Zawieszanie Sie Gry

Status
Zamknięty.

TheV

New Member
Otoz problem jak w temacie. Szukalem na forum odpowiedzi ale nie widzialem zeby ktos mial podobny problem. Otoz gram sobie spokojnie i nagle bum, dzwiek zaczyna trzeszczec a gierka wisi [nawet kursorem nie mozna ruszyc, nic nie dziala procz twardego resetu]. Zauwazylem ze zawsze zdarza mi sie przy tej farmie kolo Reddock co trzeba bylo uwolnic kowala, nie da rady abym przeszedl obok bez zawieszki :/ W innych miejscach tez sie zdarzalo zawiesic.

Komp:
Athlon 64 2800+
1Gb ram
GF 7600GT

Gierka ogolnie smiga na srednich detalach, tylko te zawieszanie.. Zna ktos przyczyne? Mam patcha 1.12 i tego nieoficjalnego 1.4.

Kacperex

KacŚpioszek
Być może jest wina tego patcha 1.4
Spróbuj przeinstalować grę i nie instalować tej poprawki, powinno pomóc.
Jeśli nadal tak będzie to nie instaluj także patcha 1.12.
Wina może być również save - jeśli zawiesza się ciągle w tym samym miejscu.

TheV

New Member
Z tym ze ja zainstalowalem te oba patche wlasnie po to zeby sie gra nie wieszala. I nic to nie dalo.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
CYTAT
Dobra przejdzmy do konkretow
- po 1 zrobilem formata calego dysku (nie instalowalem zadnych zbednych programow ani gier)
- po 2 zainstalowalem program CachemanXP, ktory jest wrecz przecudowny Dzieki niemu posiadam 680-690mb wolnej pamieci fizycznej majac maxymalnie 768
- po trzecie dokonalem drobnych zmian w biosie ale to raczej malo istotne P.S.Dla unikniecia wystepowania bledu "Where is guru" radze zmniejszyc maxymalnie szybkosc pamieci( ja mam ustawione 266 przy maxymalnym 400) Pomaga w 100%
- po czwarte ustawilem bariere wykozystynia pamieci fizycznej z 80% na 90% co tez znacznie polepszylo jakosc gry. Aby tego dokonac wpisujemy w oknie uruchom "regedit" (otoworzy sie ramka) dalej postepujemy wedlug schematu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management a nastepnie dokonujemy edycji pliku "NonPagedPoolSize" w nastepujacy sposob ilosc ramu jaka posiadamy mnozymy x 90% a wynik dodatkowo x 1024. Liczbe ktora powstanie wprowadzamy w puste miejsce oraz zaznaczamy system dziesietny.
- po piate radze dokonac edycji ilosci pamieci wirtualnej.(jak tego dokonac chyba nie musze opisywac ) Powinna byc 2,5 raza wieksza niz ilosc posiadanego ramu i najlepiej ustawic ja na partycji 1 lub ostatniej gdyz to na nich dysk ma najwieksza szybkosc.
- no i na koniec nalezy dokonac drobnej modyfikacji a tak naprawde podmiany kilku plikow w katalogu G3 Mozna je pobrac z tego linkahttp://rapidshare.com/files/2569454/Gothic_3.rar.html (dolaczona instrukcja )
To co wam jeszcze tylko pozostanie to dokonac zmian w opcjach graficznych gry na takie jakie wam beda najbardziej odpowiadaly A no i zmiany ktorych dokonywalem byly wprowadzane na orginalnej polskiej wrscji Gothica.

Plus program Game XP
plus zmieniony plik ini
plus najnowsze stery do karty graf, płyty głównej
+szczęście pozwolą coś zmienić w płynności gry

zrób z tego co się da powiinno pomóc

TheV

New Member
Dzieki, dzis wieczorem sprobuje.

Sprobowalem. Nic to nie dalo, na farmie sie co prawda nie zawiesila ale troche dalej juz tak. Daje sobie spokoj;] Dzieki mimo wszystko.

Xardas34280152

New Member
A ja mam trochę podobny problem ponieważ gdy gram już pare dobrych (niecale 5 min) gra sie zawiesza oraz gaśnie muzyka nie jest to chłodzenie ponieważ kupiłem nowe za które dalem 60 zeta revoltec i jest git ale dalej sie zawiesza. Wcześniej nie miałem takiego problemu.
mój komp:
AMD semprom 2600+ 1.84 GHz
1.5 Gb ram
Grafika radeon 9600 PRO 128 ram i bitów

szczurek

Menda serowa
Weteran
Rozumiem że gre można wyłączyc przez ctrl + alt + delete ?? Czy może trzeba kompa resetowac ??

szczurek

Menda serowa
Weteran
Jeśli dzieje śie tak tylko w gothic może to być wina wadliwej instalki, albo źle zainstalowanej gry, ale głowy nie dam.

detoks

Member
miałem kiedyś podobny problem,że zawieszało mi się w okolicach Vengardu i przy wyjściu z Silden.Miałem wtedy 128 mb w karcie graficznej i ktoś mi doradził żebym dokupił kolejne 128 mb albo wogóle wymienił karte.Zrobiłem tak,mam teraz geforce'a 8600 256 pamięci i nie mam tego problemu. ;)

Xardas34280152

New Member
możliwe ale powtarzam to zrobiło się po jakimś pół roku. Ale dzisiaj gdy się zwiesił pomacałem cooler od procka był trochę zgrzany. Ale co mogło mu się stać wcześniej tak nie było. PILNIE PROSZĘ O POMOC. Z góry dzięki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom