Where Is The Guru ?

Status
Zamknięty.

enter

New Member
Mam patcha 1.74. Mój stary save ( do tego patcha ) nie działa na nim... Gdy go próbuje wczytać, ładuję się do końca, a na końcu Where is the guru ? ... oto screen : http://img844.imageshack.us/f/beztytuuyep.jpg/
Szukałem 6godzin w internecie, ale nic ciekawego nie znalazłem, to moja ostatnia deska ratunku...

Wysoki93

Active Member
Podaj konfiguracje kompa i napisz jakie masz ustawione opcje w grze.
Napisałeś, że Where is the guru wyskakuje ci przy ładowaniu save, a próbowałeś odpalić nową grę, tak dla sprawdzenia?
Po instalacji patcha zawsze warto zacząć grę od nowa, aby uniknąć bugów.

Dodam, że Where... wyskakuje przy nadmiernym zużyciu pamięci ram, ale często są także inne powody spowodowane niestabilnością gry.

enter

New Member
No wiec tak :
1gb ram
pentium 3.0ghz
grafika 521mb 256bit 3ddr

Próbowałem grac od nowa, ale grac od nowa nie zamierzam ;p ( i dało rade grac ofc )

Ustawienia :
detale srednie
balans ON

(6 letni komp, ale uwierz, ze wiedzmin mi sie nie cial jedynka :))

Wysoki93

Active Member
Rada moim zdaniem jest jedna, graj od nowa :p
Powiedz w jakim jesteś momencie gry, to może ktoś z forum prześle odpowiedniego save'a.

enter

New Member
No ja już szedłem na pustynie, wszystkie zadania w myrtanie wykonałem :grrr:. Najlepiej jakbyś dał rade dać sava Buntownik Wojownik + Łucznik, ale jak inne, to też nie będę wybredny -_-

adana4

Member
Spróbuj zmniejszyć wszystkie opcje na lov potem odpal seva i zobacz co się stanie .

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
http://gothic.org.pl...ch-rozwiazania/

Komunikat "Where is Guru"

Problem i rozwiązanie:
Najgorszy błąd w Gothicu. Pomimo usilnych starań żadna łątka nie usuneła błędu do końca. Pojawia się w wybranych przez siebie miejscach, nikt nie wie przez co jest powodowany. Jak go się pozbyć? Nie ma jednej sprawdzonej metody, są tylko porady co może pomóc. Oto rozwiązanie napisane przez "LucekPL".

Cytat

a wiec pojawia się to czesto gdy 1. grzebiemy coś w plikach bądz długo graliśmy w gothica ROZWIĄZANIE: Uruchom Ponownie Kompa 2. Przy spolszczaniu samych napisów zrobiliśmy wszystko ok i wyskakuje nam ten bład co mamy zrobić ?? ROZWIĄZANIE: Nalezy sprawdzić jak nazwaliśmy plik po kompresacji folderu na .pak Project_compiled.pak czy Projects_compiled.pak , ten bład wsykakuje jak damy tą 1 nazwe Project_compiled.pak a dokładniej ?? brakuje "s" na końcu słowa Project . 3. Bład ten też czesto wyskakuje jak mamy za mało pamięci wirtualnej a więc ?? ROZWIĄZANIE: PPM na mój komputer>właściwości>zaawansowane>wydajność>ustawienia>zaawansowane>Pamięć wirtualna>zmień>LPM na dysk na którym mamy Gothic 3 zainstalowany i ustawiamy od 4500 do 5000.

kilka linijek wyżej to pisze.....

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Zakładam, że gra jest oryginalna. Jeżeli tak, to napisz do CDProjekt i opisz problem. Ja tak kiedyś zrobiłem i dostałem rozwiązanie. Zamykam.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom