Zróbmy Se Moda!

Vendetta

Deathproof
VIP
Nie ma sensu bo nie ma teamu. Sam nie zrobię wszystkiego bo tyle nie potrafię.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ven, powiedz jak to zrobiłeś, tego kolesia. Ale nie odsyłaj mnie do tutków na TM tylko napisz, wiem że potrzebny jest
ncp maker, i jak on mi już wygeneruje ten skrypt to gdzie ja mam go dać? Poprostu co gdzie i co odpalić żeby było ich widać.
Tak na chłopski rozum :).

czopek94

New Member
Moda w sumie mozna by zrobic ale do tego potrzebna jest odpowiednia gurpa ludzi znajacych jezyk C++ i najlepiej moznaby zrobic moda ulepszajacego grafike w g1 i g2, bo raczej mod z nowa fabula jest zbedny poniewaz w w g1 i g2 fabula bije nawet g3 i odrazu kilka bugow ulepszyc lub znalezc kogos pro i edytowac engine (silnik) gry i nawet style walki poprawic i caly interface no i troche teksturek - taki mod w styli enableseries do gta san andreas + kilka ulepszen. Kilka nowych npc, questow powiekszona mapa i poprawiony spawn stworkow z kilkoma nowymi okazami. moze kilka nowych gildii, nowe okna dialogowe i zmienny poziom trudnosci dla graczy poczatkujacych i profesjonalnych... treba nat dtm pomyslec, ja na razie ucze sie jezyka C++ ale wiem troche co i jak i troche photoshopa znam to od robienia teksturem moge byc. Co sadzicie na ten temat??

Silden

RPG'owiec
VIP
Człowieku! Na co Ci C++? To MOD nie GRA. Mod ma na celu rozpowszechnienie G.Up przez dodanie forumowej fabuły. Jeśli prace ruszą to może będą 2-3 nowe bronie i jakiś pancerz.. Nikt nie ma zamiaru poprawiać błędów gry, dodawać nowego interface'u ani stylów walki! Poza tym wiemy, że fabuły G1 i G2 biją na głowę tą z G3. ;]

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Moda w sumie mozna by zrobic ale do tego potrzebna jest odpowiednia gurpa ludzi znajacych jezyk C++ i najlepiej moznaby zrobic moda ulepszajacego grafike w g1 i g2, bo raczej mod z nowa fabula jest zbedny poniewaz w w g1 i g2 fabula bije nawet g3 i odrazu kilka bugow ulepszyc lub znalezc kogos pro i edytowac engine (silnik) gry i nawet style walki poprawic i caly interface no i troche teksturek - taki mod w styli enableseries do gta san andreas + kilka ulepszen. Kilka nowych npc, questow powiekszona mapa i poprawiony spawn stworkow z kilkoma nowymi okazami. moze kilka nowych gildii, nowe okna dialogowe i zmienny poziom trudnosci dla graczy poczatkujacych i profesjonalnych... treba nat dtm pomyslec, ja na razie ucze sie jezyka C++ ale wiem troche co i jak i troche photoshopa znam to od robienia teksturem moge byc. Co sadzicie na ten temat??

Doje***eś.

Jak się nie znasz, to lepiej nic nie mów. Gdyby do robienia modyfikacji potrzebny był cały sztab programistów po informatyce to nadal bawilibyśmy się teksturkami. Leiej wpisz sobie w google "mody do gothica" albo zerknij na themodders.org . Bo to co teraz ty przedstawiłeś, to amatorszczyzna. Kilka nowych tekstur, potworów i obrazków. Brawo, ludzie w pojedynkę całe mody robią z nową fabułą, lokacjami itp. a ty tu wyskakujesz z czymś takim xD

Mam nadzieję, że cię nie uraziłem moją paplaniną ;)

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
A czy popatrzył ktokolwiek na datę ostatniego posta który traktował o stworzeniu moda przed postem Cor_Kaloma?
Zapewne nie.17 sierpnia 2009 A.D. co oznacza że temat jest martwy od dawna i nikt już raczej nie myśli tutaj o modach ;)
Najlepszym dowodem na to jest:
Skończyło się
Które napisał Boom;]

Swoją drogą szkoda że pomysł upadł...zagrałbym w naszego(no dobra,waszego^^) moda z chęcią;p

Cedric

GołoWąs
Wiesz co ?
Ja zajmuję się moddingiem od jakiegoś czasu .
Wiem że to temat z 2009 roku ale można by pomysł odrodzić,
Mógłbym nawet sam go zrobić ,tylko więcej czasu by to zajęło :lolface:
Więc jak ktoś byłby chętny to pisać ,bo nie wiem czy chcecie

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Dubbing? Lol. Do dubbingu ja też mogę iść. Jeszcze te 2 lata temu bym coś zrobił, bo umiałem całkiem sporo, ale nie dotykałem skryptów ni GMDK już kawał czasu, więc w tym aspekcie nic a nic się nie przydam i mogę co najwyżej podłożyć głos.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Dokładnie tak ja Wer. Głos mogę podłożyć, ale nic więcej, bo już mi powypadało z głowy.

Znając życie i zapał "forumowiczów" to pewnie i tak nic z tego nie będzie.

Cedric

GołoWąs
Będzie,będzie .
Na razie muszę napisać dialogi w GMDK do opowiadania mojego i Vasa o sekcie (robimy film)
Ale potem zabieram się do roboty .
Każdy szanujący się user (włącznie ze mną of course ;p) znajdzie sie w modzie :cool:
Btw Chcecie w G1 czy G2?

Dubbing powinien być ,fajnie było by samego siebie usłyszec w modzie ,no nie? :trollface:
Ale nie wiem kto jeszcze chce wziąć udział oprócz was .
Poczekam ,bo gdy ukończę moda na 99% to nie będę dodawał np 2 userów którzy się zgłosili w ostatniej chwili

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Do dubbingu to i ja mogę się zgłosić. Może być zabawnie :D. Także amigo, możesz uznać, że masz następnego chętnego ;).

p.s. niezłe nagromadzenie różnych odmian możebności się zrobiło :lolface:.

Cedric

GołoWąs
Ponawiam pytanie : Gdzie ma być umieszczony : W Gothic 1 czy w Gothic 2
W końcu to ważne :lolface:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ja jestem za G2, ale jak większość opowie się za G1, to też spoko.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
w G2, grafika przemawia. Nawet się nie pytaj, bo w graniu to raczej mała różnica. To ty robisz moda, więc ty decydujesz do jakiej gry go zrobisz.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
W moim mniemaniu lepiej jest robić w G2. Więcej bonusowych, ułatwiających pracę narzędzi no i większe możliwości moddingu. I G2 mam zainstalowane na dysku a G1 nie :trollface:

Do góry Bottom