Dzisiaj odwiedza nasz kraj prezydent Rosji Dmitrij Miedwiediew. W planie wizyty jest między innymi rozmowa o bezpieczeństwie energetycznym. Polska chciałaby się bardziej uzależnić, ale Rosja jak widzę patrzy na to wszystko z przymrużeniem oka. Że wspomniał o paru rosyjskich firmach, które mogą wejść na polską giełdę - i mamy się cieszyć? Czy sądzicie, że kiedyś się uniezależnimy od Rosji ? Teraz możemy ładnie prosić tylko, bo moim zdaniem premier Kaczyński zwalił wszystko chcąc z każdym wszczynać wojenkę na szabelkę. Nie mówię, że mamy lizać im tylko ale c'mon. Jeden człowiek zepsuł dobre stosunki z Rosją. Jeszcze Miedwiediew otwarcie mówi, że rosyjskie spółki gazowe interesuje przejęcie polskich spółek energetycznych np Lotosu., co w przypadku przejęcia - jeszcze bardziej by nas uzależniło.
Tyle dobrego, że wciąż obawiają się, że możemy im stanąć ością w gardle. Mam nadzieję, że rząd wybierze elektrownię na Litwie, niż tą budowaną w obwodzie Kaliningradzkim. Ciekawi mnie wasze zdanie i opinie zwykłym użytkowników oglądających i czytających newsy w necie, gdzie można poznać opinię szerszego grona ludzi.
Tyle dobrego, że wciąż obawiają się, że możemy im stanąć ością w gardle. Mam nadzieję, że rząd wybierze elektrownię na Litwie, niż tą budowaną w obwodzie Kaliningradzkim. Ciekawi mnie wasze zdanie i opinie zwykłym użytkowników oglądających i czytających newsy w necie, gdzie można poznać opinię szerszego grona ludzi.