Wiedźmin

Status
Zamknięty.
T

Thran

Guest
Jak na filmiku pisałem.

Ta gra jeden wielki niewypał.

Niewiem co wy w tym widzicie naprawdę niewiem

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
Ja widzę tu POLSKĄ gre która na targach podbiła szczyty. Gothic i Oblivion odeszły w cień... zobaczysz za pare dni ze bedzie o wiedzminie w polsce jak i zagranica głośno! Myślę że WoW też jest słabszy ;)

T

Thran

Guest
ojjj mylisz się tutaj Gothic forever mimo że nie jest już sławny jak kiedyś.

A co do WoWa.

ROFLMAO.

Właśnie po to BLizz robi WOTLK żeby ulepszyć grę więc WoW pozostanie w pamięci jeszcze jakieś 20 lat.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
lol? Wiedźmin niewypałem? - raczej tu by pasowało ROFLMAO...

Widać że nie czytałeś wspaniałych książek Sapkowskiego... (nie każdy lubi go czytać, ja przeczytałem prawie wszystko jego pióra i jestem jego zatwardziałbym antyfanem, ale mam nadzieje że gra mi sie spodoba bo dzis mam zamiar ją kupić :)-God) ale wiedźmin ma gigantyczny świat, wielowątkową fabułę, i nie jest taki cukierkowy jak WoW. W Wiedźminie świat jest o wiele, wiele prawdziwszy... w WoWie za to mamy cukierkowy świat z podziałem na dobro-zło, schrzanioną fabułę...

Wiedźmin po prostu ma prawdziwy świat. Nie wspomnę o grafice która bije wowa na kolana.

Ale nie doceniać takiej fabuły? Takiego świata? Toć to hańba i świętokradztwo. Spalimy cie na stosie.

Wiedźmin to najlepsza polska gra jaka kiedykolwiek powstała... twoja opinia nie wiem z czego wynika... może przeczytaj książki Sapkowskiego... albo wróć do czytania Kubusia Puchatka i zagraj w cukierkowego płaskiego Wowa :>

Yhhh posta mi pobrudzili... moje zdanie nt. Sapka książek to takie, że są wspaniałe :p
A jak ci sie nie podobały książki to czemu czytałeś jego następne?

T

Thran

Guest
LOL każdy ma swoje zdanie a ty widać jesteś zagorzałym fanatykiem tej gry jak ja WoWa a poza tym kto co woli i tym akcentem kończę tą dyskusję.

I nie próbuj mnie przekonywać jak ta gra jest super mega wypasiona bo ci się to nie uda.

A tak BTW:

Jakby wiedżmin<błąd celowy> był lekturą szkolną to bym przeczytał i może bym się jarał grą ale skoro nie jest to dlatego mam takie zdanie.

Phantom Lord

Active Member
Rozumiem przez to, że skoro nie musisz to nie będziesz czytał książek? Bardzo dojrzałe podejście...

Osobiście od niedawna czekam na grę, widziałem trailery już trochę czasu temu, ale jak się dowiedziałem, że to będzie RPG to uznałem, że muszę w to zagrać. Nie znam historii polskiej informatyki, ale podobno to pierwsza poważna polska gra komputerowa... A jak ma zbić Gothica to chyba będę miał przez nią problemy w szkole. Osobiście nie czytałem Sapkowskiego, ale jak już wychodzi gra to chyba warto sobie kupić książkę.

I teraz takie pytanie techniczne, bo do końca nie znam wymagań tej gry:

Mam Intel D 2,80 GHz
1 GB Ram-u
MSI GeForce NX7600GS

Czy gra pójdzie, ew. bardzo będzie się zacinać?

T

Thran

Guest
Phantom tutaj się mylisz.

Czytam tylko to co mi się podoba i tyle to wolny kraj.

I pozostanę przy swoim zdaniu że ta gra to nie wypał.

Phantom Lord

Active Member
No ale skoro grałeś i wiesz czemu to niewypał, to może mi to opisz bo 100 zł piechotą nie chodzi, mogę sobie za to kupić jakiś film, a nie kupić grę, która jest do chrzanu.

Skoro czytasz tylko to co ci się podoba to chwała ci za to, najwyraźniej źle cię oceniłem.

Lares_

Paladyn Wody
Phantom nie masz najmniejszych szans że Ci pójdzie :pPP
Nie no żartuje.
Byłem dzisiaj w empiku i patrzyłem na zalecane wymagania i nie minimalne.:
Core Duo 2,12ghz
2GB RAM
Jakieś fajna karta :pP

Thran moze jakieś argumenty co do twojej wypowiedzi ?
Co Ci sie tak nie spodobało?
Nie znasz prozy Sapkowskiego może, i dlatego?

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
CYTAT
Skoro czytasz tylko to co ci się podoba to chwała ci za to, najwyraźniej źle cię oceniłem.

Czyżby nutka ironii? :D
jak ksiązka moze sie podobac jak sie jej nie przeczyta :p chyba ze po okladce.

aha, gra juz wczesniej zbierala dobre oceny zarowno w kraju jak i za granica...

wystarczy poszukac, ale jak masz zamiar opierac swoja ocene o opinie czlowieka ktory chyba nie gral... niz na tych dla ktorych granie w gry to codziennosc, i ich ocena chyba jest bardziej obiektywna niz zaslepionego fanatyka wowa?..

T

Thran

Guest
Aż takim zaślepionym fanatykiem WoWa nie jestem jak ty Wiedżmina ile ty masz lat że próbujesz mnie na siłę przekonać że to super zaje**** gra ?

Laska

Active Member
Wiedźmin to chyba pierwsza gra, dla jakiej jestem gotów kupić sobie nowego kompa (i tak miałem zamiar, ale teraz zwrócę uwagę, żeby Wiedźmin mi płynnie śmigał). Bardzo się cieszę, że Polacy wreszcie zrobili jakąś porządną grę i mam nadzieję, że okaże się ona prawdziwym hitem. Jak tylko zakupię nowy sprzęt to lecę do MM zakupić mojego własnego Wiedźminka :)

Phantom Lord

Active Member
CYTAT
Czyżby nutka ironii? biggrin.gif
jak ksiązka moze sie podobac jak sie jej nie przeczyta tongue.gif chyba ze po okladce.

Nie, ironii nie było xD Za dużo internetu człowieku.
Przeczytałem krótki fragment książki, który był zamieszczony w tipsomaniaku w CDAction, poza tym opieram się na wrażeniach znajomych i rodziny, pozwala mi to wywnioskować, że książka jest świetna :D
Hmmm... Czy ktoś już tak naprawdę w to grał i może mi powiedzieć z ręką na sercu czy z moim komputerem mogę sobie w to pograć?

Dark Shadows

Active Member
Nie zgadzam się z Thran. Ale nie chcę mi się prowadzić dyskusji. ;)

Grę właśnie dostałem. Grałem kilka godzin i mówiąc krótko - jest super jak narazie. Grafika wspaniała, muzyka wspaniała, dialogi wspaniałe, mechanika wspaniała, walka dobra, dźwieki super, filmy extra itp. itd. etc.

Gorąco polecam każdemu. Gra jest wspaniała. ;)

Jay_Kay

Magister vitae
Dark, jak z wymaganiami? Tnie się, czy chodzi w miarę płynnie?
Mój komp ledwo co daje radę z Gothiciem 3, szczerze to główna rzecz odstraszająca mnie od Wiedźmina to właśnie wymagania...
Ja czekam na grę osadzoną w klimacie trylogii husyckiej, to byłoby coś ;)

Phantom Lord

Active Member
Znalazłem w sieci wymagania minimalne i wychodzi na to, że mi zadziała. No cóż... zamawiać? Chyba tak, ale jeszcze jedno. Dark Shadows, czy mógłbyś napisać jakiego masz kompa i jak Ci gra chodzi?

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Mnie gra nie pójdzie, więc chwilowo mam stosunek neutralny, ale:

Intro Bagińskiego - 5 minut lepsze niż cała ta żałosna ekranizacja co kiedyś była. Bagiński to nasz arcymistrz i tyle.
Te "coś" Vadera - smutne... kashanka totalna.

Niby mobilizują to co w Polsce najlepsze. Niby reklamują. Czy ja wiem..
Vader zapadnie w mej pamięci na zawsze jako skaza na całej otoczce gry.

Poza tym zły dział, miśki.

Wysoki93

Active Member
Ja powiem tylko tyle, że Gothic będzie moją ulubioną grą po wsze czasy.
A jeśli chodzi o Wiedźmina to bardzo mnie korci, aby w niego pograć :ph34r:
Ale najpierw zaczekam aż cena z maleje :lol:

Dark Shadows

Active Member
Jay mi Wiedźmin chodzi płynnie. Mam ustawione wszystko na full. Nie zacina itp. Czasami leciutko ale to nawet niezauważalnie. Nie mam problemów z wyświetlaniem grafiki czy coś. Wszystko ładnie gra. ;)

Uprzedzając pytania - mój komp:

AMD Athlon 64 2.01 (działa jak 3ghz)
2048 ramu
GeForce 7800 GS 256 mb

Niedługo może wam wkleje jakieś fotki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom