Z tego co wiem to wpływa, podobnie jak w otwieraniu zamków, a zresztą bez odpowiednio dużego zspułczynnika zręczności nie będziesz mógł zakładać lepszych kusz
A mi wydaje się że zręczność wpływa na obrażenia kuszy tak jak siła wpływa na obrażenia od mieczy , oczywiście mogę się mylić , ale jeżeli zreczność nie wpływa na obrażenia kuszy to kusze w NK są trochę słabe.
Jestem tego samego zdania co mój poprzednik. Też wydaje mi się że zręczność wpływa na celność z Kuszy i Łuków. Przykładem może być fakt że obecnie mam zwykły Łuk. Potrzeba do niego bodajże 25 zręczności aby móc go nosić. Jestem na poziomie Strzelca. Obecnie mam 40 zręczności i coraz celniej strzelam z łuku. Tak mi się wydaje. Bo napewno nie mam aż takiego szczęścia żeby co drugi strzał a nawet za pierwszym strzałem trafić cel. Im więcej zręczności tym mniej wytrychów tracimy. Mówi nam o tym Thorben albo Ramirez niepamiętam dokładnie Zręcznośc służy też oczywiście jak wszysy więdzą do kradzieży kieszonkowej. Im więcej zręczności tym łatwiej kogoś ołupić. pozdro All
Zręczność raczej wpływa na trafienie, bo gram najemnikiem, mam dużo siły, mogę nosić koozacką kuszę i co z tego jak nikogo trafiźć nie mogę bo mom 15 zręczności.
Zręczność w Nocy Kruka nie wpływa i nie wpływała na celność walki kuszą
Jeśli chcesz celnie strzelać z kuszy to ucz się umiejętności KUSZE(siła to tylko dla noszenia lepszych kusz).Zręczność natomiast wpływa na strzelanie z łuku i walkę brońmi wymagającymi zręczność.
dzięki za rady, temat zrobiłem bo chciałem się upewnić, skoro kusza wymaga siły a nie zręczności to czy warto punkty marnować, w tym momencie mam 4 lvl (z 45 min gry
) i base dex, no 1 mixturka, póki co niezamierzam w niego ładować
zrecznosc wplywa takze na szybkosc zadawanych ciosow (bronia 1h i 2h tez) i umiejetnosc szybszego generowania kombosow, ale co do kombosow to bardizej widoczne to jest przy zwiekszaniu umiejetnosci walki
zrecznosc wplywa na:
-umiejetnosci zlodziejskie
-mozliwosc noszenia niektorych broni i wszystkich lokow
-akrobatyka od 90 zrecznosci
-zrecznosc jest dodawana do obrazen przy kuszach i lukach (wieksza zrecznosc = wieksze obrazenia)
na celnosc i zasieg wplywa wytrenowanie w danej broni. wiekszy % w lukach/kuszach = pocisk dalej leci i wieksza szansa na trafienie
zrecznosc NIE wplywa na szybkosc zadawanych ciosow. na szybkosc wplywa wytrenowanie w danej broni, jednak sa to ustalone granice (osoba z 32% w jedno- tak samo macha jak osoba z 59% w jedno-). wiem ze w broniach jednorzecznych juz od 30% mozna szybciej machac na boki
Mnie się wydaje że wtedy to im większa zręczność to większe obrażenia ale nie jestem pewien. A co do tych kuszy to chyba zręczność wpływa na obrażenia a umiejętność kusze na celność.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.