet jest napisane, że to na pewno nie przeze mnie został wymyślony tekst.

Narazie nie wypowiadałem się, czekałem na wasze opinie. Są jednoznaczne: ŁAŃCUSZKĄ PRECZ.
Ale ja tu dam kilka ciekawostek:

1. Mało który z was zauważa, że najczęstszymi wysyłaczami łańcuszków są dziewczyny i... dzieciaki zaczynąjce swoją przygodę z internetem i gygy. Właśnie w tych początkach powinniśmy oduczać kolegów/rodzinę, że to jest ,,złe". Ewnetualnie można dać link do tego tematu, by taki osobnik przeczytał przepisany przeze mnie powyższy tekst. Ale ejst jedno ale: najczęstszym problem jest albo leń, albo to, że oni wszyscy uważają, ze mają rację i takie wysyałnie tych łańcuszków to fajna zabawa. Jak powiedziałem, od początku trza im wbijać w głowy, że tego naprawdę nikt nie czyta, a nawet stawia kreskę na nim. Czy to mu pomoże w przyszłym buszowaniu po necie? Jak to mówi Świstak ,,Kolonia jest mała. Prędzej czy później i tak cię dopadnę", tak i tutaj, nie wiadomo kogo można spotkać na forach/czatach/stronach/blogach i tych innych stron internetowych.

2. Nie wszyscy są tacy święci, jak tutaj mówią. Dajmy na przykład Gray Foxa, z któym utrzymuję kontakty. Pamiętam, że niedawno i on mi wysłał łańcuszek (nie dla żartów typu ,,ma zły dzień, więc mu wyśle dla jaj), ale to łańcuszek tego gatunku, który jest omówiony w temacie ,,Druga strona medalu". Był to zabawny tekst ze zdjęciem śmiesznej twarzy. Wysłał mi go, żeby się pośmiać, ale to ogólnie też jest jeden z tych łańcuszków, które tak nienawidzicie. Jednak czy za taką pierdołę na pewno byście zablokowali swojego kumpla np. z gg? Większość w myślach powie sobie ,,nie", ale osoby pokroju Arcane (oby mu szczęście dopisywało) na 100% na takim osobniku postawiliby krzyżyk. Cóż, zdarza się, ale na prawdę nie warto drażnić lwa.
biggrin.gif

Trzy czwarte (3/4) tutaj piszących było w podobnej sytuacji: albo dostała taką pierdołę, lub same wysyłały coś podobnego. Radzę się tutaj zastanowić, czy wszystkie łańcuszki są dla was takie szkodliwe jak mówicie...

Teraz ja się wypowiem na temat tych łańcuszków, które tak nienawidzicie (typu ,,roześlij xx osobom, a spotka Cię jutro miłość").

Ogólnie też za nimi nie przepadam, wręcz już żygam nimi. W moim przypadku ja daję TYLKO RAZ ostrzeżenie, potem nie ma litości i blok. kilka osób się o tym przekonało i je odblokowałem, ale niektóre dalej się nienauczyły i robią swoje licząc na szczęście, że ten ,,tramwaj" ich nie przejedzie. Łańcuszka najczęściej nie czytam i wysyłam upomnienie. Niekiedy jest sprzeczka, ale to nie mój problem.
To samo tyczy się różnych życzeń na Nowy Rok itp. (prócz swoich imienin i urodzin). Ostrzegam a potem blok. Jednak ja nie zaliczam się do ,,klubu" (metafora taka
biggrin.gif
) Arcane (oby mu szczęście dopisywało) i zazwyczaj jest dostępny jeśli przebywam na gg. Jak ktoś ma do mnie sprawę, to niech pisze, ale łańcuszków i ja nie toleruję, i osobie wysyłającej takowe gówienka mogę nawet ładnie dogadać, lub zastosować się do punktu pierwszego, który napisałem powyżej.

Tyle.
cool.gif

Boba Fett

Transaction to End...

Jedi

Caporegime
VIP
QUOTE Damian12:18:2712:16:31jak dostaniesz emaila pt "Biblia Zakonnikow" obojetnie od kogo nie otwieraj go. Jest to 100% wirus, który kasuje caly dysk twardy . Podaj to dalej swoim znajowmym! PILNE
Uwaga! Informujemy ze NIE ZAMIERZAMY wprowadzac oplat za korzystanie z Gadu-Gadu, a informacje o koniecznosci wyslania SMSa na numer 79XX sa NIEPRAWDZIWE. Zespól Gadu-Gadu! wyslij to do 20 osób a pojawia sie sliczne emotikonki w twoim gg

Coś tego typu mnie poprostu denerwuje... nie lubie jak ktoś mnie męczy i widze wiadomośc odeślij to do 49872360126 osób w ciągu 10 minut a twoje marzenie się spełni.
sad.gif
co za schit... nigdy jeszcze nie przekazałem łańcuszka, i denerwuje mnie jak niektórzy szydzą z ludzkiej naiwności wykorzystując, zmyślone i tragiczne sytuacje.

W sumie można się pobawić takim łańcuszkiem z tymi życzeniami co mają sie spełnić, ale wysyłanie łańcucha typu pomóż mojej córce co raka to poprostu zywkłe chamstwo.

Pozdro

doctor

Wariat
Weteran
jesli chodzi o mnie to ja chorobliwie no po prostu ja to nie moge zdzierzyc zadnego lancuszka jak juz widze cos o milosci ze wyslij to do 7 osob a w ciagu 3 dni ukochana osoba ci pocaluje albo cos w tym stylu to mnie skreca!

nienawidze lancuszkow...

a bylem juz kompletnie oburzony jak dzien po smierci papieza na gg krazyly lancuszki typu [*][*][*] to swieczki do nieba wyslij ta wiadomosc do osob w swojej liscie kontaktow i spraw by JanPawel II mogl znalezc w ciemnosci droge do nieba :/

centralnie to bylo juz przegiecie

QUOTE Uwaga! Informujemy ze NIE ZAMIERZAMY wprowadzac oplat za korzystanie z Gadu-Gadu, a informacje o koniecznosci wyslania SMSa na numer 79XX sa NIEPRAWDZIWE. Zespól Gadu-Gadu! wyslij to do 20 osób a pojawia sie sliczne emotikonki w twoim gg

a slyszeliscie o takich co jak sie wysle do 10 osob to "zobaczysz super filmik nie pytaj jak to dziala po prostu dziala" tak tak... JASNEEEE

Maniak89

Member
Łańcuszki są okropne !!!
Coraz częściej spotykam sie też z sytuacją że takie rzeczy przychodzą na komórki. Nie rozumiem jak można wierzyć w to że jak sie wyśle kilka wiadomości to bedziemy szczęśliwi, bogaci i zdrowi przez całe życie? Ludzie trochę zdrowego rozsądku !!!

Avaneger

Member
Nie można dostać na gg niczego głupszego od łańcuszka . Rozwala mnie na sam widok , że nieznajomy przesyła wiadomość . U mnie w klasie jak koleś wysłał wszystkim lańcuszka , to potem został nieźle zbesztany . Osobiście takiego syfu nie robie . A to , że na końcu zwykle pisze np. prześlij te wiadomość przynajmniej 10 osobom z twojej listy kontaktów albo spokta cie kara . To poprostu kłamstwo napisane poto aby ktoś się wystraszył i wysłał innym .

mogget

forumowy obibok
VIP
odpowiem jeszcze raz na ten temat.
Ja osbiscie mam paru kupli ktorzy wysylaja ten kit i(o zgrozo)kuzyke ktora ma 17 lat-i bawi sie takim syfem
mad.gif

A ja teraz jeszcze jestem bezpieczny od lancuszkow bo mi gg sie spieprzylo
dry.gif

A poza tym nie musimy tak karac innych(przyklad-arcane) w koncu Jezus tez przebaczal.A poza tym kazdy popelnia bledy-nikt nie jest doskonaly.
W koncu wierzycie w boga prawda?

darth_bq

New Member
Niedawno dostałem takie coś od koleżanki:

uwaga wirus, wazne > W najbliższych dniach musicie uważać i nie otwierać żadnychwiadomości o nazwie "invitation", niezależnie od tego kto ją wysłał.Jest to wirus, który "otwiera" znicz olimpijski, który pali dysk twardy. > Tego wirusa otrzymacie od osoby, która znajduje się na liściekontaktów, dlatego musicie rozpowszechnić tego maila, bo lepiej otrzymaćgo 25 razy niż otrzymać i otworzyć wirusa. > Jeśli otrzymacie wiadomość zatytułowaną "invitation" nie otwierajciejej i od razu wyłączcie komputer. > Jest to najgorszy wirus, o jakim informowało CNN, zaklasyfikowanyprzez Microsoft jako najbardziej niszczycielski z wszystkich, którekiedykolwiek pojawiły się. > Ten wirus został odkryty wczoraj po południu w MCafee i nie majeszcze dla niego rozwiązania. >> Ten wirus po prostu niszczy "Sektor Zero" na dysku twardym, gdzieukryte są podstawowe informacje. > Prześlij tego maila do znajomych, skopiuj i wyślij do przyjaciół iosób z listy kontaktów i pamiętaj, jeśli to zrobisz, skorzystamy na tymwszyscy. >
Czy jest ktos, kto uwierzyłby w takie bzdury?

Co do nieszkodliwych łańcuszków nie widze nic złego, moą być np śmieszne i dostanie takiego łańcuszka nikomu nic nie wadzi. inne natomiast mogą przekazywać treści pomagające innym (raczej niezbyt często się takie spotyka) np:
po jakimś katakliżmie na wielką skalę mogą zachęcać do pomocy charytatywnej nie same przez siebie ale np 'wpłać na fundacje TVN albo wielką orkiestre świątecznej pomocy, albo dostałem ''pomudl się za papieża'' (po śmierci J.Pawła II)

Do góry Bottom