Witam Wszystkich I Od Razu Proszę O Pomoc

mathios

New Member
Witam. Przyznam, że się trochę pogubiłem w świecie Gothic i proszę o pomoc w jego uporządkowaniu. Chodzi o chronologię kolejnych części gry. Gothic, Gothic2 + Noc Kruka. I teraz czym się różni Gothic3 od Gothic3 Zmierzch Bogów. Następnie słyszałem o fabule, w której Bezimienny powraca z krain nieznanych budząc się w chacie Anoga i Inoga, oraz o fabule, w której na początku gry Bezimienny spotyka na plaży kobietę i odprowadza ją do chaty. Co jest kolejną częścią, a co dodatkiem do którejś z nich? Do których części należą fabuły, o których wspomniałem??? Proszę o pomoc. Dzięki. Dodam, że przeszedłem części do Gothic3 włącznie i tu moja orientacja się kończy. Prawdopodobnie powinienem teraz sięgnąć po Zmierzch Bogów. Czy tak?

Electric Dragon

Majster
Weteran
Witamy, zapewne zapoznałeś się już z tematem 'Co w trawie piszczy', co pozwoliło Ci się zorientować w sytuacji forum. Co do twoich pytań. Tak, Gothic 3: Zmierzch bogów jest kolejną częścią fabuły

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Witam.
Zapoznaj się z forum, poczytaj to i owo :).

Co do twego pytania:

Zapewne chodzi ci o Risen (w której na początku gry Bezimienny spotyka na plaży kobietę i odprowadza ją do chaty), to nie jest kontynuacja Gothic, lecz osobny projekt studia które tą serię zapoczątkowało. Zmierzch Bogów to jest samodzielny dodatek, ukazuje historię po G3 gdy skończyło się grę drogą Adanosa.

Muzin1234

Member
Witaj.A co do pytania, tak jak ED mówił , to prawda że G3 Zmierzch Bogów to kolejna część fabuły.
Baw się dobrze z nami:D.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Witaj

Znajdź odpowiedzi na nurtujące Cię pytania a potem wspomóż nas swoją wiedzą;p Zostań tu na dłużej, dołącz do jednej z gildii a potem do zakonu :)

Do góry Bottom