Usuwanie Niepotrzebnego Windowsa

Status
Zamknięty.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Otóż zainstalowałem sobie kiedyś drugi system operacyjny, a stary którego nie używam od paru tygodni tylko zaśmieca
mi jedną partycje, chciałbym usunąć tego jednego niepotrzebnego Windowsa, a nie wiem jak, kolega mi mówił, że trzeba zrobić
formata. Ja formata robiłem w zeszłym miesiącu i 2 miesiące temu i nie chce jeszcze raz, więc mam pytanie czy da się jakoś w Biosie albo gdzie indziej ten niepotrzebny system operacyjny usunąć.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tak długo zformatować partycję, na której masz tego starego Windowsa?
Tylko nie wiem czy i ci nie pojawi się taki oto problem (i tu od razu podpinam się do tematu):
Jakiś czas temu zrobiłem format, poprzestawiałem trochę partycję, zainstalowałem nowego Windows. Niestety podczas uruchamiania kompa wykrywa mi dwa systemy. Muszę za każdym wałczeniem wybierać, który chce uruchomić (ten stary i tak nie działa, bo i jak ma działać, jak go usunąłem). Jest to trochę irytujące, tym bardziej, że partycja na której znajdował się stary windows była przeczyszczona niczym jelita po Salmonelli. Ma ktoś jakieś pomysł, co zrobić, żeby od razu przy włączaniu wybierało mi nowy system?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Nie wiem Rangiz jak to zrobić, ale ja nie napisałem tego wcześniej mam 2 systemy na jednej partycji ;(

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom