Wymiana

Status
Zamknięty.

Potak

Member
Mam pytanko :p Opłaca mi się wymienić części na te które podam ??

Proc:

Athlon Sempron 2.8 na >>>---> Intel Celeron Northwood 2.6GHz socket 478 (cena za Celerona 100 zł)

Płyta Główna:

Epox 8rda3i na >>>---> Chaintech CT-9VJL3 (cena jesli wezmę płytę z procem to 150 zł)

Wiem, że mój Athlon ma wejście AMD a tamto jest INTEL więc inne, czyli ten proc z celerona nie będzie pasił do mojego Epoxa i teraz powiedzcie mi czy opłaca mi się to tak wymienić ?? Pozdrawiam

Wysoki93

Active Member
Moim zdaniem nie opłaca się Tobie wymieniać procka na taki jaki wymieniłeś ;)
Lepiej dołóż trochę gotówki i kup jakiś cztero-rdzeniowy,
ale wtedy płyta główna musi być dopasowana z wejściami.
(w sklepie komputerowym dopasują idealnie płytkę do procka)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Eee ja bym Athlona na Twoim miejscu nie wymieniał. Chyba ze wymieniasz to w jakimś ważnym celu.

Potak

Member
Ogólnie się zastanawiam, bo mam taką okazję i kosztuje ona 150 zł i jesli jest to lepsze od tego co mam to czemu nie ?? Tylko właśnie nie wiem czy jest to opłacalne, czy te części które mogę nabyć są znacząco lepsze od tych moich czy porównywalne i nic takiego nie wniosą ?? O to mi się rozchodzi, bo tak od siebie żeby sobie wymienić to raczej nie byłoby normalnie :) A nowy komp i posty typu to lepiej dołóż i kup nowego kompa nie wchodzi w rachubę panowie i panie :p

Wysoki93

Active Member
No to skoro chodzi o to, czy te nowe części będą lepsze od poprzednich w dużym stopniu to odpowiem, że nie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie ma sensu ta wymiana skoro dołożysz parę groszy i już masz 2 rdzeniówkę
nie ma najmniejszego sensu wymiana za 150 zł....i tak niewielka będzie różnica wydajności

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom