Everon, po przeczytaniu twojego posta po prostu wymiękłem.
CYTAT
A co myślisz że już w średniowieczu czy jeszcze wcześniej rycerz idący na wojnę mówił"kurwa jaka ta zbroja niewygodna"?Zabawny jesteś.Wątpię żeby to słowo powstało na ziemiach polskich,być może ktoś usłyszał je,nierozumiejąc jego znaczenia zaczął używać go do obrażania innych.Zresztą słowo "krzywa" też może być różnie pojmowane.Nie wiem jak mogło być rozwiązań jest tysiące.
Czyli każde inne słowo też jest gdzieś zasłyszane (na pewno w Rzymie...) i zmienione, tak? Tragedia po prostu. O co ty się kłócisz? Myślisz, że na początku istnienia świata nie było wulgaryzmów, bo ludzie się nie obrażali i nie wyrażali emocji? Co do rycerza - jest to prawdopodobne, bo wulgaryzmy już wtedy były używane, przeczytaj dowolną powieść historyczną, to zobaczysz, że w średniowieczu też używano zwrotów "walenie konia", "skurwysyn" i innych. Nie wiem co miało w takim razie znaczyć "jesteś śmieszny". Nie daj się ponieść emocjom.
CYTAT
Zrozum chłopie że każde słowo będzie odpowiadać temu co ma na myśli używający go.
Trafne. Jak rzut oszczepem w ocean. Tak więc ty gołębiu europejski! Widzisz, obraziłem cię, a ty nie wiesz, co miałem na myśli. Już czuję, że teraz będziesz rozważał co oznacza w moim przekonaniu "gołąb europejski", ale będę twardy i po usłyszeniu konkluzji nie spadnę z krzesła.
CYTAT
Tak samo jak słowo dziwka?Dawniej słowo dziewka było określeniem kobiety.
Nie zauważyłeś tego "e" pomiędzy? Tak btw. to kiedyś słowo kobieta było obraźliwe.
CYTAT
Ale ty z pewnością nadal będziesz sądził że słowo kurwa zostało wymyślone przez jakiegoś polaka właśnie po to by obrażać innych,zadawać przykrość.
Dżizas! A z jakiego innego powodu? Mierzono tym słowem skrzywienie belek stropowych w gospodach?
Tak między nami, język polski zalicza się do języków słowiańskich, a nie romańskich, więc wyobraź sobie, że niektóre słowa nie są neologizmami. Myślisz, że gdy na Wybrzeżu Kości Słoniowej Gnégnéri Touré dostał przezwisko Yaya, to ingerowali w to Polacy, bo u nich takie [jaja] oznacza skorupy otaczające zarodek zwierząt jajorodnych albo męskie genitalia?
CYTAT
ale też takie jak huj które kompletnie nic nie znaczą,poprostu 3 literki i tyle,nie mówią kim jesteśmy co robimy nic.Jestem hujem i co można z tego wywnioskować?
Można z tego wywnioskować, jaki jesteś dla znajomych (jakiś musiał być powód, że cię tak nazwali...)... albo jak wyglądasz. Ale skoro uważasz, że bycie hujem nic nie znaczy, to nim bądź. Żyj jak ci się podoba.
CYTAT
Wulgaryzmy pochodzenia polskiego są sporadyczne,większość przywędrowała do nas zza granic,a ludzie używali ich jako wulgaryzmów nie znając ich znaczenia.
Nawet jeśli (a wątpię), to nawet jakie to ma znaczenie? Wzięte zostały do języka polskiego właśnie jako obrazy, czyli NIE UBZDURALIŚMY sobie ich obraźliwego znaczenia.
To skoro tyle wiesz o pochodzeniu naszych wulgaryzmów, to proszę, opisz mi teraz pochodzenie poniższych słów:
cipa; dupa; pierdolony; pieprzony; jebany
Reszta powszechnie używanych polskich przekleństw jest utworzona od wyżej podanych. Uważasz, że większość jest zza granicy, więc O.K. rozjaśnij mi to. Może dzięki tej wiedzy pójdę na polonistykę i będę miał gotową pracę magisterską.