Zamykanie Tematów

Status
Zamknięty.

eifersucht

Member
Zastanawia mnie dlaczego tak szybko zamykacie tematy na forum. Już dwa razy zdarzyło się, że chciałam się wpisać w założone przez siebie tematy, a tu co? Temat zamknięty. Żeby jeszcze ten kto to zrobił się wpisał, że zamyka temat z takiego, a nie innego powodu, ale nie. Widać, że nie macie tu jasnych zasad co do takiego postępowania. Mnóstwo starszych tematów zalega sobie niezamkniętych, a te kilkudniowe są zamykane.

O co tu chodzi? Rozumiem, że chcecie na forum utrzymać porządek, ale takim postepowaniem osiągacie przeciwny skutek. Pewne pytania można by podpiąć pod odpowiednie tematy, ale cały czas trzeba zakładać nowe wątki. Albo na przykład jest sporo wątków w forach 'O grze' założynych już jakiś czas temu w które chciałam się wpisać, ale oczywiście się nie da, bo pozamykane.

Może mi ktoś to wyjaśnić?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Zastanawia mnie dlaczego tak szybko zamykacie tematy na forum. Już dwa razy zdarzyło się, że chciałam się wpisać w założone przez siebie tematy, a tu co? Temat zamknięty. Żeby jeszcze ten kto to zrobił się wpisał, że zamyka temat z takiego, a nie innego powodu, ale nie. Widać, że nie macie tu jasnych zasad co do takiego postępowania. Mnóstwo starszych tematów zalega sobie niezamkniętych, a te kilkudniowe są zamykane.

Zamykamy, jeżeli autor napisze, że "ok, problem rozwiązany", jeśli temat dotyczy jakiegoś problemu. Robimy to po to, by co niektórzy, nie robili offtopu pisząc dalsze wskazówki, negując poprzednie wypowiedzi, etc. Teraz może tego nie widać z powodu małej ilości nowych userów, wywołanej brakiem nas w google, ale gdy to się zmieni, to takie coś na pewno powróci. I uwierz mi, mniejszy bałagan będzie, gdy za kilka dni założysz nowy temat, niż stary zostanie otwarty.

CYTAT
Pewne pytania można by podpiąć pod odpowiednie tematy, ale cały czas trzeba zakładać nowe wątki.

Istnieje magiczny przycisk "Szukaj", w górnej części głównej strony forum, którego większość olewa. A dzięki niemu da się znaleźć odpowiedź na przynajmniej połowę pytań.

CYTAT
Albo na przykład jest sporo wątków w forach 'O grze' założynych już jakiś czas temu w które chciałam się wpisać, ale oczywiście się nie da, bo pozamykane.

No cóż, tematów dyskusyjnych zamykać się raczej nie powinno, bo zawsze ktoś może zechce wyrazić swoje zdanie. Tu się z tobą zgodzę.

EDIT: No patrz na przykład tu - http://gothic.org.pl/forum/index.php?showt...mp;#entry212432 - kilka osób napisała praktycznie to samo. Temat trzeba było zamknąć bo spam szybko się rozprzestrzenia.

daria

Szejn
Weteran
Na pewno nikt nie zamyka tematów niesłusznie...
Jeżeli ktoś ma problem z grą i zakłada temat, a jego problem zostanie rozwiązany, to po co go dalej trzymać? Potem spam jest jak nie wiadomo co. Potem nagle ktoś po kilku miesiącach pisze w temacie, nie patrząc nawet kiedy temat został założony...
Widocznie tematy pozamykane są już wyczerpane i niepotrzebne...
No, a to teraz powiedz nam w jakim temacie chcesz napisać, a jest on niesłusznie zamknięty...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom