Walka Dwoma Mieczami

Status
Zamknięty.

Peja

Member
Mam 2 pytanka pierwsze brzmi gdzie mogę się nauczyc walkę dwoma mieczami
a drugie to czy mogę walczyc każdą bronią jednoręczną??? bo mam np ognisty miecz i jesli kupie sobie drugi i nauczę walki dwoma mieczami i czy będę umiał walczyc tymi dwoma mieczami???

Z góry dziękuję

PoZdRo

Najemnik@

Member
przechodzilem Gothica 3 tylko raz i u kolegi wiem ze wali 2 mieczami nauczysz sie u Asasynow a jakich bedziesz mogl uzywac to nie wiem ale wydaje mi sie ze tylko wybranych.

Peja

Member
CYTAT(Najemnik@ @ 16-07-2008, 23:27) index.php?act=findpost&pid=189560
przechodzilem Gothica 3 tylko raz i u kolegi wiem ze wali 2 mieczami nauczysz sie u Asasynow a jakich bedziesz mogl uzywac to nie wiem ale wydaje mi sie ze tylko wybranych.

To że u assasynów to wiem doskonale ale chodzi mi o miasto i osobę, a jeśli sądzisz że wybranymi to jakie to są te wybrane miecze???

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
1. Walki dwoma mieczami nauczysz się tylko i wyłącznie w Istahar. Nie dostaniesz się tam, jeżeli nie będziesz miał 75% reputacji u Asasynów. Uprzedzając pytanie, masz tu listę zadań za które dostaniesz co nieco repka. Dokładnie nie pamiętam jak nazywa się nauczyciel tej umiejętności ale sam go znajdziesz. Istahar to w brew pozorom nie największe miasto na pustyni.
2. Będziesz mógł się posługiwać każdą bronią jednoręczną. Czyli np. w jednej dłoni Miecz Ognisty, w drugiej Zabójca Orkó.

@Down
Hmm... może i tak. Skleroza nie boli :D. Jednak chyba nie ma sensu uczyć się tej umiejętności na poziomie podstawowym.

Akasemis

Member
Rangiz, pomyliłeś się, w Isthar uczymy się mistrzowskiego posługiwania się dwoma broniami, natomiast samego posługiwania uczymy się w Ben-Sala (u tego kolesia na samym końcu miasta) lub (chyba) Bakaresh.

Peja

Member
CYTAT(Akasemis @ 17-07-2008, 10:12) index.php?act=findpost&pid=189588
Rangiz, pomyliłeś się, w Isthar uczymy się mistrzowskiego posługiwania się dwoma broniami, natomiast samego posługiwania uczymy się w Ben-Sala (u tego kolesia na samym końcu miasta) lub (chyba) Bakaresh.

Hehe żadna z waszych odpowiedzi nie jest poprawna :p :p :p
Doszedłem do Ben Erai i zdobyłem 75 reputacji i koleś który pilnuje kopalni mnie nauczył walki dwoma mieczami, ale za bardzo nie wiem co to daje bo mam dwa miecze wyciągnięte ale i tak atakuje tylko tym co mam w prawej ręce chyba że atakuje mocnym ciosem ale to się nie opłaca bo zanim zrobie zamach to przeciwnik mnie powali :/:/:/

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Bo za jeden miecz odpowiada PPM, za drugi LPM. Takie to trochę głupie. Moim zdanie lepsze byłoby gdyby za obydwa odpowiadał jeden PM, a bezio robiłby fajne kombasy.
A Akasemis nie mylił się tylko za mało powiedział xD.

matix24

Member
Mnie walki dwoma ostrzami nauczyl Daro w Ben Sala. Z tego co wiem to jeszcze ucza tego gladiatorzy w Bakaresh (ale nie jestem pewien).

MichałABG

Member
Mnie nauczył strażnik (nie pamiętam imienia) w Bakaresh, który pilnuje wejścia do siedziby Gonzalesa...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom