No to stary rzeczywiście JESTEŚ uzależniony od kompa jak większość z nas "gothic-owców" powiem więcej jesteś BARDZO uzależniony od kompa mi to przynajmniej dają raz po raz szlabany (na jakiś tydzień) no i wtedy jest to jakaś "dłuższa" przerwa. Proponuje abyś się trochę kontrolował (wiem że to niełatwe
)
Ja jakbym miał takich rodziców, to ze szczęścia bym skakał!!! Żeby jeszcze mi kupowali książki, to bym ich po rękach całował za takiego haka!!! Ja już przeczytałem chyba wszystkie książki w domu (z wyjątkiem Krzyżaków i Pana Mateusza laugh.gif bo tych nie ruszę...) cały czas staram się od kumpli pożyczać a i tak nie mam co czytać, to siedzę przed kompem... Koniec Offtopa.
Moim zdaniem najlepszy sposób na odzwyczajenie się od kompa to znalezienie sobie jakiegoś fajnego zajęcia. Celowo nie mówię tutaj o sposobie na wyjście z uzależnienia komputerowego, bo do tego trzebaby pójść do specjalisty...
Obecnie już się do tego przyzwyczaiłem i z pewnością nie jest tak że nie sprawia mi to przyjemnmości ,bo taki wiedźmin, Ged czy inni bohaterowie książek fantasy (takie głównie czytam) mieli sporo BARDZO ciekawych przygód. Chodzi mi tylko o to że ciągle czuję ten przymus i mam jakiś określony czas na przeczytanie danej książki. Ogólnie to lubię czytać lecz wolałbym to robić " na luzie".
To tak apropos wypowiedzi "laski"