Witam Wszystkich Fanów

Esmallion

New Member
Witam

Hmmm, myślę, że trzeba powiedzieć kilka słów o sobie. Mam na imię Michał i jestem 17 latkiem. A oto moja historia:

Kiedy byłem młodszy i jeszcze mieszkałem w portowej dzielnicy Krorinis ukradłem handlarzowi ryb śledzika, z głodu oczywiście. Niestety kupiec Halvor zauważył to i wezwał na pomoc straż miejską. Miesiąc przesiedziałem w koszarowym areszcie aż w końcu zostałem wywieziony do kolonii górniczej, otoczoną jeszcze w tym czasie magiczną barierą. Każdy z pewnością wie jak niebezpieczna i pełna szaleńców to kraina. Na dole spodkałem Diega który wtyłumaczył mi co i jak. Przyłączyłem się do Starego Obozu i dzień w dzień zasuwałem do kopalni z kilofem w dłoni. Praca była ciężka, lecz spodlałem kilka miłych osób z którymi mile spędzałem czas pijąc ryżówkę. Kolega kupił łuk i raz nawet polowaliśmy na ścierwojady w kanionie prowadzącym do Nowego Obozu. Tak plynęło mi życie, spędziłem w dolinie prawie dwa lata. Pewnego razu idąc do kopalni spodkałem pewnego nieznajmego. NIe należał do żądnego obozu i bredził cośo liście do magów ognia. Uznałem, że bredzi, jednak jego przybycie przyniosło gwałtowne zmiany. Kopalnia w której pracowałem zawaliła się a Stary Obóz napadł na Nowy. Wkrótce zniknęła bariera. Razem z kolegami w ostatnim momencie uciekliśmy z doliny, tuż po tym jak pojawiła się tam armia orków oraz smoki, niewidziane w Myrthanie od ponad 200lat. Próbowałem poznać przyczynę tych niesamowitych zdarzeń, szukałem tajemniczego wędrowca którego spotkałem przed paroma tygodniami, lecz ludzie znali tylko pogłoski. Przez jakiś miesiąc pracowałem na farmie nieopodal wejścia do kolonii, lecz gdy w okolicy pojawili się tajemniczy Poszukiwacze budzący grozę udałem się do miasta. Przekupiłem strażników i w końcu wróciłem do domu. Niestety niezastałem tam mojej rodziny lecz gołe ściany. Popadłem w alkoholizm. Przepiłem resztę pieniędzy zarobionych na farmie włócząc się od karczmy Kardifa do Czerwonej Latarni. Chciałem wyrwac się z tej przekletej wyspy, lecz jedyny statek należał do paladynów i był silnie strzeżony. Właśnie, paladyni, nikt nie wiedział po co przybyli, chodziły pogłoski że orkowie planują zaatakować miasto lecz nie sądziłem że to prawda. Pewnego razu wytaczając się z knajpy o czwartej nad ranem, zobaczyłem jego, tajemniczego wędrowca który poprzednio zwiastował dziwne zmiany i dzięki któremu stałem się wolny. Chciałem go zaczepić, lecz zniknął gdzieś w zaułku, poszukiwałem bo bezskutecznie. Kilka dni później znów go ujrzałem. Szedł w stronę portu odziany w zbroje paladyna. Chyłkiem, ruszyłem za nim. Nieznajomy zatrzymał się w przystani i przez chwile gorączkowo rozprawiał z kapitanem straży. Po chwili on i jego kilku kolegów weszli na pokład. Jednym z nich był Diego. Pomyślałem, że nie mogę zmarnować takiej szansy, dostrzegłem uchylone okienko i korzystając z dezorientacji na okręcie wskoczyłem do ładowni. Przesiedziałem tam długi czas nie wiedząc co dzieje się na powierzchni. Na szczęście jedzenia miałem w bród. W końcu, po długim rejsie dotarliśmy do Myrthany. Nieznajomy wraz z kamratami rzucił się na pomoc wiosce, pacyfikowanej przez orków, ja tymczasem uszedłem na ląd. Być może zabrzmi to śmiesznie, lecz przez cały rejs nie miałem odwagi porozmawiać z tajemniczym podróżnikiem, którego w końcu z braku informacji nazwałem Bezimiennym. Niestety gdy nabrałem już wystarczająco odwagi, Bezio zniknął w wirze walki. Przez kilka dni błąkałem się po lesie aż końcu trafiłem do siedziby buntowników którzy polecili mi udać się do Cape Dun jako wsparcie militarne dal tamtejszych szpiegów. Jednak miasto zostało już oswobodzone a ja wciąż nie wiedziałem co z sobą począć. Próbowałem szukać Bezia, lecz bezskutecznie. W końcu znalazłem prace jako pomocnik kowala i po dzień dzisiejszy mieszkam w Cape Dun w wolnym już królestwie Myrthany i tylko czasem spoglądając w gwiazdy zastanawiam się, kim był tajemniczy Bezimienny...

Tak, to w skrócie moja historia.
Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie ;]

A tak z technicznej strony, to gram w gothica odkąd potrafię utrzymać mysz w ręce. Niestety nie mam żadnej oryginalnej części, lecz już jutro mam zamiar kupić gothic universe na allegro. Oczywiście przeszedłem wszystkie części ;] Jestem zagorzałym fanem tej sagi i w przyszłości planuje napisać książkę na podstawie całości (takie małe marzenie ;P). A na koniec się pochwale moim kompem który uciągnie Gothica 4 ;D.

Kacperex

KacŚpioszek
Witam :]
Oryginalne przywitanie, wyjątkowe. Fajnie opisałeś swoją historię, pojawił się uśmiech na moich ustach i tląca się nadzieja, że ludzie potrafią się ciekawie przywitać nie umarła.
Baw się z nami dobrze, nie zrażaj się po kilku chwilach spędzonych na forum.
Jak nie znajdziesz Universe na allegro, to uderz do mnie. Mam chyba jakies na stanie, mogę odsprzedać :)

Enyoj

Krzychu1992

Member
Cześć i tak jak przed mówca życze przyjemnej zabawy ;]
i.. ciekawa historia że sam na takie coś nie wpadłem ;]
witam jeszcze raz

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Baw się dobrze i zapoznaj się z panującymi tu regułami.

http://gothic.org.pl/forum/index.php?/forum-82/announcement-6-co-w-trawie-piszczy-temat-dla-nowych-uzytkownikow/

No i tak w ogóle..witamy na Gup

Esmallion

New Member
tak, tak już się zapoznałem ;] będę postępował zgodnie z prawem ;p
A mam takie pytanie: ilu jest na tym forum zarejestrowanych aktywnych użytkowników? Tak około.
I ciesze się, że podobała wam się moja opowieść ;]. W przyszłości planuje napisać więcej podobnych, tylko że bardziej szczegółowych ;]

Electric Dragon

Majster
Weteran
Cześć, zapraszam do aktywnego udziału w życiu forumowym. Fajne wprowadzenie dałeś. Miłe. Aktywnych użytkowników będzie, podejrzewam, koło 30. Tych, których regularnie widać. Ogólnie po premierze Arcani, na forum przebywa około 200 użytkowników. Wliczając gości.

Esmallion

New Member
Ato fajnie ;] spokojnie, będę aktywny, tylko wiesz obowiązki i trochę mało czasu ;/ ale będę się starał ;D

Acha i czemu mam status "niewolnik" sorry ale jeszcze ie wszystkie rzeczy rozkminiłem na forum ;p

Electric Dragon

Majster
Weteran
Coś wiem na temat braku czasu :) Nie narzucamy nic siłą, po prostu pojawiaj się regularnie. Rada na przyszłość, nie pisz podwójnych postów. Bo się skończy taka praktyka otrzymaniem ostrzeżenia. Więc już nie jesteś 'kotem'. Otrzymałeś pierwsze ustne ostrzeżenie :D

Co do Twojego statusu, jest to nazwa rangi po prostu. Zmienia się ona w zależności od ilości postów.

Esmallion

New Member
Sorki, miałem coś dopisać i nie wpadłem na to aby edytować posta ;p A jeszcze jedno pytanie. Bo napisałem temat i okazało się ze już taki jest (my bad) i jak go usunąć?
A tak off topicem pochwale się, że w końcu będę miał oryginalnego gothica (do tej pory miałem piraty, ze względu na brak kasy) . Kupiłem na allegro Gothic Universe (Kacperex, dzięki za propozycje ale już mam ;]) i do pełnego zbioru brakuje mi tylko G4. Mam tylko nadziej ze na 9800GT pójdzie na najwyższych.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Sorki, miałem coś dopisać i nie wpadłem na to aby edytować posta ;p A jeszcze jedno pytanie. Bo napisałem temat i okazało się ze już taki jest (my bad) i jak go usunąć?
To on zostanie zamknięty. Zostanie dla potomnych ;). Później się usunie. Usuwać tematy mogą tylko moderatorzy w górę.

Ale obiegam od tematu.

Witam na forum. Wiesz co masz robić, a czego nie więc nie będę się powtarzał. Chociaż double posty i niepotrzebne tematy mogą psuć to. Baw się dobrze ale pamiętaj Wielki Brat patrzy.

Esmallion

New Member
Hmmm widzę ze polowa aktywnych userów to admini i forum jest pod ścisłą kontrolą ;D
Aż strach wchodzić bo jak ban trzaśnie to nawet się niespodziejesz ;p
A i mam taką propozycje: Lubie pisać, ogólnie, ale także o świece gothica. Jak by ktoś chciał do jakiejś gazetki czy coś żebym napisał jakieś fajne opowiadanie na nowo ożywiające świat gothica to proszę pisać ;]

Electric Dragon

Majster
Weteran
Czuwamy jak zawsze. Jednakże mylisz pojęcia. Admini swoją drogą. Zdecydowanie nie jesteśmy połową aktywnych userów. Jeśli liczyć także wszystkich redaktorów to rzeczywiście. Co do opowiadań, nie powstrzymuj się. Masz odpowiedni dział do zamieszczania swoich prac, więc działaj. Gazetką zajmuje się inna osoba, więc być może, jeśli zauważy pomysłowość etc to być może się odezwie. Zresztą on powinien się tutaj wypowiedzieć.

Esmallion

New Member
Co do opowiadań, nie powstrzymuj się. Masz odpowiedni dział do zamieszczania swoich prac, więc działaj.

Kurde nie mogę znaleźć tego działu ;/ Gdzie to jest?

Do góry Bottom