Zmiany w gothicu

Status
Zamknięty.
Ludzie. Piszczie tutaj jakie zmiany byście w gothicu wprowadzili.

Ja np. bym wprowadził system z The Elder Scrolls : Morrowind , czyli naukę umiejętności przez ich częste wykorzystywanie. Oczywiście punkty nauki były by tylko specjalnym przywilejem za wykonanie zadań. Uczyły by wtedy u nauczycieli za pieniądze po dziesięć punktów jeden.

Snake

Member
J abym proponował aby nauczanie było realistyczne czyli: idziesz do kogoś, dajesz mu kase, męczysz sie i umisz. W GOTHICU jest beznadziejny system PN np.zabijasz mieczem scierwojady,dostajesz PN i uczysz sie otwierania zamków.Czy to ma sens, czy to jest zwykłe uproszczenie?

A

Anonymous

Guest
Ten temat już był chyba z 1000 razy na tym forum. :evil:
Wymyślcie coś bardziej orginalnego
tongue.gif

Saturas

Member
temat już by ja pamiętam kiedyś pisałem na taki temat prędzej czy pózniej zamkną go

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Powinno byc wieccej umiejetnosci, tak jak w Morrowindzie.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
osobiście nie przepadam za Morrowindem ze względu na dużą planszę,która ma swoje wady i zalety i brakiem głosów bohaterów to jednak muszę się zgodzić, że ta opcja przydałaby się w nowej części Gothica.

A

Anonymous

Guest
więcej możliwości rozwoju postaci, bo jak to porównać do NWN lub do Morka to szkoda gadać

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Nie no, może system nauki nie jest zbyt realistyczny, ale sie sprawdza i jest dobry.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
ja bym wprowadził tarcze i system walki 2 broniami
(jako dodatkowa umiejętność)
i wrócił bym z g1 akrobatyke
oraz wprowadził krąg magów wody (on jest ale tylko w g2nk) i profesie nakromanta (czarny mag)
oraz podział na czary
np.
magia ognia
ognista strzała
kula ognia

magia wody
lodowa strzałą
lodowa kula

magia nekromantycka
strzała smierci
kula śmierci

itd !!!!

oraz że bochatyer musi sie nauczyć np. magia ognia , magia wody , czarna magia
za 5 PN
ale zostawił bym tak że jak już sie nauczysz magi ognia i wody
to jak sie uczysz następnego kręgu to sie uczysz i z kręgu wody i ognia za 5 pn

A

Anonymous

Guest
Ja bym wprowadzil jakies nowe postacie miecz ktory bedzie mial 180 demaga i zbroje ultra Magiczna moze wiecej pol a mniej bsti

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
ja bym może jeszcze wprowadził że masz więcej zadań co musisz z kimś ość i je wykonywać i obaj dostajecie Exp

i żeby na dworze isdorath było dużo trudniej i żeby z tobą łazili Angar i gorn i diego noi może Milten i lester noi może jescze Biff

ale podkreślam było b y Dużo trudniej
jakieś 3 razy
ale oni by z tobą łazili aż do tej komnaty co masz te przeyciski później by było troche łątwiej i by jeż poszli

a np. Lee i Lares by stali przy wyjściu na ląd i pilnowali żeby żaden ork im statuku nie zapieprzył :]
smile.gif
smile.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif
a giron troche za nimi

aha i na początku aż do uwolnie nia pedra (lub zapicia) byś chodził z Angaraem i z Diegiem i z Gornem później by sie dołączył milten i lester i Biff (może)

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
QUOTE Żeby bezimienny miał imię
smile.gif

No i co by wtedy było? Jeden nie chcialby zeby Bezimienny nazywal sie np. Zdzicho
smile.gif
smile.gif

A poza tym Bezimienny fajnie brzmi.

Bruce

Member
Ale to jest trochę denerwujące, jak Bezimienny przedstawia się i jak powie "Jestem" albo "Nazywam się" to ktoś mu przerywa
smile.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom