Wymagania Gothic 4

Status
Zamknięty.

gomezzzek

New Member
Oczywiście nie są to oficjalne wymagania gry...
Twórcy zapowiedzieli że Gothic 4 będzie w pełni wykorzystywał dx. 10 (wymagany Windows Vista) więc już mamy jasną sprawe związaną z wymaganiami. Jeśli gra zostanie również wydana na Windows XP co jest bardzo prawdopodobne to praktycznie każdy w nią powinien zagrać bez większych kłopotów(mówie tutaj o dx. 9.0c). Dobrze tyle gadania, a teraz wymagania minimalne gry:

Procesor: Intel Pentium 4 3,4 Ghz lub AMD Athlon 3500+
Pamięć RAM: 1,5GB (dla XP), 2GB (dla Visty)
Karta Graficzna: Geforce 7800 GT
System: Windows XP lub Vista

Jestem pewny na 90% że wymagania minimalne nie będą większe od tych podanych powyżej! Wymagania minimalne nie są zbyt duże, a gra powinna ruszyć płynnie na minimalnych ustawieniach.

Jeśli chodzi o wymagania zalecane to nie ma wątpliwości że do płynnej gry z najwyższymi detalami będzie potrzebny niżej wymieniony sprzęt:

Procesor: Core 2 Duo 3.00 Ghz lub AMD Athlon X2 6000+
Pamięć RAM: 3GB (dla XP) 4GB (dla Visty)
Karta Graficzna: Geforce GTX 260 (karty Gf 8800 i serii 9XXX powinny spokojnie wystarczyć na grę w średnich detalach)
System: Windows Vista

Wymagania są o wiele większe od zalecanych z Gothic 3(nie licząc grafiki która powala!), a to dlatego, że gra zostanie wydana pod koniec roku 2009 więc trudno tutaj sie spodziewać gry o podobnych wymaganiach jak gothic 3.

Uwaga! Trzeba pamiętać o tym że świat będzie mniejszy coś pomiędzy gothic 3, a gothic 2 więc procesor i pamięc RAM nie będą już grały tutaj takiej ważnej roli.
Czekam na wasze opinie!

robail

New Member
moim zdaniem zawyzone. podobne do tych co ma crysis a na pewno takiej grafik nie bedzie mial. mysle ze bardziej pod wymagania far cry 2

Karpielek

VIP
VIP
Ja tam sądze że będą nieco większe. Pomyślmy. Do premiery jeszcze daleko a w tym czasie jeszcze wszystko wywrócą do góry nogami. :p

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Wymagania nie są za duże, ale ten ram to chyba przesada, 4GB. Nie znam gry która tyle potrzebuje.
Ale to będzie za rok to nie ma się co dziwić, ja na moim złomku mam 768MB i jest spoko G2....

umbras

New Member
hmm... trzeba sie uzbrajac w sprzet juz :p musze dokujpic kilka rzeczy ale te wymagania troche takie no nie super zadowalajace ale sei zobaczy:) przeciez gra ktora na low bedzie miala grafe GI to skarb (przynajmnije wspomnienia wroca z GI :p )

eifersucht

Member
Hehe...jeśli takie będą wymagania to na moim pójdzie spokojnie :) Najwyżej dołożę drugą kartę graficzną i ze 2 GB ramu :)

Droner

Member
Ufff... jak dobrze, że wymienialem sprzęt, ale trzeba ostro ramu dolożyć. Uwieżcie mi. :lol: Wymagania nawet nie za wysokie jak na takie "cacucho" ale przez ten cały rok, jak powiedział Karpielek wszystko mozę się wywrócić do gory nogami, i tu racja, sporo sie może zmienić przez ten czas, popatrzcie jak technologia ( i moim zdaniem ceny :lol: ) poszły na przód przez te kilka lat. Wydaje sie, że tak dawno juz wyszedł Gothic II a to przecież tylko 6 lat :rolleyes:

kilek13

Member
Ja gdzies czytalem ze G4 ma miec lepsza grafe od crysisa ;) A co do tego 4gb, mysle ze naprawde tak bedzie :p

Dzyl

El Principe
Wymagania powalające.Ten RAM mnie rozbroił...Trochę przesadzili...Ale cóż, wszystko ma swoją cenę :p U mnie na 100 % G4 nie pójdzie bo te wymagania przerastają możliwości mojego kompa.Ale wszystko może się jeszcze zmienić.Choć i tak wątpie że wymagania będe mniejsze...

bimber12345

Member
ja dokupie RAMu trochę tak ok + 2 Gb Czyli będe miał 6 :) Oraz doczepie drugiego geforca 9800GT + i będzie może na dużych :)

cesc

Member
CYTAT
ja dokupie RAMu trochę tak ok + 2 Gb Czyli będe miał 6 smile.gif Oraz doczepie drugiego geforca 9800GT + i będzie może na dużych smile.gif

Nie będzie lepiej chodziło, bo to jest błąd w kodzie gry. Nawet jak będziesz miał 20 gb ram to nic to zmieni.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Z tego co widzę to na minimalnych by mi poszło, ale sądzę że wymagania jednak będą sporo wyższe. Jeśeli Arcania wyjdzie mniej więcej za rok to wymagania będą dużo wyższe iż tu podane. Aczkolwiek gdyby się jednak sprawdziły to lepiej dla mnie :p

Mag Ognia III

New Member
Wątpię czy takie będą wymogi, biorąc pod uwagę jakiego użyją silnika graficznego, sądzę że będą większe, dlatego niezwłocznie was namawiam na kupno xBoxa 360 ja mam i nie żałuję , bo gry mi się nie tną a po za tym to wszyscy informatycy śmieją się z "PC-towców " że co rok muszą zmieniać kompa by grać w gry na czasie. Pozdro

kilek13

Member
Ogladalem calkiem niedawno filmik na youtube. Koles mial Gothica 4 wersje Alfa( nie wiem co to znaczy, ale tak tam pisalo :p )
Wszedl do menu, detale LOW, Klika "New Game" i po chwili wyskakuje bardzo slynny bug "Where is the guru"
Takze nie wiem czy mial za slaby sprzet, czy ten blad bedzie takze wystepowal w G4. Nie pamietam dokladnie jego sprzetu, ale powiem to co pamietam:
Geforce 8500GT
2 gb ram
Procek 2x 2.1 (nie wiem czy athlon czy intel :lol: )

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Taaa - G4Alfa, daj nam link to przekonamy cie że to nie G4 :p

kilek13

Member
CYTAT(ArminaS @ 27-01-2009, 20:44) index.php?act=findpost&pid=210802
Taaa - G4Alfa, daj nam link to przekonamy cie że to nie G4 :p

A z kad ja ci linka wezme? Szukalem w google ale bezskutecznie :p
W menu pisalo Gothic 4: Arcania A gothic tale ( czy cos takiego ) I na dole pisalo cos o tym "alfa"

Arminas

Wybraniec Adonix'a
no skąd mamy wiedzieć że nie zmyślasz. Znajdź filmik to wtedy pogadamy

DOWN: ...

Thran

Che Świniara
Bogu dzięki że wymagania nie są podobne do tych z GTA IV tak to może chociaż połowie ludzi G4 będzie chodziło w miarę dobrze Ale o tym przekonamy się dopiero w praktyce ;)

Black-Men

Member
Minimalne nie są aż tak duże zalecane to dopiero szok zabójcze wymagania sprzętowe :wacko: no jak zmienie procka,dokupie ramu,zmienie karte to pójdze mi na minimalnych :blink:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom