Windows + Gry

Status
Zamknięty.

Thran

Che Świniara
Mam takie dwa problemy.

Od wtorku mam coś takiego że windows jak parę razy uruchomię ponownie to nie włącza się czasem pulpit do końca i niewiem co tu robić.

A drugi problem to od kiedy mam kompa niemogę gier z obrazów płyt rodzaju iso skopiować na kompa i zainstalować normalnie gier.

Co robić ?! :(

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Możliwe, że to jest wirus. Sporo na to wskazuje. A poza tym masz jakiegoś wykastrowanego MX'a albo Speeda? W niektórych przypadkach może się spaprać. Możliwe też, że zepsuty Windows tudzież źle zainstalowany. A co do drugiego, to możliwe, że nie działa ci stacja dysków. Ostatecznie co do pierwszego problemu może to być dysk twardy, ale to chyba ostateczność.

Thran

Che Świniara
Pozbyłem się trojana ale na szelki wypadek pobiorę AVG pełną wersje i sprawdzę to.

Co do obrazów płyt, wszystko wporządku z DVD ale raczej wolałbym to sprawdzić nagrywając jakąś płytkę.

Ma ktoś inne pomysły ?

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
A nie możesz z płyty uruchamiać obrazu płyty?

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
A próbowałeś innego Daemona? Obraz rozumiem wcześniej się dobrze instalowały? Istnieje jeszcze szansa, że jeśli zostały wrzucone na płytkę już spakowane, to dane mogły ulec błędom, ale to jest przypadek na jedną grę, a nie na kilka.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
DR, nie możesz ustawić wirtualnego napędu czy co, bo nie bardzo rozumiem? Napisałeś że nie chce się zainstalować, ale czy program instalacyjny się uruchamia, albo menu z płyty? Czy też nie? Jeżeli nie to spróbuj zainstalować biblioteki systemowe
najnowsze Microsoft.net Framework 3.5, albo GTK.

Thran

Che Świniara
Napęd się ustawia normalnie, ale niemogę zainstalować do końca bo przy końcu się zawiesza. Ale dzięki Romek za radę spróbuje z tym Net Flameworkiem :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom