Za Mało Na Gothic3 ?!?

Status
Zamknięty.

DjSi

New Member
Witam.
Posiadam dość przyzwoity sprzęt na którym taka aplikacja jak Gothic3 powinna brykać jak konik polny po trawce, a jednak tak nie jest, co gorsza coraz częściej podczas gry komp mi się resetuje a gram na LOW w rozdzielczości 1024/768 85Hz , przy 800/600 jest tak samo.
Pomóżcie , może ma ktoś dla mnie jaką radę jak to zrobić a żeby było dobrze bo tracę cierpliwość jak mam co chwilkę powtarzać te same misje bo save`ów to już nie wiem ile mi zjechało przez to że się zresetował podczas savowania.

Dla jasności podaję parametry mojego kompa:

Intel Pentium D 3,4 GHz
2x1024 DDR2
GF 7300 GS 512
Sprzęt 6 miesięczny i wykłada mi się tylko przy Gothic`u z patchem 1,12

Smorbi

Member
Mam nadzieję, że pomogę.

Otóż miałem podobną sytuację, tyle że z Oblivionem. Sprzęt jest niezły, pytanie tylko czy podkręcany? Brak stabilności może być skutkiem zbyt wyśrubowanego przekręcenia. Bawiłeś się taktowaniem procka, ramu i grafy? Przyznaj się :p

Jeśli tak, to musisz go testować jakimś benchmarkiem aż znajdziesz miejsce, w którym komp traci stabilność.

Poza tym, może być wiele powodów, problem nie jest łatwy a tym bardziej do końca jasny :(

DjSi

New Member
Komp nie był podkręcany. Tak jak go dostałem to jedyne co w nim zmieniałem i modyfikowałem to system.
Przed sekundą pograłem sobie chwilkę w G3 po zainstalowaniu tak polecanego CachmanXP aby sprawdzić czy pomoże i skonczyło się na szybkim nie planowanym restarcie kompa. :angry:

DjSi

New Member
Zainstalowałem jeszcze Game XP i od tego czasu przestał się resetować ale nadal gierka chodzi niestabilnie, potrafi od tak sobie się zawiesić, a niekiedy jest nawet wymagany "twardy reset".
Może wie ktoś o jakiejś łatce do G3?!?
Oczywiście poza Patchem 1.12 bo jest zainstalowany.
Słyszałem coś o modyfikacji pliku *.ini, wie ktoś o który *.ini chodzi i jak to zmodyfikować??!!??

dankan

Member
modyfikacja ge3.ini nie pomoże ci w stabilności gry, zmienia tylko płynność gry, spróbuj przeinstalować windows, jeśli to nie pomoże problem tkwi może w złym patchu, ja na przykład do wersji polskiej ( sklepowa ma wbudowany patch 1.08), ja np. chcialem zainstalować patch 1.09, i gra nie chciala mi ruszyć. Być może patch którego uzywasz przeznaczony do wersji amerykańskiej , a nie europejskiej. Ale jak na mój gust przez zabawe systemem uszkodziłes rejestr , albo zmieniłeś jego konfig, dlatego masz problemy, w takiej sytuacji pomoże tylko format :rolleyes:

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
najlepiej grać na patchu 1.08. Najstabilniejszy i wygodny. Ściągnij sobie. To jest na pewno wina gry a nie twojego kompa. Dlatego zwalam winę na patcha. Ale czy to on to tylko tm możesz sprawdzić.

"Dostępny jest patch do Gothic w wersji 1.08, który poprawia stabilność gry. Patcha nie trzeba instalować w polskiej wersji gry, w której jest preinstalowany." źródło: http://www.gothic.netgrupa.pl/

Pozdrawiam

DjSi

New Member
Dzięki!
System mam od 2 dni i zrobiłem reinstalke specjalnie za względu na G3.
Chętnie bym pobawił się patchem 1.08 tylko że wtedy muszę grać od nowa :( bo nie zobaczy mi savów z patcha 1.12.
Spróbuję jeszcze zainstalować najnowsze stery jakie tylko znajdę i wtedy wam opiszę czy pomogło, a jeżeli nic z tego nie wyjdzie to wypróbuję patcha 1.08. Innego wyjścia nie mam.
Dzięki za pomoc.

Pozdro!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom