Wielki Powrót Bractwa Śniącego.

Talas

Member
Dzieje się to jeden tydzień po upadku koloni
ROZDZIAŁ I "Zapowiedź"
Dochodziło już południe a Lester ciągle siedział w małej kotlince niedaleko wieży Xardasa. Rozmyślał nad tym co sie stało w Obozie Bractwa-i co sie teraz dzieje z jego przyjaciółmi. Nagle usłyszał jakieś kroki. Obejrzał się za siebie i zobaczył wysokiego mężczyznę w wieku ok 35 lat. Był odziany w stare brzydke szaty. Lester wstał jak wryty
i powiedział do nieznajomego :
-Kim ty jesteś?
-Nazywam sie Fortuno i byłem kiedyś członkiem Bractttt...aaaa...!!!! Pomóż mi!!!!
-CO CI JEST?!!?!?
-eee..ja jest opętannnyyyyyy.....i nagle przez usta Fortuna mówi głos Besti
-Ty głupcze!! Niewiesz z kim masz do czynienia-Jam jest Beliar!!! Przywołam z powrotem Śniącego aby mi pomógł!!!!!
Lester chciał juz uciekać ale Fortuno opętany przez złego Boga rzucił na niego czar "Paraliż" i biedak leżał bez ruchu. Po czym opętany Fortuno podszedł bliżej Lestera i dał mu jakąś starą księge. Jej tytuł brzmiał "Śniący"i powiedział :
-Poojdziesz do góórniczej doolinyy..odszukaszzz Coorr Angarra i raazem z nimm założycie pooonowniee Bractwoo...dokkładniee to musiszz dojść do Porrtalu gdziee Beezimiennyy wysłał mmojegoo Demona do iineego wymiaru i z tamtądd przywoołaciee mi Śniącegoo..jeest mi pootrzebny doo wojny z Innoosem i jeego ludemm.
Nagle czar przestał działać i Lester wiedząc ze jezeli spróboje uciec to zginie zwrócił sie do Opętanego Fortuna :
-Ale przecież przejście jest zapadnięte!!!
Nagle Fortuno wyciąga z kieszeni kamień runiczny. Była to teleportacja.
-Weś too!! Ta teeleeportacjaa przeniesie was do tej świątynii!!!
Lester niechętnie wyciąga ręke a Fortuno podaje ten kamień runiczny.
Kiedy Lester dotknął kamienia nastąpił wielki błysk i biedak pdał na ziemie nieprzytomny. Opętany Fortuno odszedł w kierunku Górniczej Doliny.

Koniec I rozdziału
tongue.gif
Ocecie czy wam sie podoba
tongue.gif

Pozdro

Topór

Member
Opowiadanie w gruncie rzeczy fajne.Zdarzają sie błedy ortograficzne i interpunkcyjne.Styl nawet fajny.Jednak miałes też pare błedów dotyczących fabuły:
-Lester wiele dni włóczył sie po GD,aby sie wydostac,więc tydzień to czas troche za krótki
-Mówiąc"Bestia" Vatras miał na myśli Śniącego lub Ożywienca,a nie Beliara.Beliar był bogiem.
Podsumowując:eek:powiadanie fajne,tylko I rozdział troche krótkawy.8,5/10
Pisz dalej
biggrin.gif

Pozdro

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ludzie piszcie trochę dłuższe te opowiadania. Rozumiem, że to był wstęp, ale powinien być o wiele dłuższy. To jest za krótkie na dobre opowiadanie. Pozatym trochę mnie denerwował język Fortuna, mogłeś napisać normalnie, a nie po kilka liter dodawać do wyrazu. Mnie ten styl nie odpowiada. Opowiadanie, ogólniie słabe, brak opisów, słabe dialogi, masz tylko plus za fabułę, która jest trochę wciągająca, ale musisz ją rozbudować. Wszystko za szybko się dzieje, przez to opowiadanie jest takie krótkie. Popracuj nad nim trochę, a może cd będzie o wiele lepszy. Poczekamy, zobaczymy.

E

eMzi

Guest
Jak dla mnie to 1 rozdział jest strasznie kiepski. W ogóle jak można to nazwać rozdziałem? Mamy tu ledwie jeden króciutki opis i nudnawą rozmowę (krótką na dodatek). Rozmowa ta jest do tego strasznie naciągana i sztucznie przedłużana przes pissaaaanieeee w tteeeen spooooosóóóób.
Ocena: 2/10 - bo przynajmniej nie ma wielu błędów ortograficznych.

Lord Maniek

Member
troszeczke szczerości - gdybym napisał takie opowiadanie to nigdybymgo nie opublikował -jest to chyba twój pierwszy twór ,moim zdaniem jest przesiąknięte kiczem i tandetom z dwa ray nawet sie zaśmiałem(a chyba miałem sie bać)po napisaniu przeczytaj je kilka razy i dokonuj poprawek chyba ,że to szczyt twoich możliwości , ale co tam najważniejsze ,że tobie się podobało skoro tu je zamieściłeś BĄDZ Z SIEBIE DUMNY.

O$kar

Member
Zaczynają mnie denerwować te krótkie opowiadania pisane na wyrost... Co ja tu mam niby oceniać?? Połowa "dzieł" w dziale opowiadania konczy się na wstępie
dry.gif
Stanowczo za krótkie no i jeeeeszczeeeee oppppennntanyyyyy foortuuuuunooooo.........
blink.gif
Mam nadzieje że cd będzie bradziej hummm... rozbudowany.... A i oceny tesh narazie niedaje bo raz że była by niska a dwa, tekstu jest za mało by można by go było ocenić...

Do góry Bottom