Właściwości

Status
Zamknięty.

Potak

Member
Mam problem <_< Posiadam Procka Athlona 2.8 Semphron'a. JAk wejdę na właściwości Mój Komputer to pisze,że mam 1.2 :blink: I teraz mam pytanie czy gry będą odczytywać mojego procka jako 1.2 czy jako 2.8 ?? Czy proc pracuje na swoich maksymalnych obroach czy jego działanie jest ograniczone tak jakby naprawde miał to niby 1.2 ?? Co mam zrobić ?? Wiem,że zmienia się to w biosie tylko co jest powodem,że mam 1.2 i jakim cudem sie to przestawiło z 2.8 ?? Pozdrawiam

Kan

Member
Wszystkie procki AMD tak mają. Twój procesor ma taką samą wydajność jak np. Celeron Intela 2,8G
(Semprom to inna klasa niż Athlon więc nie wiem co tak naprawdę masz, Athlona czy Semproma :p)). Po prostu AMD położyło większy nacisk na jakość a nie na szybkość taktowania procesora. Innym słowem wszystko jest w jak największym początku ( ja mam semprona 3,0 a piszę że mam 1,8)

Potak

Member
Tak mam Athlona Semhron'a 2.8 ;) Bo jest Semphron oraz Barton i to są Athlony B) To są ich rodzaje, firmy które je produkujuą =] Poza tym Semphronów prawie nie da sie podkręcić, a Bartony można i to bardzo :> Chciałem mieć Bartona 2.5 tak aby móc go podkręcić do 3.5 jak mój kolega, jednak Bartony 2.5 wycofano z produkcji bo większość cwanych ludzi tak je kupywało i kręciło, że nie oplacało się produkować modeli 3.0, 2.8 :> Stąd właśnie mam Semphron'a 2.8 <_< Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom