Walka Mieczem

Status
Zamknięty.

luke22

Member
dopiero niedawno zacząłem grać w G3 i mam pytanie: otóż nauczyłem sie po mistrzowsku walczyć mieczem jednoręcznym ale nie zuważyłem żdnej różnicy, podejrzewam że można dzięki temu robić jakieś kombosy, chciałbym żeby ktoś mi podał jak je robić

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
CYTAT
Walka/ Sterowanie myszą:
Krótkie kliknięcie PPM - Szybki atak
Krótkie kliknięcie LPM - Zwykły atak,
Długie kliknięcie LPM - Silny atak,
Przytrzymanie PPM - Blok,
Przytrzymanie PPM + Krótkie kliknięcie LPM - Atak specjalny,
Przytrzymanie PPM + Długie kliknięcie LPM - Pchnięcie lub Zabicie leżącego przeciwnika,

pozdro

luke22

Member
a czymś się różni umiejetność walki mieczem na poziomie zaawansowanym i mistrzowskim? bo nie zauważyłem różnicy (chyba że jakaś niewielka)

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
jedynie uderzenia, czy ruchy mogą być nieco inne, w zależności od "kobosu". Ale to się dzieje automatycznie i nie masz na to wpływu, skutkiem tego jedynie mogą być większe obrażenia etc.

pozdro

Najemnik@

Member
Miedzy Walka mieczem ,a lepsza walka mieczem nie widac roznic, za to przy mistrzowskim wystarczy zwykly cios (LPM) i przeciwnik upada na ziemie.

luke22

Member
DZiekuje faktycznie nie zwrocilem uwagi ze przeciwnicy padali na glebe, mam jescze 2 pytania:
1. gdzie można nauczyć się mistrzostwa dwóch mieczy
2. czy walka na mistrza w broni 1H wpływa na walkę 2 mieczami (musiałem zaczynac gre od nowa i pytam sie czy warto uczyć sie tego bo walka 2 mieczami wymaga tylko lepszej walki mieczem)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
1. Mistrzostwa w walce dwoma mieczami można nauczyć się w Ishtar u Ugrasala
2. Nie, walka mieczem jednoręcznym nie ma wpływu na walkę dwoma mieczami

Pozdrawiam

GOFER152

Member
1. W Isztar jeśli posiadasz 75 rep u assasynów lub jeśli posiadasz miecz mistrzowski , możesz go znaleść w skrzyniach , albo wykuć własnoręcznie ( projekt też jest w skrzyniach).

2.To nie wpływa na walkę dwiema broniami , aby lepiej nimi walczyć musisz być mistrzem dwóch mieczy.

luke22

Member
Mam jeszcze jedno pytanie ale troszke inne, broń pokonanego przeciwnika jest zużyta czy nasza też może się zużyć?

luke22

Member
Mam jeszcze jedno pytanie tyle że odnośnie łuku, co daje nauka lepszego posługiwania się łukiem (oprócz możliwości używania lepszych łuków) np. zwiększone obrażenia, szybsze strzelanie czy może coś innego?

MichałABG

Member
szybsze strzelanie zależy wtedy gdy używamy kuszy, jeżeli umiemy się po mistrzowsku posługiwać kuszą, to ładujemy bełt z większą szybkością, a jeżeli chodzi o łuki to szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej zmiany gdy nauczyłem się mistrza łucznictwa.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Dyskusja wyczerpana.Temat został z tego powodu zamknięty. Jeśli chcesz tu pisać, poproś moderatora o otwarcie tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom