Wyjazd Za Granice

Czy chcielibyście wyjechać z Polski na stałe, np. do Ameryki?

• Total voters
    0
Status
Zamknięty.

ozi

Athlete
Weteran
Nie chcę wyjeżdżać z kraju. Powód? (chyba) Nacjonalista ze mnie albo przynajmniej patriota :p Kocham swój kraj, język, kulturę, polskie dziewczyny są najpiękniejsze przecież. Gdzie będzie nam lepiej jak nie w przesiąkniętej PRL'em Polsce? Gdzie się lepiej dogadasz jak nie w Polsce? Polska to zajebisty kraj, są tu głupi ludzie, złodzieje, wieśniaki, ale tak jest wszędzie. W każdym kraju.
Ja chcę zostać tu, na tej ziemi skąd Nasz ród!! Tu chcę studiować, pracować, zakochać się, umrzeć, a jeśli los mnie inaczej pokieruje to ch** mi w du** :/
Ja chcę rozsławiać to państwo, je popierać, je budować! Tak mi dopomóż Bóg :]

CAT

Member
No i tak trzymać! Widzę, że jeszcze są Polacy, którzy nie opuszczą kraju w trudnych chwilach
smile.gif
. Wierzę, że będzie dobrze. Z takimi ludźmi jak Wy [tj ludzie odpowiadający "nie"] na pewno uda się !!
smile.gif

Ps. Sorry za krótkiego posta.

Pozdro
smile.gif
smile.gif

Jay_Kay

Magister vitae
Mam dylemat, przyznam się... Jednak jeślibym kiedykolwiek myślał o wyjeździe, to tylko "za chlebem", na pewno nie na stałe.
Tu mam przyjaciół, rodzinę, swoje mieszkanie itp., poza tym lepiej Polskę naprawiać, niż z niej uciekać
smile.gif
.
Jednak gdy do władzy dojdzie Giertych lub/i Lepper to się nie zawaham
dry.gif
.
Gwoli ścisłości zaznaczyłem, że nie.
Pozdrawiam.

Cisu

Member
QUOTE Chłopaki gdzie wasz Patriotyzm, ludzie ginęli za Polskę i na pewno jeszcze będą ginąc (...)Chyba że będzie wojna wtedy trzeba będzie wyemigrować

No jasne. Uciekamy, kiedy robi się niebezpiecznie. Kto tu nie jest patriotą?
tongue.gif

Co do tematu. Póki co mam 15 lat i jednocześnie czas, aby się nad tym zastanowić. Jedno jest pewne. Wyjadę, ale nie na stałe. Tak po prostu aby zwiedzić sobie świat. Bardzo prawdopodobna jest także opcja, że wyjadę tam pracować, ale to wszystko dopiero po studiach, więc mam kupę czasu. W ankiecie zaznaczyłem "Nie wiem", bo tak jest naprawdę. Sytuacja w kraju nie jest ciekawa ale nie chcę go opuszczać zbyt pochopnie. W końcu jestem Polakiem i jestem z tego dumny. Jak myślicie, gdzie są najlepsi gracze w Warcrafta III?
wink.gif
. Jeżeli już wyjadę, to napewno będę wracał co jakiś czas.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Wyjazd na stałe ?? Puki co nie mam takich planów
smile.gif
Dobrze mi tu u nas w Polsce. Pewnie jak będe ganiał za pracą i u nas nic sie nie znajdzie to na jakiś dłuższy okres czasu wyemigruje
smile.gif
Puki co nawet nocy za granicą nie spędzałem. Zawsze na cały dzień i do kaju. Taki wyjazd niesie za sobą konsekwencje: rodzina, przyjaciele... Miejsca z którymi mamy styczność na codzień. Wiele wyżeczeń itp.
Zobaczymy, ale puki co - nie
tongue.gif

Jedi

Caporegime
VIP
Sądze że jestem jeszcze za młody aby podejmować takie decyzje... powiedzieć tak to jest podobnie jak dziecko 4letnie dziecko mówi że jak będzie duże to będzie policjantem (10lat później to tylko HWDP na plecakach
tongue.gif
) Chodx szczeże mówiąc to chciałbym się wyprowadzić z polski, ale nie do USA czy tam Niemiec, Angli, chodx moje mażenie jest nierealne raczej bo chciałbym zamieszkać w Japonii, sądze że to jest wspaniały kraj i warto go zwiedzić... ale decyzji na ten temat jeszcze nie wyraźiłem, i póki co nie zamierzam jej podejmować. (zobaczymy czy cos się polepszy za rządów Kaczucha.)
tongue.gif

Siegheiler88

Member
Moj mały, zmeczony rozumek nie pojmuje za bardzo jednej rzeczy, może mi ktos wytłumaczy więc?
Co wegetacja w kraju ma wspolnego z partiotyzmem?

Czy większymi patriotami byli komuniści(Świerczewski, Bierut, Gierek, Michnik itp.), czy np. żołnierze którzy nie wrócili do komunistycznej "ojczyzny"?

Co do tematu:
I tak ide do PMH, a tutaj wzglednie opłaca sie mieszkac.

Pan Cienia

New Member
Ja tam niechcę wyjerzdżać za granicę. Po co? Tu jest moje miejsce. Wyprowadzić się moge ale nie za granice. W niektórych krajach musiałbym zmienić religię bo oni w moją nie wierzą. Pewnie by mnie pobili gdybym odmuwił. To nie dla mnie.

Pozdro
wink.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom