Wieści Nordmaru!

Status
Zamknięty.

Arminas

Wybraniec Adonix'a

Wreszcie się ukazał! Już go mam na komputerze! Jutro o godzinie 7.00 będziecie mogli go TU zobaczyć!
A teraz do rzeczy... Bardzo przepraszam za opóźnienia, był koniec roku, trzeba było coś zrobić z tym. Wszystkie błędy/zastrzeżenia językowe, ortograficzne, o szacie graficznej proszę kierujcie do mnie... Ale w końcu dziecko prac redakcji wyłoniło się! Radujmy się! :p

Arminas
Zastępca redaktora

P.S. Uwaga, zrobiłem błąd w druku którego teraz już nie poprawię... W spisie treści jest napisane "Humor-11
Redakcja-12", zamiast "Humor-12 Redakcja-13", mały błąd, ale trzeba było napisać.

Kacperex

KacŚpioszek
Poczytałem trochę, fajnie, fajnie.
Podoba mi się oprawa graficzna, bo poziom merytoryczny praktycznie już znałem.
Dobrze, że ukazał się kolejny numer jednak wywiad z Yeedem to już porażka, psuje ogół :p

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
To co chciałem to przeczytałem, ale jedna rzecz tak razi w oczy że aż strach.
http://www.upimg.eu/upload/photo/upimg.eu14005.jpg

Oby to było ostatni raz ;]

A co do samego tekstu, to piszecie lepiej niż Super Expres :D
Jak ktoś śledzi forum dokładnie, to niczego zaskakującego tam nie znajdzie, no prócz wywiadu z yeed'em.

Tyfus

Member
ArminaS pomyliłeś się, zamiast Al Mualima, powinno być All Mhallima :D

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Chyba nie mieliście z kim robić wywiadu skoro daliście z yeedem ;] <żarcik>
Swoją drogą tekst czyta sie miło, oprawa graficzna miła dla oka. Mało błędów itp. Mnie się podoba. Co najważniejsze wreszcie zajmuje mniejszą pojemność i szybciej sie pobiera, dal mnie to duży plus ;] Szkoda, że tak mało tych numerów wychodzi.
Powodzenia w dalszych życzę ;] Naprawdę kawał dobrej roboty.

cesc

Member
a może tak na innym serwerze byście też umieścili, bo nie każdy może pobrać z RapidShara.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Wszystko ładnie pięknie i ciesze sie że tym razem obyło się bez Worda :p
Jest lepiej niz za pierwszym razem, ale frobnych błedów nie dało się uniknąc. No cóż, następnym razem bedzie jeszcze lepiej.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Wielkie dzięki za takie dobre oceny tego numeru. Mam nadzieję że III ukaże się szybciej.

CYTAT
ArminaS pomyliłeś się, zamiast Al Mualima, powinno być All Mhallima biggrin.gif

To akurat nie jest mój błąd... ty tak napisałeś.
CYTAT
To co chciałem to przeczytałem, ale jedna rzecz tak razi w oczy że aż strach.
http://www.upimg.eu/upload/photo/upimg.eu14005.jpg

Oby to było ostatni raz ;]

Nie wiem co mi strzeliło do łba żeby tak napisać... Bardzo przepraszam :p

CYTAT
A co do samego tekstu, to piszecie lepiej niż Super Expres biggrin.gif

Oooo.... dziękuję :D
CYTAT
Co najważniejsze wreszcie zajmuje mniejszą pojemność i szybciej sie pobiera, dal mnie to duży plus ;] Szkoda, że tak mało tych numerów wychodzi.

Dla porównania
wersja Wordowa - 26,6 MB
wersja .pdf - 2,26 MB
trochę się zmniejszyło :p

CYTAT
Jest lepiej niz za pierwszym razem, ale frobnych błedów nie dało się uniknąc.

Racja, frobne błędy są nie do wyłapania :)

CYTAT
a może tak na innym serwerze byście też umieścili, bo nie każdy może pobrać z RapidShara.

Ech... jak był poprzedni numer, to ktoś napisał aby dać do rapida... I weź tu każdemu zrób żeby było dobrze / bez skojarzeń / :p

Dark Shadows

Active Member
Znów będę tym, który narzeka najwięcej? Hmm ok.

Oprawa graficzna - jest lepiej, ale ten spis treści (ceglane tło w ogóle nie pasuje do reszty sorry).

Błędy - no trochę tego, literówki, brak literek etc. Korekta ze strony 2 osób jest lepsza niż korekta jednej. I nie żeby coś, ale sporo tam ?...?.

Kolejna sprawa - czasami tekst "wychodzi" poza stronę.

Oblivion - Gothic - no faktycznie się dopisaliście, ale Oblivion wciąż jest wychwalany. Ale tu już się czepiam, bo jestem fan Gothica. :D

Brak przerwy między recenzją Oblivion-Gothic, a wywiadem z kim? No właśnie to jest wielki minus. Gdyby nie fotka to niektórzy by nie wiedzieli, co i z kim.

Homor - Heheh samo za siebie mówi. :D

News z ostatniej chwili ...
Czas na dodanie newsa był, na dodanie screena nie?

Obrazki - czasami zajmują pół strony - jak się nie mieszczą to przecież można trochę je zmniejszyć. Druga sprawa - kilka z nich jakoś tak na odwal się dopasowano.

I panowie - KROPKI.

Plus kilka innych rzeczy.

Pozdro i czekam na numer 3.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
w tym newsie to chodzi o to że wystarczyło dopisać jedną linijkę tekstu, a gdyby dodawał te screeny to musiałbym nad tym siedzieć następne 2h...

CYTAT
Oblivion - Gothic - no faktycznie się dopisaliście, ale Oblivion wciąż jest wychwalany. Ale tu już się czepiam, bo jestem fan Gothica. biggrin.gif

Ja też jestem mega fanem Gothica, ale zagraj w obliviona... Wtedy zobaczysz o co chodzi...

Wielkie dzięki za to że nas skrytykowałeś - to nam naprawdę pomaga gdy robimy następny numer :p

Dark Shadows

Active Member
CYTAT(ArminaS @ 21-06-2008, 08:37) index.php?act=findpost&pid=187064
w tym newsie to chodzi o to że wystarczyło dopisać jedną linijkę tekstu, a gdyby dodawał te screeny to musiałbym nad tym siedzieć następne 2h...

Rozumiem.

Co do Obliviona - przeszedłem całego ze wszystkimi dodatkami. :) Po prostu uważam, że mimo swoich wad G3 ma dużo zalet o których się zapomina.

CYTAT
Wielkie dzięki za to że nas skrytykowałeś - to nam naprawdę pomaga gdy robimy następny numer

Staram się pomóc. :p

Pozdrawiam.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Przed chwilką ściągnąłem i przejrzałem drugi numer tejże gazetki.. Cóż mogę powiedzieć? No cóż.. Podoba mi się oprawa graficzna. Jednak w niektórych miejscach jest zbyt ciemno i nie widać tekstu. Kilka drobnych błędów, ale to nic takiego ;]. Wywiad z Yeedem niezły, a rozmowy w SB.. Czy ja wiem.. Średnie ;p. No i to porównanie G3 z Oblivionem. Osobiście w tą drugą grę nie grałem, więc się nie wypowiem.
Ogólnie gazetka mi się podoba, cieszę się że dalej ją robicie :).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom