Mam problem bo wymagany do arcani jest procesor AMD athlon x2 2.8 GHz a ja mam AMD athlon x2 tyle że 2.10 GHz.Czy pojdzie mi gothic 4..???Bo niektorzy mowia ze to jest mniejszy
No generalnie jak mówi matematyka, 2.8 jest większe od 2.1. Dało się dojść do tego samemu .
Arcania może ci i pójdzie (zalezy jaki masz pozostały sprzęt), ale z tym procesorem będzie ci strasznie cięło i nie wiem, czy będzie się dało grać normalnie. Proponuję sprawdzić na demie gry.
Nieznam sie na prockach i normalnie to chyba 10 jest wieksze od 8 ale dobra tam Procesor AMD athlon x2 II 2.10GHz ramu mam 3G a karte graficzna to chyba powinienem miec dobra bo mniej niz 3 miesiace temu kupowalem calego kompa(znaczy sie laptopa) Direct 9c
Kartę masz dobrą, ramu też wystarczająco. ale ten procesor wszystko psuje i gra na pewno będzie ci na nim cięła, ale czy tak, aby granie było strasznie meczące? Trudno powiedzieć.
http://gothic.org.pl/forum/index.php?/files/file/143-arcania-gothic-4-demo/
Ściągnij z powyższego linka demo, zainstaluj i wszystko będzie jasne. Wtedy zobaczysz, jak gra ci chodzi.
Tak to też laptop i troche ramu mniej ale karta jest lepsza czy gorsza.A ramu to niema problemu moge dokupic tylko o ta karte najbardziej sie rozchodzi bo myslalem ze ATI Mobility Radeon HD 5470 jest troche lepsza i nowsza od GF8800
Jes czy nie jest to ci nie powiem, bo nie ma sensu szukać i porównywać ich parametrów w necie, bo procesor psuje całą zabawę. Że tak się wyrażę, co ci z tego, że będziesz miał złote buty na bal, jak nie będziesz miał spodni :/
Ścinanie ewentualne arcanii nie będzie powodowane słabością 8800, bo to wciąż dobra karta i ludzie z dobrym osprzętem i tą kartą wyciskali niezłe efekty z Arcanii. Powtarzam po raz n-ty, z tym procesorem nic nie zwojujesz.
No tak wiem ze ten prcesor psuje ale czy arcania wogole bedzie chodzic z ATI Mobility Radeon HD 5470 bo na wymaganiach pisze ze trzeba GF8800
Ale dam przyklad jak zaczynalem przygode z gothic II to mialem procek 900Mhz ram 256Mhz a karte Nividia GF2 Mx/Mx 400 i ladnie chodzil a wymagania MINIMALNE byly duzo wieksze
Ale Arcania jest słabo zoptymalizowana, poza tym GII wyszedł daaawno temu, czasy się zmieniły, sprzęt się zmienił, silniki gry itp itd. Prawda jest taka, że jak powiedział Zig, co z tego, że karta jest odpowiednia, skoro cała reszta jest za słaba...
No ja wiem ze mam slabego procka ale pytanie dotyczylo teraz karty ATI Mobility Radeon HD 5470 i czy ta karta sie nadaje wogole do arcani bo wymagana jest GF8800
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.